B-tyttöjen kilparyhmälle upea turnausvoitto kauden päätteeksi

21.4.2019

Kauden viimeinen turnaus pelattiin launtaina 13.4. Oulussa, jonne lähdettiin junalla jo perjantai-iltapäivällä. Hotelliyön jälkeen suunnattiin pelipaikalle Kaakkurin koululle, jossa pelit oli jaettu kahteen eri liikuntasaliin.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Ruokolahden Raju. VaLePa ei saanut aluksi omaa peliään millään käyntiin. VaLePa suorastaan tarjosi 12 omalla virheellään ensimmäisen erän rajulle 20-25. Tämän jälkeen VaLePa ryhdistäytyi vieden kaksi seuraavaa erää (25-15, 15-11) tehot 7 (+6) keskeltä takoneen kapteeni Pauliina Kasken johdolla.

Seuraavaksi kohdattu Haukiputaan Heitto oli vauhtiin päässeille pukkipaidoille pelkkä suupala erälukemin 25-17, 25-17. Tehot 6 (+6) tehneelle Pauliinalle jo toinen peräkkäinen peli 80 %:n hyökkäystehoilla. Hienon ja virheettömän pelin tehoin 11 (+11) pelasi myös yleispelaaja Viia Rainio.

Koko kauden viimeisessä pelissä ratkaistiin vielä turnausvoitto päivän selvästi kovinta vastustajaa kotijoukkue Oulun Kiskoa vastaan. Lähtökohdat peliin olivat haastavat, kun VaLePa sai kahden sairastapauksen myötä kentälle juuri vaadittavat 6 pelaajaa, eikä liberoa päästy käyttämään. Tytöt eivät tästä hämmentyneet, vaan pelasivat kenties koko kauden parhaan pelinsä. Ensimmäinen erä vietiin lähes näytöstyyliin 25-17. Toisessa erässä Kisko sisuuntui antaen vielä kunnon vastuksen. Lähes koko erä edettiin johdon vaihdellessa 1-2 pisteessä puolin ja toisin. VaLePa halusi tosissaan päättää kauden voittokkaasti, ja lopulta Viia päätti erän ja ottelun kahdella peräkkäisellä nelospaikan hyökkäyksellään 25-23. Peli oli hyvätasoinen, ja molemmat joukkueet saivat tehdä töitä pisteidensä eteen. Voiton ratkaisi VaLePan tehokkaampi hyökkäyspeli, mihin antoi hyvät eväät joukkueen varma vastaanotto 89 %:n tarkkuudella nostaneen Heidi Hirvosen johdolla.

Joukkue päätti kautensa onnistuneesti kuuteen peräkkäiseen voittoon. Peli oli kohti kevättä nousujohteista, ja kesätauolle päästiin näin hyvillä mielin. Koko kauden osalta joukkueen tehokkain oli B-tyttöjen sarjan pistepörssinkin voittanut yleispelaaja Teija Vuorenmaa 372 (+141). Paras syöttäjä  oli toinen yleispelaaja Viia 54 ässällä ja vain 28 syöttövirheellä. Vastaanottopeliä hallitsi libero Heidi 52 %:n tarkkuudella ja vähimmillä virheillä. Torjunnat jakaantuivat tasaisemmin Teijalle (17), passari Anna Turrille (17) sekä Pauliinalle (16). Vastustajien hyökkäyksiä poimi passareiden sormiin tarkimmin Heidi (49 %).

Takaisin