B-tytöt 02 turnausvoittoon Salossa

13.3.2018

VaLePan nuoremmat B-tytöt lähtivät lauantaiaamuna 10.3. kohti Saloa Lounais-Suomen AM-sijoitusturnaukseen sijoista 13 – 16. Matkassa mukana oli neljä nuorempaa B-ikäistä sekä apuna neljä vielä C-ikäistä pelaajaa. Vastustajina olivat Littoisten Urheilijat sekä Salon Viestin Blue ja White -joukkueet, ja turnausmuotona yksinkertainen sarja. Pelit pelattiin yhdellä kentällä, joten tiedossa oli pitkä päivä.

Ensimmäisessä ottelussaan VaLePa kohtasi Littoisen. Tyttömme olivat alusta alkaen iloisella ilmeellä liikkeellä, mikä näkyi kentällä hyvinä suorituksina. Littoinen kierrätti pelaajiaan, mutta VaLePan johto kasvoi tasaisesti, ja erä lopulta selkeästi kotiin 25 – 16. Toinen erä lähti samalla tavoin liikkeelle, kunnes Littoisten aikalisä VaLePan johtaessa 17 – 12 käänsi pelin kulkua. VaLePan peli seisahtui hetkeksi, ja valmentaja Pave Vuorenmaa oli pakotettu aikalisään vastustajan eräpallotilanteessa 23 – 24. Tämä onnistui täydellisesti, ja VaLePa käänsi erän ja ottelun itselleen lukemin 27 – 25.

Seuraavana kohdattin Salo White -joukkue, joka oli voittanut Salo Bluen tiukassa 3-eräisessä kamppailussa. Lounastauon jälkeen energiavarastot olivat täynnä, japeli lähti jälleen heti rullaamaan ja VaLela oli koko ajan kuskin paikalla. Ero kasvoi koko ajan, ja erä VaLePalle pikatahtia 25 – 17. Toisessa erässä sama tahti jatkui, eikä taistelua juuri syntynyt, vaan tytöt hoitivat tämänkin selkeästi kotiin 25 – 15.

Salo Bluen kohtaamisesta yhdenkin erän ottaminen tarkoittaisi VaLePan turnausvoittoa VaLePalle. Hyvin edenneen päivän jälkeen ratkaisun tekeminen on joskus haastavaa. Vaikka Salo Blue oli jo hävinnyt Salo Whitelle ja pelaa myös sarjassa alemmassa poolissa, aloitti se todella pirteästi, ja eteni nopeasti 2 – 10 -johtoon. VaLePa oli vaikeuksissa koko ajan pienissä vaikeuksissa, eikä riittävää kirivaihdetta saatu päälle, vaan Salo vei ensimmäisen erän 20 – 25. Varmistaakseen turnausvoiton olisi VaLePan nyt pakko voittaa seuraava erä. Tämäkin erä alkoi hankalasti Salon karatessa edelle 4 – 8. Paven aikalisä tässä herätti lopulta joukkueen, joka käänsi erän itselleen 25 – 22. Viimeisessä erässä VaLePa tyylitteli vielä kolmannenkin erän itselleen ja tuloksena oli turnauksen ykköstila kolmella voitolla.

Tyttöjen peli-ilme säilyi hyvänä koko pitkän päivän ja kokonaisuutena VaLePa oli turnauksen selkeästi vahvin joukkue. Tyttöjen ohjelma jatkuu tiukkana, ja jo tulevana lauantaina on vuorossa seuraava turnaus Littoisissa, kun ratkotaan paikkoja kevään sijoitusturnauksiin.

Takaisin