B-tyttöjen kilpajoukkueen turnauskuulumisia Kouvolasta

16.1.2019

B-tytöt Grand C-Max otteli lauantaina Kouvolassa hieman poikkeavalla ryhmityksellä, kun valmentajana oli Teemu Ryyppä ja pelaajista matkasta puuttuivat Anna ja Siiri. Tiedossa oli pitkä neljän pelin päivä, joten kohti Kouvolaa lähdettiin jo perjantai-iltana.

Ensimmäisenä kohdattu Leppävirran Viri lähti peliin kovalla syötöllä, millä se veikin avauserän 20-25. Passarina pelanneen Lyytin oli vaikea rakentaa joukkueen peliä VaLePan vastaanoton jäätyä 25 %:iin. Toisessa erässä nostopeli tarkentui, ja VaLePa pääsi jo paremmin hyödyntämään kovaa hyökkäystään. Vaikka virheitä tulikin, oltiin pelin päällä jo paremmin ja tuloksena erävoitto 25-23 ja ottelusta tasapeli 1-1.

Ruokatauon jälkeen kohdattiin Kauhavan Wisa, joka tiedettiin liikkuvaksi ja sitkeästi puolustavaksi joukkueeksi. Tytöillemme painotettiin ennen peliä maltin merkitystä. Peli kuitenkin käynnistyi Wisan tahtiin. VaLePan sortui toistuvasti omiin virheisiin, kun palloja ei saatu päätettyä. Wisa eteni nopeasti 3-8 -johtoon tehtyään itse vain yhden pisteen. Vasta tilanteessa 4-13 alkoi VaLePa hieman löytää peliään, mutta tästä huolimatta erä päättyi tappiolukemiin 19-25. Toiseen erään Teemu teki rohkean liikkeen siirtäen hakkuriksi Millan, joka oli tähän asti koko kauden jakanut liberovastuun Heidin kanssa. Peli rauhoittuikin selvästi, kun nämä kaksi puolustukseen ja vastaanottoon erikoistunutta pelaajaa olivat samaan aikaan kentällä. Päivän parhaalla esityksellä pukkipaidoille erävoitto 25-20 ja jälleen tasapeli 1-1.

Ottelusta Vilppulan Tähteä vastaan vaadittiinkin jo voittoa poolipaikan säilyttämiseksi. Peli lähtikin hienosti käyntiin. Pauliina syötti peräti kymmenen kertaa peräkkäin, ja VaLePa eteni johtoon 13-5 koko joukkueen pelatessa erinomaisesti. Viia pääsi syöttämään eräpallotilanteessa 24-16. VaLePa ei saanut kuitenkaan millään erää poikki, vaan virheettömästi pelannut vastustaja nousi piste pisteeltä lähemmäs. Tähti poimi kerta toisensa jälkeen VaLePan laitahyökkäykset ja vei lopulta erän lähes uskomattomasti 24-26. Toisessa erässäkin Vilppula eteni jo 12-20 -johtoon, kunnes VaLePa lopulta sai peliään uomiinsa. Hyvä taistelukaan ei enää riittänyt, vaan Tähti vei erän 22-25.

Päivän viimeisessä pelissä kotijoukkue Korian Ponsi oli koko ajan perässä, ja VaLePa ja vei ottelun 25-21, 25-22 hieman väsyneelläkin esityksellä. VaLePan ilme oli päivän aikana hyvä, mutta normaalisti vahva laitahyökkäys ei ollut missään vaiheessa parhaimmillaan. Yleispelaajat saivat paljon passeja, mutta palloa ei saatu tapettua totuttuun tapaan ja virheitä tuli paljon. Tehokkaimmin saamansa passit hyödynsivät hakkuriksi vaihdettu Milla sekä keskellä pelannut Pauliina. Vastaanotossa kunnostautuivat Heidi ja Milla nostaen vastustajien syöttöjä tarkasti ja lähes virheettömästi. Tyttöjen pelit jatkuvat Sylväällä lauantaina 2.2. Tuon turnauksen kaksi parasta jatkaa SM-välieriin. VaLePa pystyy parhaimmillaan erittäin hyvätasoiseen peliin. Kun kaikki pelaajat saadaan taas mukaan, on keväällä mahdollisuudet edetä vielä vaikka kuinka korkealle.

Takaisin