C-POJAT ESITTIVÄT KAUDEN PARASTAAN D-POOLIN KOTITURNAUKSESSA

20.11.2018

18.11.2018

C- pojat 04-05 saivat järjestettäväkseen D1-poolin turnauksen lauantaina 17.11. D-pooleja C- poikien 1- divisioonassa on 2 kappaletta, joissa pelaa kummassakin 4 joukkuetta. Kummastakin D-poolista nousee turnauksen voittaja SM -sarjan C-pooliin seuraavalle turnauskierrokselle.

VaLePan osalta turnaus alkoi Stormin koululla Vaasan Kiistoa vastaan. VaLePa fyysisempänä ja kokeneempana ryhmänä otti heti ottelun alusta alkaen ohjat käsiinsä, vaikka Kiisto esitti uhrautuvaa ja taistelevaa peliä erityisesti puolustuspelaamisessa. Ensimmäinen erä VaLePalle selvin luvuin 25-8 ja kauden aikaisemmissa turnauksissa vaivanneet omat helpot virheet jäivät nyt vain 5 virheeseen. Toiseen erään VaLePa vaihtoi hieman kokoonpanoa ja peli jatkui edelleen vakuuttavasti VaLePan komennossa. Toinen erä VaLePalle 25-13 ja avausvoitto lukemin 2-0. VaLePan pojista eniten pisteitä ensimmäisessä pelissä saalistivat koko turnauksessa vahvasti hakkurina esiintynyt Matias Tuominen (11 pistettä), yleispelaaja Daniel Lakkonen (8 p) ja hienosti keskeltä lyönyt Juuso Valkama (4 p). Ilahduttavaa oli myös VaLePan molempien pelissä esiintyneiden passareiden Tuomo Kortesuon ja Arttu Kunnarin rohkea ja tarkka ”tarjoilu” erityisesti niin 1. ja 2. paikalle kuin nopeat passit keskipelaajille.

Ennen toista peliä pojat tankkasivat Heinon Leipomon maittavaa turnausruokaa. 2. pelissä vastaan asettui PuWo Kuopiosta. VaLePan poikien pelin taso jatkui siitä, mihin se ensimmäisessä pelissä jäi. Ensimmäisessä erässä heti alussa VaLePa lähti karkumatkalle Tuomo Kortesuon ja Jere Koivuniemen syöttövuoroilla, hetkessä pojat johtivat 13-1. Erä VaLePalle murskaavasti 25-5. Toiseen erään taas hieman muokattiin kokoonpanoa passarin ja liberon osalta. Tahti edelleen jatkui samana ja 2. erä VaLePalle 25-10 ja 2. voitto ”plakkarissa”.  PuWoa vastaan tehokkaimmin esiintyi yleispelaajana pelannut Jere Koivuniemi ( 9 p) , keskipelaajan Topi Tuomiston , 2. Ypn Juhon Turrin ja hakkuri Matias Tuomisen päästessä 8 pisteeseen.

Tämän poikien tähän mennessä kauden ehjimmän ja tasapainoisimman pelin perustana oli liberoiden Masi Niemelä ja Nikita Blinov vahva vastaanotto-puolustuspeli.

Turnauksen viimeiseen peliin tuli VaLePan pojille panosta, kun oli tiedossa, että kaatamalla turnauksessa myöskin 2 peliä voittaneen Alahärmän Kisan (AK), pääsisivät pojat nousemaan SM-sarjan C-pooliin. Ensimmäisessä erässä pelin panos hieman näkyi VaLePan poikien hermostuneessa peli-ilmeessä. AK vei ensimmäisen erän 19-25 varsinkin hyvän syöttönsä ansioista. Toiseen erään VaLePan valmentaja vaihtoi liberoksi Masi Niemelän ja passariksi Arttu Kunnarin. Vastaanottopeli rauhoittui ja Valepa palasi omalle hyvälle tasolleen joka osa-alueella, 2. erä VaLePalle 25-15. Kolmanteen ja ratkaisevaan erään palasi Tuomo Kortesuo passariksi, muuten mentiin samalla kokoonpanolla kuin 2. erässä. AK aloitti 3. erän hyvin ja meni 2-5 johtoon ja VaLePa oli pakotettu aikalisälle. Aikalisän jälkeen alkoi TTT-show, kun Tuominen, Turri ja Tuomisto nakuttivat yhteensä 8 pistettä kymmenen pallon aikana vieden VaLePan johtoon 10-7. Lopussa VaLePa vielä lisäsi ”vauhtia” päätyen selvään 15-9 voittoon. Peli VaLePalle 2-1 ja nousu Sm- sarjan C-pooliin, joka pelataan joulukuun alussa. Viimeisessä ottelussa ”pistelinkoina” olivat Matias Tuominen hurjilla 18 pisteellään sekä Juho Turri 11 pisteellään. Jere Koivuniemen päästessä 9 pisteeseen ja Topi Tuomiston 8 pisteeseen.

 

Samuli Niemelä

C- pojat, turnausvastaava

Takaisin