B-tyttöjen 02 kausi päätökseen Salossa

15.4.2018

VaLePan 02-tytöt pelasivat kauden päättävän sijoitusturnauksen lauantaina Salossa. Muut joukkueet turnauksessa olivat kotijoukkue Salon Viesti sekä PuMa-Volley Helsingistä ja Littoisten Työväen Urheilijat.

Upeassa Salohallissa pelatun turnauksen ensimmäisessä ottelussa kohdattiin PuMa, joka oli pitkälti samalla joukkueella sijoittunut viikko sitten C-tyttöjen SM-finaaleissa viidenneksi. Salon isossa hallissa kiintopisteitä ei juuri ole ja katto on korkealla. Tämä aiheuttikin haasteita etenkin VaLePalle, jonka lyönnit karkasivat valmennuksen varoittelusta huolimatta lähes järjestäen pitkiksi. PuMa hallitsi syöttöä, vastaanottoa sekä hyökkäyspeliä etenkin taitavan yleispelaajansa Selenge Batzorigin johdolla ja vei pelin selkein erälukemin 17-25, 17-25.

Toiseen otteluun vastaan saatiin Salon Viesti. Ensimmäisessä erässä VaLePa tuskaili edelleen pelinsä kanssa. Molemmilla joukkueilla vastaanotto oli vaikeuksissa ja passarit joutuivat rakentelemaan hyökkäyksiä hankalista paikoista. Kovia lyöntejä ei juuri nähty, mutta Viesti pelasi vaikeat pallot huomattavasti huolellisemmin. Kun VaLePan kenttäpuolustus oli hieman hakusessa, pääsi vastustaja rokottamaan turhan usein nelospaikan peipeillä torjunnan taakse sekä muutamia kertoja jopa sormilyönneillä ykköskulmaan. Erä Viestille 16-25, ja VaLePan tyttöjen ilmeet alkoivat olla jo aika vakavia. Toiseen erään peli alkoi vihdoin tasoittua, ja VaLePa vei erää pienellä erolla aina sen puoliväliin saakka. Sitten Viesti kuitenkin sai pahan syöttöputken, joka käänsi erän ja ottelun kotijoukkueelle 20-25.

Kahden tappion jälkeen edessä oli enää kauden viimeinen peli Littoisten Työväen Urheilijoita vastaan. LTU oli voittanut omassa ottelussaan Salon, joten pelistä ei tulisi helppo. Ottelu alkoi edellisten tapaan VaLePan tuskaillessa omien virheiden kanssa, ja VaLePan valmentaja Jussi Jalonen turvautui jo erän toiseen aikalisäänsä tilanteessa 12-19. Tässä vaiheessa tytöt lopulta päättivät, että kausi täytyy päättää tyylillä, ja peliin löytyikin kaivattu taistelutahto sekä rohkeus. Vastaanotto alkoi parantua, ja myös puolustuksia kaivettiin ympäri kenttää. Kun yleispelaaja Viia Rainio vielä löysi alkupelit hieman kateissa olleen lyöntinsä, alkoivat pallot kuolla vastustajan kenttään. VaLePa nousi ensi kertaa tasoihin tilanteessa 22-22, minkä jälkeen VaLePa onnistui katkaisemaan erän lopulta edukseen lukemin 27-25. Toiseen erään molemmat joukkueet lähtivät taistelemaan, ja johtoasema vaihteli vuoroin molemmilla. Onnistumisten ja peli-ilon myötä hymy löytyi jälleen VaLePan tyttöjen kasvoille. Tasaisten vaiheiden jälkeen VaLePa vei myös toisen erän 25-22, ja näin pitkä kausi saatiin päättää voittoon. Joukkueen puolustuspeli jatkui tarkkana ja Rainio keräsi kahteen erään upeat 17 suoraa hyökkäyspistettä.

Päivän onnistuja oli keskitorjuja Elsa Lehtimäki, joka syötti tehokkaasti ja oli jatkuvasti vastustajien kiusana verkolla. VaLePa jäi Salon ja Littoisten kanssa tasapistein ja samalla eräsuhteella lopulta niukasti turnauksen viimeiseksi. Lopputuloksena oli näin 59. sija B-tyttöjen sarjassa, jossa mukana oli koko maasta kaikkiaan 91 joukkuetta. VaLePan tytöt ovat B-ikäisiä myös ensi kaudella, joten peliä on hyvät edellytykset lähteä kehittämään edelleen. Kauden huipentaa vielä kesäkuun alussa Kuopiossa pelattava PowerCup, minkä jälkeen aletaan kesäharjoittelun myötä pohjatyö tulevaa kautta varten.

Takaisin