B-tyttöjen kilpajoukkueella nousujohteinen harjoitusturnaus Eurassa

11.11.2018

VaLePan B-tytöt oli kutsuttu lauantaina 1.9. harjoitusturnaukseen Euraan. Kyseessä oli Lounais-Suomen C-tyttöjen kahden joukkueen viimeinen valmistautuminen seuraavana viikonloppua pelattavia aluejoukkueiden SM-kisoja varten. Lisäksi mukana oli Euran B-tyttöjen joukkue. Lounais-Suomi on perinteisesti hallinnut alueiden välisiä SM-turnauksia, joten paikalle oli kokoontunut ikäluokan maan lahjakkaimpia tyttöjä. VaLePan B-tytöt olivat liikkeellä kilpajoukkueellaan, jolla oli takana vasta kolme yhteistä harjoitusta sekä yksi harjoituspeli. Moni odottikin jännityksellä, kuinka tyttöjen yhteispeli lähtee kulkemaan.

Ensimmäisenä VaLePa kohtasi aluejoukkue 2:n. Ottelun alku oli tunnustelevaa. Puoliväliin ensimmäistä erää edettiin tasatahtia, kunnes VaLePa pääsi edelle ja vei erän 25-21. Molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyksissään, mutta lähinnä tehokkaampi syöttöpeli käänsi erän VaLePalle. Toinen erä lähti kuitenkin väärään suuntaan heti alusta, ja virheet seurasivat toisiaan. Erä näin pikatahtiin vastustajalle 8-25. Erän kulkua kuvaavat hyvin VaLePan hyökkäysten tappo-% 10 ja vastaanotto-% 33, kun kaverilla vastaavat lukemat olivat 30 % ja 43 %. Edessä oli kolmas ja ratkaiseva erä. Tässäkään ei VaLePan peli oikein lähtenyt kulkemaan, vaan joukkue teki enemmän virheitä kuin omia pisteitä. Tuloksena erätappio 11-15 ja otteluvoitto vastustajalle.

Lounastauolla tytöt olivat selkeästi puhuneet keskenään, ja kentälle asteli sisuuntunut ryhmä. Aluejoukkue 1:tä vastaan pallo sai alusta alkaen vihaisesti kyytiä. Peräti 8 ässällä ja 56 %:n hyökkäystehoilla VaLePa näytti pelaamisen mallia, ja vei ensimmäisen erän 25-15. Toinen erä lähti samaa tahtia liikkeelle, mutta erän loppupuolella vastustaja pääsi iholle lähinnä VaLePan virheillä. Etumatka kuitenkin piti, tuloksena ansaittu voitto pukkipaidoille 2-0 (25-15, 25-23).

Päivän viimeisessä pelissä kohdattiin vielä Euran B-tytöt. Osa joukkueestamme oli pelannut viime kaudellakin useita tiukkoja pelejä samoja tyttöjä vastaan. Tässä pelissä pelin eri osa-alueet alkoivat loksahdella kohdalleen ja yhteispelikin kulki koko ajan paremmin. Nousujohteinen päivä huipentuikin VaLePan upeaan esitykseen. Eura oli täysin vailla mahdollisuuksia 2-0 (25-12, 25-14) päättyneessä ottelussa, minkä ansiosta VaLePa kuittasi myös turnausvoiton. Viimeisessä pelissä syöttö, vastaanotto sekä hyökkäys toimivat kaikki vahvasti, minkä lisäksi myös puolustuspallot taisteltiin loppuun saakka. Kahteen erään 10 ässäsyöttöä ja oma vastaanotto 61 %. Euran perinteisesti vahvasta puolustuspelistä huolimatta myös hyökkäysteho oli hyvä 38 %. Kun tytöt pääsevät vielä pelaamaan lisää yhdessä, on pelissä aineksia todella pitkälle. Joukkueessa on mukana myös viisi VaLePan N2-joukkueessa pelaavaa tyttöä, ja onnistumisten tuoma itseluottamus kantaa varmasti pelaajia myös naisten joukkueen puolella.

VaLePa oli Eurassa liikkeellä yhdeksän pelaajan voimin: Kapteeni ja hakkuri Pauliina Kaski, passarit Anna Turri ja Lyyti Ryyppä, yleispelaajat Teija Vuorenmaa ja Viia Rainio, keskitorjujat Emmi Laikko ja Siiri Jalonen sekä liberot Milla Pääkkönen ja Heidi Hirvonen. Koko joukkue pelasi nousujohteisen päivän ja jokainen pelaaja täytti hienosti paikkansa. Päivän kolmen ottelun tilastoissa VaLePan tehokkain pelaaja oli Teija Vuorenmaa 31 (+13). Syöttöruudussa parhaiten onnistui Viia Rainio: 32 syötöstä peräti 9 ässää ja vain yksi syöttövirhe. Vastaanotossa tarkin oli Heidi Hirvonen 46 %:n tarkkuudella. Hyökkäystehoissa kunnostautui keskitorjuja Emmi Laikko, joka löi kahdeksasta passista viisi vastustajan kenttään ilman yhtään hyökkäysvirhettä. Kahteen torjuntaan ylsivät Teija Vuorenmaa sekä Anna Turri.


Teija Vuorenmaa hyökkää omista korkeuksistaan

Takaisin