B-poikien SM-mestaruus Valepalle

15.4.2019

B-poikien SM-finaalit pelattiin Jyväskylässä 13.-14.4.2019 Jyväskylän Monitoimitalolla. Mukana turnauksessa olivat Suomen 12 parasta joukkuetta; Vammalan Lentopallo 1 (Sastamala), Pielaveden Sampo, Maskun Kataja, Salon Viesti, Jyväslentis, Alahärmän Kisa, Vilppulan Tähti, Nurmon Jymy, Virtain Veikot, Kempeleen Lentopallo, Napapiirin Palloketut ja Vammalan Lentopallo 2.

Valepa 1 alkulohkossa pelasivat Alahärmän Kisa ja Kempeleen Lentopallo. Valepa 1 voitti molemmat alkulohkon pelinsä selvästi 2-0. Alahärmä kaatui eräpistein 25-15, 25-21. Kempelettä vastaan eräpisteet Valepalle 25-15, 20-20. Ennen Kempele pelin alkua, ikuistettiin päävalmentajien Harri Lehtimäki (Valepa)ja Sami Kurttila (Kempele) kädenpuristus. Alkusarjan peleissä haettiin tuntumaa eri kokoonpanoilla ja samalle valmisteltiin koko joukkuetta puolivälieriä kohti. Matias Suvanto pelasi hienoa passipeliä ja löysi erityisesti Aleksi Lepistön, jonka hyökkäyspeli oli kauden parasta. Aatu Niemelän selkä oli vaivannut parin viikon ajan, mutta nyt nähtiin taas Aatu elementissään. Nosto kulki ja hyökkäykset olivat teräviä. Miro Talvitie onnistui myös hienosti.

Puolivälierissä vastaan tuli Virtain Veikot. Ensimmäinen erä alkoi tasaisti molempien joukkueiden tehdessä pisteitä vuorotahtiin. Erän puolivälin paikkeilla Valepa otti erän haltuunsa Olli Kivimäen ja Aleksi Savolaisen hyökkäyksillä. Erän lopussa Virrat piristyi, mutta erä meni Valepalle 25-18. Toisen erän alku oli Juho Juvakka show. Virrat nopeasti 3-0 johtoon. Sen jälkeen koko Valepan joukkue heräsi peliin mukaan ja Valepa siirtyi 16-12 johtoon koko kentällisen ollessa mukana pistetalkoissa. Valepa johti toista erää jo 21-16, kun Virtain paras pistemies Veeti Nikkinen rupesi takomaan pisteitä. Veetin johdolla Virrat karkasi 24-22 johtoon, mutta se ei riittänyt. Valepan rutiini ja usko omaan tekemiseen kesti ja erän päätti Johannes Raittisen torjunta Veetistä. Valepalle 2-0 (25-18, 26-24) ja pääsy välieriin.

Välierissä tuli vastaan Salon Viesti. Viesti karkasi nopeasti Ville Katteluksen pommeilla 4-0 johtoon. Valepa oli erän alkupuolella koko ajan muutaman pisteen perässä, mutta pelasi sitkeästi ja nousi tasoihin 18-18, mutta se ei riittänyt kun Viestin Jere Tikkala ja Ville Kattelus olivat tehokkaita verkolla ja ensimmäinen erä viestille 25-22. Toisessa erässä Viestin hyökkäysvastuu lepäsi samojen pelaajien harteilla. Valepa jatkoi taistelua ja erityisesti Jonatan Rantanen toi puhtia verkolle. Viestin virheillä Valepa nousi tasoihin 20-20. Sitten oli Valepan vuoro tehdä virheitä ja Salo karkasi 24-22 johtoon. Tiukassa paikassa Aleksi Savolainen syötti ässän, Aaro Pihlajamäki otti torjunnan ja Olli Kivimäki moukaroi pallon kenttään. Erä päättyi 26-24 Valepalle, kun Viestin Ville Kattelus hyökkäsi verkkoon. Kolmas erä alkoi taas Viestin komennossa ja hetkessä pisteet olivat Viestille 5-2. Aleksi Savolaisen hyökkäyksillä alettiin kiri Viestin johtoa kiinni. Tilanteessa 6-6, Olli Kivimäki pehmitti viestin vastaanottajat kolmella ässäsyötöllä ja hurjalla 3-metrin hyökkäyksellä. Viestin tehdessä virheitä Valepa karkasi 14-7 johtoon. Niko Tuusan syöttövuorolla Viesti saavutti  uhkaavasti Valepaa mutta lopulta erä katkesi Nikon syöttövirheeseen ja erä 15-12 Valepalle. Koko ottelu 2-1 (22-25, 26-24, 15-12) Valepalle ja upea finaalipaikka.

