Valepa jyrää D-pojissa

19.1.2015

Valepan D-pojat osoittivat viime viikonloppuna olevansa lentopallotaidoissa ikäluokkansa ehdotonta eliittiä Lounais-Suomen alueella. D-junioreiden kevätkausi käynnistyi Lounais-Suomen aluemestaruussarjassa 17.-18. tammikuuta neljään pooliin jaetuilla tasoturnauksilla, joista kovin pelattiin Vammalassa.

Vexven kotiturnauksessa kohtasivat syyskauden perusteella Lounais-Suomen neljä kovinta ikäluokkajoukkuetta, joista kaksi oli Valepan. Vuonna 2002 syntyneistä pojista koostuva Valepa Focus voitti syksyllä oman alkulohkonsa häviämättä peliäkään, minkä vuoksi odotukset myös kevätkauden aloitusturnaukseen olivat kovat. Pojat eivät pettäneet odotuksia, vaan jopa ylittivät ne. Focus kaatoi turnauksessa kaksi syksyn alkulohkojen voittajaa. Tappiotta pelanneet Raision Loimu kukistui puhtaasti 2-0 ja sarjan ennakkosuosikki Maskun Kataja Tervaporttikin tiukan taistelun jälkeen 2-1. Voitto Tervaportista oli Valepa Focukselle kautta aikain ensimmäinen – toivottavasti ei kuitenkaan viimeinen. Uusi kohtaaminen joukkueiden välillä koetaan jo kolmen viikon kuluttua, helmikuun 7. tai 8. päivä Maskussa, jossa pelataan vuorostaan alueen kovimman tasopoolin turnaus.

Valepan toinen joukkue, pääasiassa vuonna 2003 syntyneistä koostuva Fiesta pelasi sekin Vexvellä korkeimmassa tasopoolissa sijoituttuaan syyskaudella alkulohkonsa toiseksi. Maskun Tervaportti oli Fiestan pojille vielä liian kova erin 0-2. Sen sijaan Loimun kanssa pojat pelasivat tiukan ja tasaväkisen, vaikkakin 0-2 lukemiin päättyneen, pelin. Valepan joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa Focus oli erin 2-0 Fiestaa parempi. Fiestan pelit jatkuvat kolmen viikon kuluttua aluemestaruussarjan toiseksi korkeimmassa tasopoolissa Vilppulassa.

Valepan D-poikien tasosta ja tason laajuudesta kertoo se, että seuran kolmaskin joukkue, Ka, siirtyi kevätkaudeksi tiikerisarjasta aluemestaruussarjaan ja heti hyvin tuloksin. Ka pelasi Liedossa aluemestaruussarjan neljännessä tasopoolissa, mutta nousi heti kamppailemaan ylemmistä sarjapaikoista. Ka hävisi neljästä pelistään ainoastaan yhden ja nousi yhtä tasoa ylemmäs, kolmanteen tasopooliin. Nämä pelit pelataan kolmen viikon kuluttua Kangasalla.

Aluemestaruussarjan lisäksi Valepa on edustettuna myös D-poikien tiikerisarjassa. Harrasteryhmänä syksyllä aloittanut joukkue ilmoittautui kevääksi tiikerisarjaan ja osoitti kuuluvansa sinne. Valepa Ranger voitti Paimion turnauksessa neljästä pelistään kaksi.

Takaisin