B-tytöt Grand C-Maxilla ailahteleva päivä Kuortaneella

3.12.2018

B-tyttöjen kilpajoukkue Grand C-Max pelasi lauantaina B-poolin turnauksessa Kuortaneella. Tytöillä oli alla upea alkukausi, ja kolmen ensimmäisen turnauksen jälkeen takana oli vain yksi tappio, joka oli tullut edelliskauden Suomen mestaria Maskun Katajaa vastaan.

Ensimmäisessä ottelussa kotijoukkue Kuortanetta vastaan VaLePa jäi alussa täysin telineisiin. Helppoja virheitä tehtiin paljon, ja Kuortane eteni hetkessä johtoon 3-11. Tämän jälkeen peli hieman tasoittui, mutta missään vaiheessa ei päästy kiinni omaan peliin, vaan erä meni helposti kotijoukkueelle 17-25. Toinen erä oli lähes kopio ensimmäisestä. Kuortane johti nopeasti 4-10, ja VaLePan pyristelystä huolimatta tämäkin erä kotijoukkueelle 21-25.

Unisen avauspelin jälkeen kohdattiin turnauksen ennakkosuosikki Maskun Kataja. Tytöillä oli hyvässä muistissa syksyn edellisen kohtaamisen selkeä tappio, ja tähän peliin löytyikin aivan uudenlaista asennetta. Molemmat joukkueet esittivät hyvää lentopalloa, ja ottelu eteni tasaisena. Ensimmäisen erän ratkaisupalloissa Masku oli hieman terävämpi vieden erän lopulta 22-25. Hieno taistelu jatkui toiesssa erässä, mutta senkin Kataja vei lopulta 24-26. Tässä pelissä positiivista oli etenkin VaLePan tiivis torjuntapeli, jota muutenkin hienon pelin pelannut Pauliina Kaski johti kolmella suoralla torjuntapisteellään.

Passari Anna Turri ja keskitorjuja Pauliina Kaski paritorjunnassa

Päivän päätteeksi kohdattiin vielä Outokummun Partio, joka oli jo kertaalleen syksyllä voitettu. Hyvä vire Masku-pelistä jatkui, ja VaLePa taisteli ensimmäisen erän itselleen hienosti 26-24. B-poolissa säilymiseen olisi tarvittu vielä yksi erävoitto, mutta VaLePan ote katosi tässä kohtaa kuitenkin täysin. Vaikka vastaanotto toimikin, ei oma hyökkäysten rakentelu kulkenut enää ollenkaan, vaan Partio meni 1-14 -johtoon ja jatkoi siitä erävoittoon 16-25. Kolmas erä ei muuttanut enää asetelmia, vaan Partio marssi helppoon voittoon 6-15.

VaLePan hyvän alkukauden jälkeen Kuortaneen pelit osoittivat, että työtä on vielä tehtävä paljon, jotta peli saadaan pidettyä hyvällä tasolla koko ajan. VaLePa on alkukauden peleissään kunnostautunut erityisesti hyvillä hyökkäystehoillaan, mutta tällä kertaa virheitä tuli jatkuvasti, ja onnistumiset jäivät hetkittäisiksi. Toisaalta tiukka taistelupeli A-pooliin takaisin noussutta Maskua vastaan osoitti, että omalla pelillä sarjassa pystytään haastamaan mikä joukkue tahansa. B-tyttöjen sarja jatkuu joulutauon jälkeen tammikuussa, ja nyt on hyvä aika keskittyä harjoitteluun kevään ratkaisupelejä varten.

Valmentaja Ville Inna haki peliin käännettä ailalisällä

Takaisin