Oriveden turnauskuulumiset 10.11.

13.11.2018

B-tyttöjen VaLePa3 2. poolikierroksen turnauksessa Orivedellä

OrPon isännöimässä turnauksessa 10.11. perinteikkäässä Oriveden Liikuntahallissa vastustajina OrPo, LPKangasala ja Maskun Kataja Murto.
Joukkuemme oli matkassa 11 tytön voimin, mikä toi mausteen valmentaja Janne Räsäselle peluuttamisen suhteen tarjoten samalla mahdollisuuden erilaisille pelipaikka-/kokoonpanomuutoksille. Roolituksella on iso merkitys pelin selkeytyksen kannalta samalla saadaan kunkin pelaajan ”omimmat” vahvuudet palvelemaan koko joukkueen yhteistä etua.
Turnaus tarjosi tytöille näytön paikan ja mahdollisuuden paineettomaan peliin; ovathan tytöt vielä kaikki C-ikäisiä osan vastustajista ollessa vuotta jopa kahta vanhempia. Pelinsäkin kenties rutinoidumpaa.
Tänään joukkueemme ei tähän mahdollisuuteen tarttunut. Syy on hämärän peitossa, unihiekkaa ei kaiketi pitänyt silmissä olevan ottelutapahtuman alkaessa vasta klo 14.00. Telineisiin kuitenkin jäätiin.
LYHYESTI PELEISTÄ:
1. Peli VaLePa3 – Murto 0 – 2 (20-25, 21-25)
Puolustusaktiivisuutta olisi kaivattu huomattavasti lisää, eikä vastaanottokaan toiminut. Janne peräänkuulutti ottamallaan aikalisällä selkeämmän vastaanottoryhmityksen perään ja herätteli tyttöjä liikkeeseen – olihan erä jo yli puolivälin. Oma syöttö oli myös hieman hakoteillä. Ässien ja syöttövirheiden suhde kyllä pielessä.
Toisen erän alussa häivähdys paremmasta. Oman pelin näyttäessä valonpilkahdusta oli liian usein seurauksena oma virhe, etenkin syötössä.
2. Peli LPKang – VaLePa3 2 – 0 (25-18, 25-18)
Valitettavasti ei suunnanmuutosta, vaan joukkueelta puuttui tahto puolustaa. Vast.otto vähän koheni, mutta oma syöttö heikkeni lisää ensimmäiseen otteluun verrattuna.
Toki vastustajakin oli rutinoidumpi pitäen vastaanottonsa kuosissa. Ilmavat tasapainoiset nostot ja varma peruspeli riitti. Paljon tuli selkeitä sektorilyöntejä, vaan sijoittuminen ja liike ei riittävällä tasolla.
3. Peli OrPo – VaLePa3 2 – 0 (25-10, 25-12)
OrPo pelasi selväpiirteisesti vähillä virheillä. Passari käytti koko verkkoleveyden pyörittäen monipuolisesti. Passeissa oli havaittavissa nopeampaakin tempoa ja hyppypassikin hyvin hallussa sekä ajoitukset patereihin ok. OrPo teki pahaa jälkeä syötöllä, kahteen erää noin 20 ässää tai sinnepäin.
YHTEENVETO
Tänään joukkue ei yltänyt tasolleen.
Suurin akilleenkantapää oli unelias puolustuspelaaminen. Puolustus on viime kädessä tahdon asia. Se ei ole aina kivaa ja joskus sattuu ja tulee nirhaumia, mutta se on palkitsevaa ja sytyttää joukkuetta.
Oma vast.otto ei myöskään ollut riittävää, joten peli meni 4-paikkavoittoiseksi ja tulivoimaa jäi seuraavaan turnaukseen. Omassa syöttöpelissä myös vaikeuksia.
Murto ja LPKang täysin voitettavissa omalla normaalilla pelillä. OrPo oli vahvempi omaten virheettömämmän tasaisen suorituksen joka osa – alueella. Lähes kaikki OrPolaiset pelaavat 2-sarjaa ja Oona Viljanen mukana jopa OrPon liigajoukkueessa.
Kangasalallakin kakkossarjalaisia.
Ikävää, että näkemykseni on mollivoittoinen. Peli ei vaan aina suju. Mutta tiedän, että tytöt ovat paljon parempia ja taitavampia ja se nähdään taas pian. Taitoa on, tarvitaan myös tahtoa ja periksiantamattomuutta. Päivänä jona molemmat ovat läsnä on tulos toisenlainen.
Pekka K.

Takaisin