C-tyttöjen -03 turnauskuulumisia Somerolta

20.2.2018

C-tytöt -03 pelasivat lauantaina 17.2. 5. poolikierroksen turnauksessa Somerolla. Mukana olivat VaLePan ja kotijoukkue Someron Pallon lisäksi Raision Loimu sekä Blues Volley Järvenpäästä. Nämä kaikki joukkueet olivat jo varmistaneet paikkansa kevään SM-välieriin, joihin turnauksessa haettiin asetelmia.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Blues Volley. VaLePa lähti todella kovalla sykkeellä peliin, ja vastustaja sai lähinnä vain ihmetellä tyttöjen hienoja suorituksia. Syöttö kulki, vastustajan lyönnit poimittiin lähes järjestäen ylös ja oma hyökkäyspeli oli tehokasta. Kauden ylivoimaisesti ehjimmällä suorituksella erä meille 25-12. Toiseen erään peli tasaantui, ja Järvenpää pääsi tarjoamaan jo kunnon vastuksen. Peli eteni edelleen VaLePan hienoisessa hallinnassa. Blues Volley käväisi kertaalleen johdossa tilanteessa 19-18, kunnes VaLePa taas ryhdistäytyi ja vei erän lopulta 25-21.

Puhdas voitto hyvällä esityksellä A-poolissakin syksyllä pelanneesta Blues Volleysta saatteli tytöt hyvillä mielin pukukoppiin. Odotuksissa taisi olla helppo voitto, kun seuraavassa pelissä vastaan asteli kauden molemmissa aiemmissa kohtaamisissa voitettu Someron Pallo. Kuten niin usein urheilussa, pieni herpaantuminen keskittymisessä johti siihen, että pelirytmiin ei meinattu päästä millään. SoPa vei peliä VaLePan sortuessa jatkuviin omiin virheisiin. Huolimattomuus paistoi otteissa koko erän, joka lähes lahjoitettiin kotijoukkueelle 20-25. Valmennuksen herättelystä huolimatta SoPa karkasi jälleen toisen erän alussa, kun VaLePa teki solkenaan helppoja virheitä vuoroin passeissa, hyökkäyksissä, torjunnan verkkokosketuksissa tai aloitussyötöissä. SoPa veikin heikkotasoisen ottelun voitettuaan toisen erän 22-25.

Viimeisenä kohdattiin kaksi ensimmäistä peliään selkeästi voittanut Loimu. VaLePan tytöt astelivat kentälle aivan uudella asenteella, ja halusivat pestä kasvonsa edellisen pelin ala-arvoisen suorituksen jälkeen. Loimulla on kasassa taitava, hyvin liikkuva ja rutinoitunut joukkue, joka ei helppoja virheitä juuri tee. Peli oli alusta alkaen korkeatasoista. VaLePan johtaessa 12-11 syöttöruutuun asteli Loimun passari Tuua-Emilia Uskali. Muutama paha syöttö sai Loimun hurjaan jaksoon, jossa sillä onnistui aivan kaikki. Piste pisteeltä Loimu karkasi vuoroin torjunnoilla, upeilla puolustuksilla, kovilla keskihyökkäyksillä ja muutaman kerran jopa verkkonauhan avustuksella aina 12-23 -johtoon, kunnes VaLePa lopulta sai syöttövuoron itselleen. Erä päättyikin pian Loimulle 13-25. Toiseen erään VaLePa kaivoi taistelutahtonsa jälleen esiin eikä muistellut edellisen erän loppua. Katkaistuaan Uskalin syöttövuoron heti alkuunsa tyttömme siirtyivät erässä kuskin paikalle. VaLePa johti koko ajan niukasti molempien joukkueiden pelatessa erinomaista lentopalloa. VaLePa eteni aina eräpallotilanteeseen 24-23 saakka, kunnes Loimu käänsi erän ja ottelun väkisin itselleen 24-26.

Kokonaisuutena turnaus oli VaLePalta onnistunut heikkoa SoPa-peliä lukuunottamatta. Etenkin päivän ensimmäisessä ja viimeisessä erässä tytöt osoittivat pystyvänsä pelaamaan erinomaista lentopalloa, ja että heillä on täydet mahdollisuudet haastaa tasapäisesti sarjan kärkipään joukkueita. Seuraavaksi sarjassa onkin vuorossa jo välierävaihe. Lauantaina 24.3. VaLePa matkaa Helsinkiin kamppailemaan Kauhavan Wisan, Seinäjoki Lentiksen sekä PuMa Volleyn kanssa paikoista kevään SM-finaaliturnaukseen Kuortaneelle.

Takaisin