Huippubiitsiä Kaalisaaressa

Torstaista eteenpäin otellaan Sastamalassa Kaalisaaren luonnonkauniilla paikalla huippuolosuhteissa beach volleyn SM-osakilpailu, Sastamala Open. Torstaina ja perjantaina ottelevat alle 18-vuotiaat tytöt ja pojat. Perjantai-iltana on aikuisten SM-osakilpailun karsintapelit ja aikuisten SM-osakilpailun ottelut pelataan lauantaina ja sunnuntaina. Tämä on kauden ensimmäinen osakilpailu, osallistujamäärä on suuri ja taso korkea. Miesten sarjassa on pareja 26 ja naisten sarjassa 17. Parit keräävät rankingpisteitä päästäkseen Jyväskylän finaaliturnaukseen 16.-18.6. Otteluihin on vapaa pääsy ja tarjolla on syötävää ja juotavaa. Kannattaa tulla viihtymään yhdessä vaikka vähän isommallakin porukalla. Beach volleylla on erinomaiset tulospalvelusivut https://beachvolley.torneopal.fi. Sieltä valikoista löytyy eri sarjojen osallistujat, otteluohjelma ja tulokset.

Miesten turnaus:
Lähtökohtaisesti todella kova tasoinen turnaus, jossa kansallinen huippu pääsee mittaamaan kansainvälistä tasoa, kun Suomen ykköspari Nurminen/Siren osallistuu myös turnaukseen.

Kokonaisuudessaan Suomen kansallinen kärki on paikalla lukuun ottamatta muutamaa loukkaantumistapausta. Rankingissä toisena oleva pari Piippo/Määttänen on mielenkiintoinen koostumus. Miro on pelannut viime aikoina säästeliäästi biitsiä, mutta omaa kovan potentiaalin ja Piippo puolestaan on vakio kasvo kiertueen mitalipeleissä.

Marttila/Topio ovat viime vuoden SM-hopeamitalisteja, ehkä hieman yllättäenkin. On mielenkiintoinen nähdä, miten Janne Marttila on päässyt biitsivireeseen Rovaniemellä. Viime kesän kunnossa ollessaan kolkutellaan palkintokoroke paikkoja.

Ensimmäisen turnauksen kiinnostusta lisää se, että jonkin verran on nähtävissä uusia joukkuekoostumuksia. Tämä voi vaikuttaa ennalta arvaamattomasti voimasuhteisiin.

Villillä kortilla pääsarjaan päässyt Pennanen/Saarimäki lähtee juhannuksen jälkeen edustamaan Suomea U20 ikäluokan EM-kisoihin. Pojat ajoivat itseään viime vuonna sisään kiertueelle. On mielenkiintoista nähdä ovatko he seuraava nuori mies pari, joka tavoittelee tosissaan mitalisijoja kiertueella.

Toisen villinkortin joukkue Esko/Tuominen edustaa varmasti enemmän old shcool-biitsiä. Miesten rutiinilla ja voittamisen halulla on mahdollista ottaa pääsarjapeleissä päänahkoja. Huhut treenikentiltä kertoo, että biitsipallo tottelee edelleen ?

Mustina hevosina esille voitaisiin nostaa Viljamaa/Viljamaa. Heistä Saku on pelannut monen monta vuotta kiertuetta ja on ollut vakiokasvo myös SM-finaaleissa. Saku pitkä aikainen pelipari, joutui loukkaantumisen takia jättämään tämän kesän pelit väliin ja sitä kautta kiertueelle tekee paluun Jarmo Viljamaa. Edelleen todella ulottuva ja vaarallinen torjuja. Viljamaiden otteet ovat olleet kesän alussa lupaavia. Heikohkosta rankingistä huolimatta tämä pari kannattaa laittaa muistiin.

Jo perjantain karsinnat tulevat olemaan todella mielenkiintoiset. 26 osallistuja ansiosta rutinoituneitakin pelaajia tulee tässä turnauksessa jäämään lähtökuoppiin ja suuntaamaan kotia kohti karsintojen jälkeen.

Naisten turnaus:
Suurimmat ennakkosuosikit naisten sarjassa ovat ranking ykköset Vilhelmiina Prihti/Aliisa Vuorinen. Molemmat ovat ponnistaneet beach volleyn huipulle Sastamalasta, Vilhelmiina Kiikasta ja Aliisa Mouhijärveltä. He valmistautuvat parasta aikaa nuorten EM-kisoihin ja olivat kaksi viikkoa Kiinassa turnausmatkalla. Tämä voi vielä näkyä otteissa Sastamalassa, mutta tästä huolimatta ennakkoasetelmissa he ovat kärkipaikalla.

Ranking kakkoset Katja ja Tuuli Metsäkoivu voittivat Turun avoimen ja ovat varmasti hyvässä vireessä. Heidän tasonsa on jälleen noussut viime kesästä. 

Naisten turnauksissa usein alkukesän aikana voidaan nähdä jonkin verran yllätyksiä. Tämän jälkeen tulokset tasaantuvat. Se kuka mahdollinen yllättäjä tai yllättäjät ovat on vaikea arvioida. Ida Sinisalo/Anna Rantala on yksi niistä pareista, jotka voivat yllättää ennakkosuosikkeja.

Oona-Maria Ojala/Emma Tenhunen on tehnyt läpimurtoa jo viime kaudella. Tämä kesä voisi olla heille ensimmäinen, jolloin otetaan mitalisijoja.

Naistenkin osalta biitsin talviharjoittelu on kehittynyt hallien myötä. Tämä näkyy varmasti tason laajenemisena. Edellä mainittujen lisäksi moni pari voi nousta kamppailemaan välieräpaikoista.