Kilparyhmä VaLePa 1 tasoturnauksen voittoon Vexvellä

11.11.2018

Viikonlopun tasoturnauksissa haettiin joukkueille asetelmia syksyn 1. poolikierrokselle. VaLePa 1 kohtasi Vexvellä käydyssä turnauksessa VaLePan C-tyttöjen joukkueen (VaLePa 3), Euran 04-tytöt sekä Koiviston Iskun Porista. VaLePan B-tyttöjen ryhmä on varsin pieni, ja joukkueita täydennetään C-tytöistä aina tarvittaessa. Vexvellä VaLePa 1:n joukkueen mukana oli C-tytöistä Nea Malmström. B-tyttöjen kilpajoukkue lähti turnaukseen selkeänä ennakkosuosikkina. Tilanne ei ole helpoin mahdollinen, koska lentopallossa ei voi lähteä mukaan vastustajan peliin vaan jokaiseen palloon täytyy keskittyä samalla tavalla. Päivän kaikki kolme peliä noudattivatkin samanlaista kaavaa. VaLePa 1 hallitsi fyysisyydellään. Lukuisat omat virheet pitivät vastustajia kuitenkin mukana pelissä, kunnes VaLePa viimeistään erien loppupuolella ratkaisi rutiinillaan erät itselleen.

Päivän saldona lopulta kolme 2-0-voittoa, mistä ansaittu paikka SM-sarjan B-pooliin syksyn 1. poolikierrokselle. Ottelujen luonnetta kuvaavat hyvin joukkueiden tehdyt pisteet. VaLePa 1 teki päivän aikana 116 pistettä vastustajien yhteensä 28 tehtyä pistettä vastaan. Kolmessa pelissä VaLePa 1 vei hyökkäyspisteet 69-15, ässät 37-10 ja torjunnat 10-3. Vastaavasti helppoja virheitä VaLePa 1 teki 63, vastustajat 34.

Otteiden ailahtelusta huolimatta päivä osoitti, että VaLePan pelissä on hyviä aineksia, kun lisää yhteistä harjoittelua saadaan alle ja keskittyminen pysyy joka pallossa mukana. Tulevissa SM-sarjan peleissä omia virheitä ei enää voi samassa määrin tehdä, vaan huolellisuuteen täytyy panostaa, kun menestystä lähdetään jatkossa hakemaan.

Ville Innan valmentamalla VaLePa 1:llä oli turnauksessa mukana passarit Anna Turri ja Lyyti Ryyppä, yleispelaajat Teija Vuorenmaa ja Viia Rainio, hakkuri Nea Malmström, keskitorjujat Emmi Laikko ja Pauliina Kaski (kapteeni) sekä liberot Heidi Hirvonen ja Milla Pääkkönen.

Syöttöruudussa kunnostautui Viia Rainio 10 ässällä (3 syöttövirhettä). Vastaanotossa Heidi Hirvonen nosti palloja passareille 71 %:n tarkkuudella. Tehokkaimmin palloja tappoi Pauliina Kaski, jonka hyökkäyksistä 62 % toi joukkueelle pisteen. Kaski oli tehokkain myös verkkopelissä 3 torjuntapisteellään. Tehotilastossa ykkönen oli niukasti Teija Vuorenmaa 39 (+21) ennen Viia Rainiota 34 (+19).

Yleispelaaja Viia Rainio oli pirteällä pelipäällä

Takaisin