B-tytöt 02 5. poolikierroksen turnauksessa Stormissa

13.2.2018

B-tyttöjen 02 vieraiksi saapuivat lauantaina 10.2. Stormin koululle Vampulan Urheilijat, Ylöjärven Ryhti sekä Hongiston Tarmo Lohjalta. Kyseessä oli viimeinen poolikierros, jolla haettiin asetelmia kevään sijoitusotteluihin.

Pitkä päivä alkoi tutun naapurin Vampulan kohtaamisella. Ensimmäinen erä eteni pitkään tasaisena mutta virheiden sävyttämänä. Ratkaisupalloissa vahvempi oli Vampula, joka vei erän 21-25. Erätappio toimi VaLePalle herätyksenä, ja toiseen erään lähdettiinkin aivan uudella ilmeellä. Peli tarkentui huomattavasti ja pallot myös päätettiin tehokkaasti. Tilanteessa 12-7 Vampula käytti jo toisen aikalisänsä, mutta tämäkään ei auttanut, vaan pukkipaidat marssivat ervoittoon 25-14. Kuten lentopallossa usein, voimasuhteet keikahtivat jälleen erätauolla. Kolmannessa erässä Vampula karkasi kovalla syötöllä nopeasti tavoittamattomiin ja vei erän 7-15 ja samalla koko ottelun.

Seuraavana kohdattiin Hongiston Tarmo, joka oli ehtinyt jo hävitä Ylöjärvelle 1-2. Ensimmäistä erää edettiin alusta alkaen tasatahtiin. VaLePan eräpallotilanteessa 24-23 otti Hongisto aikalisän, jonka jälkeen se käänsi erän itselleen 24-26. Toisessa erässä VaLePan peli ei lähtenyt kulkemaan oikein missään vaiheessa. Vieraat etenivät nopeasti 10 pisteen johtoon ja veivät ottelun otettuaan selkeän erävoiton 16-25.

Päivän viimeiseen peliin Ylöjärveä vastaan VaLePalle jäi vielä paljon panosta. Päästäkseen ylempiin jatkopeleihin olisi joukkueen käytännössä pakko voittaa ottelu. Ensimmäiseen erään VaLePa lähti huolellisella ja tarkalla pelillä. Punapaidat hallitsivatkin erää alusta saakka vastustajan sortuessa jatkuvasti virheisiin. Tuloksena erävoitto 25-20. Toinen erä lähti liikkeelle samoissa merkeissä VaLePan karatessa nopeasti johtoasemaan 8-2. Ylöjärvi sai kuitenkin lopulta virheensä kuriin, ja VaLePan vastaanotto joutui vaikeuksiin vieraiden kovien syöttöjen edessä. Yhtäkkiä Ylöjärvi johtikin ottelua 11-14. VaLePan valmentajan Pave Vuorenmaan aikalisä rauhoitti peliä, mutta Ylöjärvi ei enää luopunut johdostaan, vaan vei erän 21-25. Ratkaisevaan kolmanteen erään molemmat joukkueet tulivat voitontahtoisina. Peli oli virheetöntä, ja kaikki pisteet oli ansaittava. VaLePa vei lopulta päivän kovatasoisimman erän 15-10 rohkean hyökkäyspelinsä turvin. Voitto tiesi turnauksen kolmostilaa Ylöjärven edellä, ja tyttömme taistelevat keväämmällä sarjan sijoista 53-68.
 

Keskitorjuja Elsa Lehtimäki oli jatkuvasti korkealla torjunnassa.

Takaisin