C-pojat onnistuivat hienosti Kuortaneen SM-finaaleissa!

12.4.2019

  Pojat matkustivat yhdessä C-tyttöjen kanssa kauden huipennukseen suomalaisen lentopallon pyhättöön, Kuortaneen urheiluopistolle. Tähän SM-finaaliturnaukseen oli tiensä raivannut 12 parasta C-poikajoukkuetta, sekä 16 vastaavasti tytöistä.

  Viimeisimpien joukossa turnaukseen päässyt VaLePa lähti haastamaan ennakolta itseään kovempia joukkueita, ja ilman suurempia paineita pelaamaan rentoa peliä. Valmennus painottikin pojille että ”nyt pelataan sitä lentopalloa, mitä me osataan, ja katsotaan mihin se riittää”. 

  Ja sehän riittikin yllättävän pitkälle! Alkulohkostaan toisena ristikkäispeleihin päässyt VaLePa kesytti Kokkolan Tiikerit, varmistaen näin paikkansa jo kahdeksan parhaan joukkoon. Puolivälierässä ”helmiä” riveihinsä muista seuroista kerännyt Rantaperkiön Isku oli kuitenkin vahvempi, vaikkakin ensimmäisessä erässä taisteltiin tosissaan erävoitosta. Sunnuntaiaamuna tasokkaassa ottelussa olivat vastakkain Suomen kaksi suurinta junnuseuraa, kun VaLePa ja Nurmon Jymy ottivat mittaa toisistaan. Kolmieräiseksi venyneen taiston vei lopulta Vammala mahtavalla joukkuepelillä. Kun pojat voittivat vielä päätösottelussaan Kempeleen näytösluonteisesti, oli loppusijoitus VaLePan C-pojilla hienosti 5. sija. Näin ollen taakse jäi monta ennalta parempaa seuraa, ja puhtaasti seuran omilla kasvateilla pelannut pukkilauma saa olla todella ylpeä saavutuksestaan. Joukkueen parhaana turnauksessa valittiin Matias Tuominen, joka oli koko kauden tärkeä tukipilari poikien turnauksissa. Suomen mestaruuden vei lopulta Raision Loimu joka kaatoi yllättäen Jyväskylän finaalissa. Pronssiset mitalit taas nappasi Laihian Luja, Iskun jäädessä neljänneksi.

  Sijoitusta arvokkaampi asia viikonlopusta VaLePalle oli kuitenkin kaikkien mieltä lämmittänyt peluutus. Triin antoi vastuuta tasaisesti kaikille pelaajille, jotka onnistuivat kukin vuorollaan loistavasti! Viimeisessäkin ottelussa Kempelettä vastaan ensimmäisen erän voittanut kuusikko vaihtui, ja toiset pojat voittivat toisen erän. Valmentaja kehuikin joukkuettaan heti pelin jälkeen sanoen; -Mulla on turnauksen paras joukkue, 12 tasaisen taitavaa poikaa. Ihan sama kenet laitan kentälle, niin te hoidatte homman kotiin! 

Antti Turri

C-pojat

#3 Leevi Laikko (hakkuri)

#5 Jere Koivuniemi (yp)

#7 Juho Turri (yp)

#14 Max Lehtinen (hakkuri)

#16 Matias Tuominen (yp)

#18 Masi Niemelä (libero)

#23 Nikita Blinov (libero)

#24 Tuomo Kortesuo (passari)

#25 Juuso Valkama (keskitorjuja)

#33 Topi Tuomisto (keskitorjuja)

#34 Arttu Kunnari (passari)

#41 Daniel Lakkonen (yp)

Päävalmentaja Triin Innanmaa

Valmentaja Olli Kunnari

-Muistakaa pojat mitä on sovittu, te osaatte kyllä!

Kunnarin ja Tuomiston torjunta pitää
Laikkon rajalyönnille ei Kempeleen pojat mahda mitään
VaLePan parhaana palkittu Tuominen näyttää Tiikereille miten lyödään

VaLePan vahvuus oli tasainen joukkue ja hyvä henki

Takaisin