Finaalissa vastustajaksi tuli Maskun Kataja, joka oli voittanut omassa välierässä yllättäjä Vilppulan Tähden. Vilppulan Tähti oli kaatanut puolivälierä ottelussa Pielaveden Sammon. Ensimmäisessä erässä Valepa otti  heti komennon ja siirtyi 5-2 johtoon. Masku pääsi peliin mukaan, mutta viisi peräkkäistä virhettä vei Valepan jo 17-10 johtoon. Sen jälkeen Valepa ei antanut Maskulle mahdollisuuksia vaan otti erävoiton luvuin 25-18. Toisessa erässä Masku pelasi pirteästi ja Pozo Hernanezin ässäsyötöillä vei Maskun 13-10 johtoon. Johannes Raittisen pommi keskeltä katkaisi Maskun putken. Seuraavaksi Olli Kivimäki pommitti Maskun Katajan vastaanoton seulaksi ja Miro Lehtisen onnistuessa laidassa, Valepa siirtyi 20-15 johtoon. Valepa jatkoi vahvaa syöttöä ja Veeti Ahlforsin onnistui kahdesti. Aleksi Savolainen tykitti laidasta pallon kenttään ja peli päättyi kahteen Maskuun virheeseen. Erä Valepalle 25-17 ja koko ottelu 2-0. Libero Juuso Palonen pelasi huikean ottelun nostaen ja puolustaen tärkeitä palloja. Aaro Pihlajamäki piti Maskun torjujat varpaillaan ja hyvällä rytmillä varmisti Valepan hyökkääjille loistavia lyöntipaikkoja.

Valepa 1 upeasti Suomen mestariksi! Valepan mestari joukkueessa pelasivat Johannes Raittinen, Matias Suvanto, Aleksi Lepistö, Aatu Niemelä, Juuso Palonen, Aaro Pihlajamäki, Miro Talvitie, Miro Lehtinen, Aleksi Savolainen, Olli Kivimäki, Jonatan Rantanen, Veeti Ahlfors. Valepa 1 joukkueen toimihenkilöinä olivat Harri Lehtimäki (Päävalmentaja), Jani Pihlajamäki (Valmentaja), Mika Kivimäki (apuvalmentaja ja tilastot) ja Heidi Aapakari (Joukkueenjohtaja).

SM-finaalien All-Stars kuusikkoon valittiin Passari Aaro Pihlajamäki (Valepa), Yleispelaajat Pozo Hernández Sebastián (Maskun Kataja) ja Olli Kivimäki (Valepa) , keskitorjujat Eetu Ahonen (Vilppulan Tähti) ja Zhbankov Alexej (Maskun Kataja) ja Libero Juuso Palonen (Valepa). Onnittelut kaikille valituille.

B-Pojat SM-finaalit lopulliset sijoitukset

1. VaLePa1

2. Kataja

3. Viesti

4. VilTä

5. Sampo

6. VirtVe

7. JyLe

8. NaPa

9. KempeLe

10. VaLePa 2

11. AK

12. NJ

Takaisin