Kangasalan turnaus 27.1.2018

28.1.2018

VaLePa- Kangasala

1.erä
Koko erä eteni tasaisissa merkeissä muutaman pisteen erolla puoleen tai toiseen.
Alkuhaparointien jälkeen, kun päästiin omista virheistä eroon, niin peliin tuli rauhallisuutta. Valmentaja otti aikalisän tappiotilanteessa 12-14 kun hyökkäysvirheitä tuli jonkin verran vähällä aikaa. Aikalisän jälkeen alkoi hyvät hetket ja siirryimme johtoon 19-18. Lopun vahvalla syötöllä erä kotiin. VaLePan syöttövirheet 4, ässät 6.

1. erän avaus 1. paikalta lukien Jenny, Selma, Lyydia, Nea, Siiri, Helmi ja liberona Iida.

2. Erä alku mentiin taas tasaisissa merkeissä, kunnes Lpk hyvien otteiden siivittämänä ja tyttöjemme vähän haparoidessa nykäisivät 9 – 6 johtoon. Sitten aikalisältä Jannen lääkkeet ja uudelleen peliin kiinni hyvällä syötöllä ja vastustajan epävarmalla hyökkäyksellä VaLePa hetkessä 13 – 9 johtoon.
Vastustaja hivuttautui puolestaan taas peliin mukaan ja tasaisesti edettiin. Hyvää hyökkäystä seurasi epäonninen hyökkäys puolin ja toisin, erä jatkopalloille . VaLePa pelasi määrätietoisesti lopun syötön ollessa tiukalla hetkellä erityisen vahva. Salla ratkaisi kahdella ässällä erävoiton 27 – 25.
Molemmat erät hyvää joukkuepelaamista, joissa syöttö kautta linjan vahvaa.
Syötönnoston tarkkuudessa oli ajoittaisia vaikeuksia.
2 erän kokoonpano 1.paikalta lukien Jenny, Selma, Julia, Nea, Siiri, Salla ja liberona Anna.
Jannen kiteytys pelistä
Hyvää joukkueena , hyvin pelissä mukana , vahva syöttö.

Sitten vastassa Eura.
Aloituskokoonpano Jenny, Selma, Lyydia, Nea, Siiri, Iida ja liberona Anna.
VaLePa ei saanut 1. erässä missään vaiheessa pelistä kiinni. Puolustuspelissä oli ongelmia, muutenkin pelattin  kuin käsijarru päällä ja vastuunottajaa ei löytynyt joukkueesta. Äänenkäytössä ja päättäväisyydessä olisi vaadittu korjaamista.
Toisaalta ei EuRakaan esittänyt mitään ylivoimaista tai poikkeuksellista pelaamista,  kuitenkin perusvarmaa kolmen kosketuksen peliä. Tilanteessa
4 – 10 Jannen aikalisä, ei saanut aikaan merkittävää rytminvaihdosta peliimme Lukemat EuRalle tylysti 10 – 25.

2. erä.
Avaus 1. paikalta lukien Salla. Selma, Helmi, Nea, Jenny, Siiri , ja liberona Iida

Aluksi näytti, että puolustuspelaamiseen olisi tullut ryhtiä ja elävyyttä, mutta suurimmat vaikeudet kulminoituivat vastaanoton puolelle.
Aikalisä katkaisi EuRan rynnistyksen hetkeksi tappiotilanteessa 6 – 11.  ja tyttömme saivat ajoittain hieman pelistä kiinni, mutta EuRa eteni koko ajan kohtuullisessa neljän, viiden pinnan johdossa. Tilanteen ollessa
18 – 22 otettin taktinen syöttövaihto. Lyydia ruutuun – hyvästä syötöstä huolimatta ei päästy sitä toivotulla tavalla hyödyntämään, sillä pallo vastustajalle. Lopputulos 21 – 25.
VaLePa ei tässä pelissä yltänyt tasolleen toisin kuin ensimmäisessä pelissä.
Mutta eikun tulta päin!

Sitten NarPa peli
1. erä kokoonpano 1. paikalta lukien Jenny, Selma, Julia, Nea, Siiri, Helmi liberona Anna
Erän alku oli hermostunutta muutaman vastaanotto – ja hyökkäysvirheen siivittämänä vastustaja eteni 6 – 3 johtoon. Loppuerä pelattiin tasaisissa merkeissä. Ikävä kyllä joukkueemme yleisilme oli apaattinen, olisiko väsymyskin jo painanut ? Tunnelma oli kuin kirkossa konsanaan. Erä lopulta NarPalle 25-23. NarPan erävoittoa edesauttoivat hyökkäysvirheet, joita joukkueellamme oli ainakin 10.

2. erä
Kokoonpano Jenny, Selma, Lyydia, Anna, Siiri, Salla ja liberona Iida
Yleisilme  erässä oli astetta parempi ja omat virheet vähemmässä, silti ei parasta osaamistamme. Syöttö kyllä oli vahva. Erä kotiin 25 – 19.

3. erä
kokoonpano 1′ paikalta lukien Jenny, Selma, Lyydia, Anna, Siiri, Salla ja liberona Iida.
VaLePa dominoi erää ihmeitä esittämättä, syöttö oli taas vahvaa ja sen turvin pääsimme puoltenvaihdolle tilanteessa 8 – 2. Kotvan kuluttua vastustajan aikalisä, se ei muuttanut peliotettamme, joten tyttömme porskuttelivat erä- ja otteluvoittoon 15 – 4.

Päivä oli kaikenkaikkiaan kaksijakoinen oli sekä hyvää, että parannettavaa.
Taas nähtiin kaksi perustotuutta:

1. Syöttö/vastaanotto on aina avainasemassa ratkottaessa voittajaa

2. Peli voitetaan tai hävitään joukkueena, vain harvoin yksittäisen pelaajan suorituksen turvin.

-Pekka Kotilahti-

 

Takaisin