B-tytöt Grand C-Max taisteli Sylväällä SM-välieräpaikasta

5.2.2019

B-tyttöjen kilpajoukkue pelasi lauantaina Sylväällä pääsystä kevään SM-välieriin. Kahdesta välieräpaikasta olivat ottelemassa myös Nurmon Jymy, Oriveden Ponnistus sekä Kalevan Lentopallo Tampereelta.

Ensimmäinen peli KaLea vastaan oli tasainen. VaLePa oli koko ajan hivenen niskan päällä, ja vastustajan pyristelystä huolimatta molemmat erät päättyivät kotijoukkueelle kahden pisteen erolla 25-23, 27-25. Vastustaja pelasi vähemmillä virheillä, mutta VaLePan tehokkaampi hyökkäys takasi voiton pukkipaidoille.

Seuraavaksi kohdattu Jymy oli kaadettu syyskaudella selvästi, ja voitolla tästä ottelusta olisi jo varmistettu tavoitteena ollut välieräpaikka. Ensimmäinen erä menikin kotijoukkueen tahtiin lukemin 25-21. Toisessa erässä peli kuitenkin kääntyi. Kotijoukkue sortui toistuvasti syöttövirheisiin, mikä helpotti vastustajan peliä. Kun vielä Jymyn liikkuva kenttäpuolustus poimi VaLePan hyökkäykset jatkuvasti peliin, päättyi toinen erä Jymylle 14-25 ja vielä kolmaskin 8-15.

Viimeiseen peliin OrPoa vastaan lähdettiin selkä seinää vasten. Ensimmäisessä erässä VaLePan hyökkäysvirheet avittivat vieraat erävoittoon 20-25. Toiseen erään tytöt lähtivät vielä taistelemaan, ja etenkin hyökkäyspeli paranikin selvästi. Erä ratkaistiin kuitenkin syöttöviivan takaa: Vastustajalle peräti 7 ässää ilman yhtään virhettä, kun VaLePa jäi yhteen ässään kuudella syöttövirheellä. Erälukemat 19-25 tarkoittivat lopulta VaLePan jäämistä ensimmäisenä joukkueena ulos SM-välieristä.

Kauden aikana VaLePan tytöt ovat esittäneet hienoja otteita ja voittaneet useita SM-välieriin yltäneitä joukkueita. Sylvään turnauksessa omia virheitä tuli kuitenkin liikaa: Kolmeen peliin 26 syöttö- ja 29 vastaanottovirhettä. Hyökkäyspelissä päivän onnistuja oli yleispelaaja Teija tehoin 50 (+20). Syöttöruudussa kunnostautui Anna neljällä ässällä ilman virheitä ja nostopelissä varmin oli libero Heidi 47 %:n tarkkuudella sekä vain kahdella vastaanottovirheellä.

Hiihtolomien jälkeen tyttöjen kausi jatkuu kahdella sijoitusturnauksella sekä AM-finaaleilla. Panosta siis riittää ja näistä kevään peleistä lähdetään hakemaan menestystä taas oman hyvän pelin kautta.

Takaisin