B-tytöille AM-hopeaa

11.3.2019


VaLePan B-tytöt ottelivat sunnuntaina 10.3. Lounais-Suomen aluemestaruudesta Raisiossa. Finaaliturnaukseen oli päässyt alueen kuusi parasta joukkuetta SM-sarjan menestyksen perusteella. VaLePan kanssa samassa alkulohkossa pelasivat kotijoukkue Loimu sekä Oriveden Ponnistus.

Avausottelussa kohdattiin kotiyleisön kannustama Loimu. Ensi hetkistä alkaen VaLePan tytöistä näki, että turnaukseen oli lähdetty menestymään ja henki oli erinomainen. Hyvätasoisessa pelissä Loimu johti molempia eriä 20 pisteeseen saakka jopa 5-6 pisteellä. Aikalisillä Valmentaja Ville Inna painotti tytöille kuitenkin keskittymistä aina vain seuraavaan palloon. Tytöt noudattivat tätä erinomaisesti ja piste pisteeltä vastustajan johtotilanteet kurottiin kiinni. Pelaamisen taso säilyi ja niin vain pukkipaidat käänsivät molemmat erät itselleen 25-21, 25-21.

OrPon voitettua myös Loimun oli kotijoukkue ulkona mitalipeleistä, ja VaLePan sekä OrPon kohtaamisessa ratkaistiin asemat iltapäivän välieriin. Peli oli tasaista molempien joukkueiden pelatessa hienoa lentopalloa. OrPon hyvin organisoitu torjunta-/puolustuspeli pakotti VaLePan tekemään ison työn jokaisen pisteen eteen, muttei vastustajaakaan yhtään helpommalla. Ottelussa nähtiinkin pitkiä palloralleja. VaLePan tytöt taistelivat viimeiseen saakka, mutta OrPo oli lopulta parempi erälukemin 23-25, 25-22, 12-15.

Edessä oli välierä ja vastassa toisen lohkon voittanut Vilppulan Tähti, jota ei tiukoista peleistä huolimatta vielä koskaan ollut pystytty voittamaan. Järjestäjijien aikataulu oli tiukka, eikä VaLePalle annettu mahdollisuutta ruokailuun, kun välissä oli vaihdettava pelipaikkaa koululta toiselle. Pelin alkua odotellessa yllätys oli suuri, kun Tähti oli oman alkusarjansa jälkeen lähtenytkin ruokailemaan. VaLePa joutui peliin aikaisen aamiaisen ja pikaisten välipalojen voimin. Tästä huolimatta peli-ilme kuitenkin säilyi, ja ensimmäinen erä eteni molempien johtaessa vuoroin 1-2 pisteellä. VaLePa näytti lopulta jälleen henkisen vahvuutensa, ja vei erän 25-23. Tässä vaiheessa kunnon ateriasta oli kulunut lähes 8 tuntia, ja tyttöjen takki alkoi olla tyhjä. Toisessa erässä vastaanotto ei enää noussut, minkä lisäksi syöttö-, passi- ja hyökkäyspelissä sorruttiin jatkuviin virheisiin, kun energia oli yksinkertaisesti loppu ja väsymys painoi päälle. Vilppula vei erän helposti 12-25 ja pronssiottelu alkoi näyttää vääjäämättömältä. Ratkaiseva 3. erä oli kuitenkin taistelu, jossa tytöt osoittivat joukkueurheilun hienouden. Päivään oli lähdetty voittajan asenteella, ja se näkyi jokaisesta pelaajasta. Kentällä purtiin hammasta ja itkettiin, ja pallojen välissä nojattiin polviin, mutta periksi ei annettu ja kavereita kannustettiin ja autettiin. Lentopallon hienouksia ei tarjottu, mutta kentälle haluttiin jättää joukkueen eteen aivan kaikki. Erää pelattiin tasatahtia tilanteeseen 13-13 saakka. VaLePan hankittua ottelupalon otti Tähti vielä aikalisän antaakseen painetta syöttöviivan taakse astelleelle Viialle. Viia piti syötön pahana ja Teija pääsi lopulta päättämään ottelun vastustamattomalla nelospaikan hyökkäyksellään.

Finaalipaikan ratkettua pääsivät tytöt vihdoin läheiselle uimahallille makaronilaatikon kimppuun ja valmistautumaan uuteen kohtaamiseen OrPon kanssa. Fyysisesti ja henkisesti kovan päivän päätteeksi ei loppuotteluun enää löydetty ihan parasta peliä. Kun useampi epäselvä pallokin kääntyi vastustajalle, vei Orivesi ansaitusti kultamitalit.

Tytöt saavat olla ylpeitä itsestään ja hopemitali kovassa seurassa on loistava saavutus. Jokainen pelaaja täytti paikkansa hienosti ja oli tärkeä osa joukkuetta. Tällaista peli-ilmettä ja heittäymistä porukan eteen on ilo katsella. Hopeajoukkueessa pelasivat yleispelaajina Viia Rainio ja Teija Vuorenmaa, hakkurina Milla Pääkkönen, keskitorjujina Emmi Laikko ja Pauliina Kaski sekä liberona Heidi Hirvonen. Passarivastuun jakoivat puoliksi Henna Kopi ja Lyyti Ryyppä sekä valmennuksesta vastasi Ville Inna.

Takaisin