B-tytöiltä vakuuttava turnausvoitto C-poolin kotiturnauksesta

12.11.2018

B-tyttöjen kilpajoukkue Grand C-Max sai lauantaina järjestettäväkseen SM-sarjan C-poolin turnauksen. C-poolissa pelaa poikkeuksellisesti viisi joukkuetta, joista vain yksi nousee B-pooliin ja kolme putoaa alueelliseen 1-sarjaan. Päivän aikana pelejä tuli kaikkiaan 10, ja ottelut jaettiin Stormin ja Sylvään kouluille. C-poolin erikoisuutena kaikki pelit ovat 2-eräisiä, eli ottelut voivat päättyä myös tasan 1 – 1.

VaLePan päivä alkoi Stormin koululla Vilppulan Tähteä vastaan. Ensimmäinen erä lähti upeasti käyntiin, ja tehokkaasti hyökännyt VaLePa vei peliä koko ajan. Lopussa Tähti hieman kaunisteli numeroita, mutta erä kuitenkin selvästi VaLePalle 25 – 20. Vahvan esityksen jälkeen toinen erä käynnistyi muutamilla omilla virheillä, ja Tähti pääsi karkaamaan jo 10- 17 -johtoon. VaLePa kiri vielä kiinni, mutta Tähti vei erän 22 – 25. Peli oli todella tasokas molempien vastaanoton toimiessa ja hyökkääjien pelatessa vähillä virheillä. VaLePan hahmo oli 100 %:n tehoilla keskeltä hyökännyt Pauliina Kaski.

Seuraavaksi kohdattu Korian Ponsi jäi VaLePan kyydissä vaille mahdollisuuksia. Pukkipaidat vei ottelun Teija Vuorenmaan näytöksen myötä tylysti lukemin 25 – 12, 25 – 16. Vuorenmaan tehot kahteen erään huikeat 22 (+18): kahdeksan ässää, 13 hyökkäyspistettä 72 %:n tehoilla ja päälle vielä yksi torjunta.

Kahden pelin jälkeen siirryttiin Sylväälle, jossa ensin kohdattiin Nurmon Jymy -03. VaLePa oli voittanut Jymyn edellisellä kierroksella niukasti 2 – 1, ja tiedossa oli kovaa syöttävä ja loppuun asti taisteleva joukkue. Pelistä tuli juuri niin haastava kuin etukäteen ajateltiinkin. Ensimmäistä erää VaLePa vei koko ajan muutamalla pisteellä. Nurmolaiset poimivat isossa salissa palloja sitkeästi kaukaa rajojen takaa, ja siirtyivät ensimmäistä kertaa johtoon eräpallotilanteessa 24 – 25. VaLePan kantti kuitenkin kesti, ja erä lopulta kotijoukkueelle 27 – 25. Ottelu jatkui tasaisena koko toisen erän, mutta lopulta VaLePa vei tämänkin jatkopalloilla pistein 26 – 24. Tämän pelin onnistuja oli virheettömästi tehoin 6 (+6) pelannut hakkuri Nea Malmström.

Päivän päätteeksi kohdattiin vielä Nurmon Jymy -02. Ottelu eteni VaLePan komennossa ja oli jälleen ehjä esitys koko joukkueelta. Ensimmäisen erän lopussa Jymy pääsi vähän lähemmäs, mutta lukemista 25 – 22 huolimatta ei VaLePalla ollut missään vaiheessa todellista hätää. Komeana lopetuksena vielä toinenkin erä pukkipaidoille 25 – 15.

Päivän pelit olivat hyvätasoisia ja VaLePan esitys vakuuttava. VaLePa vei turnausvoiton lopulta selkeästi ja nousee ansaitusti B-pooliin. Koko joukkue pelasi hienosti, ja hyvän vastaanoton ansiosta passarit pääsivät pyörittämään peliä monipuolisesti. Vuorenmaa oli vahvalla pelipäällä ollen tarkin vastaanottaja ja takoen 8 pelattuun erään kovat tehot 62 (+36). Onnistujiin kuului myös erinomaista keskipeliä esittänyt Pauliina Kaski, joka teki nopeailla hyökkäyksillään tuhojaan niin keskeltä kuin satasestakin.

Takaisin