C-tytöt 03 AM-turnauksessa Virroilla

13.3.2018

VaLePan vanhemmat C-tytöt matkustivat sunnuntaina 11.3. Lounais-Suomen AM-sijoitusturnaukseen Virroille. Alueen hieman erikoisten sääntöjen johdosta joukkue joutui yllättäen pelaamaan suoraan sijoista 7 – 12, vaikka finaalikarsintoihin pääsi koko kauden huomattavasti heikommin menestyneitä joukkueita. Kaksi joukkuetta oli perunut viime hetkellä tulonsa, joten paikalla oli lopulta neljä joukkuetta, VaLePan lisäksi Euran Raiku 03, Someron Pallo 04 sekä kotijoukkue Virtain Veikot.

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Someron Pallo, jolle tyttömme aiemmin kaudella olivat hävinneet. Nyt VaLePa teki alusta asti selväksi, kuka peliä vie, ja eteni näyttävillä suorituksilla tilanteeseen 14 – 4. Peli hieman tasaantui, mutta todellista kamppailua ei syntynyt: erä VaLePalle 25 – 19. Toinen erä alkoi identtisesti VaLePan repäistessä jälleen johdon 14 – 4. Loppu oli enemmän pelailua ja tuloksena toinen erävoitto lukemin 25 – 17. Suurin ero joukkueiden välillä oli hyökkäysvoimassa. VaLePan tehokkaimpana hakkuri Pauliina Kaski 13 (+10).

Seuraavana vastaan saatiin kotijoukkue Virtain Veikot, joka oli tälle kaudelle uusi tuttavuus. Vastus oli nyt astetta kovempi, ja ensimmäisessä erässä VaLePa tuskaili etenkin torjuntapelin saamisessa kohdilleen. Virtolaiset löivät peräti 8 pistettä torjuntamme käsistä vieden tasaisen erän lopulta 25 – 27. Peliään tarkentanut VaLePa siirsi kuitenkin ratkaisua vieden toisen erän 25 – 20. Tässä vaiheessa nilkkavaivasta toipuneen passarimme Siiri Lehdon peli nousi aivan uudelle tasolle. Virrat oli vailla mahdollisuuksia, kun VaLePa jyräsi kovilla hyökkäyksillä erävoittoon 15 – 5. Ottelun tehokkain yleispelaaja Viia Rainio 13 (+2).

Otteluohjelma osoittautui onnistuneeksi, kun viimeisenä kohdattiin VaLePan tapaan kaksi ensimmäistä peliään voittanut Euran Raiku. Vastus oli kivikova, onhan EuRa pelannut koko kauden sarjassa VaLePaa ylempänä ja ollut toistaiseksi ainoassa kohtaamisessa vahvempi. Molempien otteista heijastui vahva voitontahto, ja korkeatasoisessa pelissä pallot taisteltiin loppuun saakka. Ensimmäinen erä eteni tasaisena tilanteeseen 10 – 12, minkä jälkeen EuRalta alkoi onnistua kaikki, eivätkä VaLePan hyvätkään lyönnit kuolleet EuRan kenttään. Hieman turhautuneen oloinen VaLePa alkoi sortua virheisiin ja erä EuRalle 14 – 25. Toiseen erään VaLePa sisuuntui. Nyt ymmärrettiin, mitä pelaaminen tällä tasolla vaatii, ja hyökkäyksiin löytyikin vielä lisää päättäväisyyttä, mutta myös malttia. Joukkueet esittivät erinomaista peliä, ja kovan taistelun kautta erä VaLePalle 25 – 23. Erävoitto nosti itseluottamusta jälleen pykälän, ja kolmas erä oli kerrassaan upeaa katseltavaa. EuRa jäi statistiksi VaLePan viedessä ottelun 15 – 5 -erävoitollaan. Tehot jakautuivat ottelussa laajalle tehokkaimpana keskitorjuja Siiri Ruohonen 8 (+4). Joukkueen kovaa puolustustaistelua johti libero Heidi Hirvonen, joka useiden hienojen puolustusten ja varmistusten lisäksi vastaanotti EuRan pahoja syöttöjä 73 %:n tarkkuudella.

Joukkuemäärän pienennyttä oli päätetty pelata kahden parhaan kesken vielä erillinen finaali, jossa siis VaLePa ja EuRa kohtasivat uudelleen. Kyseessä oli neljäs peli peräkkäin, ja molempien paukut alkoivat olla loppu. Ensimmäisen erän VaLePa vei 25 – 19 EuRan sortuessa toistuviin virheisiin. Toiseen erään osat kääntyivät, kun VaLePa tarjosi vihreillään erää, jonka EuRa veikin 14 – 25. Kolmannessa erässä EuRa oli koko ajan pari pistettä edellä, ja parin tiukan rajapallon kääntyessä EuRan eduksi päättyi erä lopulta heille 9 – 15. VaLePan tehokkaimmat Siiri Ruohonen 9 (+1) ja Viia Raino 9 (0).

Kokonaisuutena tytöt pelasivat parhaan turnauksensa tähän saakka, ja peli on mennyt isoin harppauksin eteenpäin. Vastaanotto on rauhoittunut, hyökkääjät pystyvät tehokkaisiin ratkaisuihin useilta pelipaikoilta ja torjunta-, puolustus- sekä varmistuspeli ovat parantuneet. Joukkueen henki kapteeni Pauliina Kasken johdolla on vahva, ja nimenomaan kuusikkopeli on tätä kautta kehittynyt. Seuraavana haasteena tytöillä on kahden viikon päästä Helsingissä pelattava SM-välieräturnaus, jossa on jaossa kaksi paikkaa kevään SM-finaaleihin Kuortaneelle. Virtain turnaus näytti, että tuosta turnauksesta on kaikki mahdollisuudet mennä eteenpäin, kun tytöt vaan pelaavat omalla tasollaan.

Takaisin