SM-finaalit Kuortane kuulumiset

11.4.2019

Pääsy Kuortaneelle SM-finaaleihin 6.4- 7.4.2019 oli joukkueellemme syksyllä asetettu tavoite. Pelit launtaina alkoivat klo 13.00. Vastassamme avausottelussa oli Ruokolahden Raju. Molempien joukkueiden lataus ensimmäiseen peliin näkyi jännityksenä pelaajien otteissa. Vastustajan hermostunut huono syöttöpeli edesauttoi meille 2-0 (25-20, 25-23) voiton. Tämän pelin otteiden perusteella oli odotettavissa hyvää.

Yllättäen seuraava ottelu olikin aivan muuta kuin ensimmäinen, olisiko vielä isompi jännitys astunut peliin kun Someron nro 4 syötti vastaanottomme tainnoksiin, pallot eivät nousseet ja passarin hommat tehtiin vaikeaksi. Kahdeksan pisteen takaa on vaikea voittaa erää. Samaa lääkettä saimme maistaa toiseen erään, SoPalle selvä voitto 2-0(25-18, 25-14).

Kun Raju voitti SoPan 2-0 ja hävisi Maskulle 2-1. Tämä tarkoitti se sitä että viimeinen alkusarjan ottelu meille Maskun Katajaa ( voitti SM hopeaa) vastaan oli voitettava mikäli halusimme kahdeksan parhaan joukkoon.

Ensimmäinen erä oli meiltä taistelevaa  hyvää lentopalloa, josta meille ansaittu erävoitto 25-18. Toinekin erä kulki alkuun melko tasaväkisesti, tosin ensimmäisen erän kaltaista taisteluilmettä ei nähty. Pelimme sekosi huonoon nostoon ja varsin tehottomiin hyökkäyslyönteihin, erä Maskulle 25-19. Kolmas ja ratkaiseva erä eteni tasaväkisesti tilanteeseen 7-7, sitten vaan  Masku eteni erävoittoon 15-9.

Tässä vaiheessa kello oli jo yli 19.00 illalla, kun selvisi että sijoista 9-16 pelattava välieräpeli oli vielä Tornion joukkuetta vastaan. Ilman lepoa suoraan toiseen halliin oli kohtuutonta ryhmällämme, etulyönti Torniolle ja voitto 2-0 vastustajalle.

Sunnuntaina oli edessä kaksi ottelua, levätty yö oli tuonut lisää energiaa ja peli PuMaa vastaan oli mukavaa taistelua harmiksemme voitto heille 2-0. Viimeinen peli olikin uusinta SoPaa vastaan ja se oli lähes lauantain toisinto voittajaksi siis SoPa.

Menestyminen näissä karkeloissa vaatii kovia rohkeita ratkaisuja hyökkäyksessä, liian lepsut lyönnit ja peipit poimitaan peliin. Hyökkäysvastuu jäi monessa pelissä liikaa Selmalle eikä muut antaneet tulitukea riittävästi. Helpot pallot puolustettiin liian pintaan tai jopa vastapuolelle, siitä ei voi peliä rakentaa laadukkaasti. Toinen suuri ongelma oli nostopelissä, ehkä olisimme tarvinneet kauden aikana enemmän kovia pelejä A ja B- pooleissa ?

Kuitenkin lopputuloksena SM 16. on todella hyvä. Sarjaa on pelannut 117 joukkuetta. -TPM-

Takaisin