VaLePa M2 kuulumisia kolmen pelin verran

4.3.2019

Valepa M2 matkusti Valkeakosken Isku-Veikkojen vieraaksi 16.2.2019. Valepa aloitti vahvasti ja siirtyi nopeasti 6-0 johtoon ensimmäisessä erässä. Isku-veikot nousi takaisin peliin mukaan mutta Valepan keskipelaajien Aleksi Lepistö ja Veeti Ahlfors onnistumisten myötä Valepan johto kasvoi ja erä päättyi 25-13 lukemiin. Toinen erä oli vaikea ja hyvät esitykset vaihtuivat lukuisiin suoriin virheisiin, sekä verkolla että syöttöruudussa. Hakkuri Aleksi Savolaisen hyvillä suorituksilla Valepa M2 nousi Iski-Veikkojen eräpallotilanteesta niukkaan 28-26 erävoittoon. Kolmas erä oli taas paluu vahvaan omaan peliin. Nyt yleispelaajat Olli Kivimäki ja Jonatan Rantanen  takoivat palloa voimalla kenttään ja erä helposti 25-14 Valepalle. Matias Suvanto pelasi rohkeasti keskeltä koko pelin ajan. Isku-Veikkojen torjunta oli ongelmissa ja hyökkääjät pääsivät hyviin paikkoihin. Libero Juuso Palonen nosti hienosti ja teki useita mahtipuolustuksia. Valepa M2 voitti pelin 3-0 (25-13, 28-26, 25-14).

Valepan parhaat pistemiehet olivat Olli Kivimäki 14/+10, Aleksi Savolainen 10/+7 ja Veeti Ahlfors 10/+5.

Aitri II saapui Valepa M2 vieraaksi 23.2.2019. Valepa aloitti pelin väkevästi ja erityisesti Aleksi Lepistö oli liekeissä verkolla. Hyvien suoritusten jatkoksi Valepa teki paljon suoria virheitä. Valepan ollessa 16-10 johdossa, alkoi Aitrin kiri. Aatu Niemelän hyvä hyökkäyspeli piti Valepan niukassa johtoasemassa ja Veeti Ahlfors teki ratkaisevan pisteen vieden erän 25-23 Valepalle. Toinen erä oli tasaista taistelua joka pisteestä. Johannes Raittinen ja Jonatan Rantanen takoivat palloa voimalla lattiaan. Erän hahmoksi nousi jälleen Aatu Niemelä, jonka syötöillä Valepa vei toisen erän luvuin 25-21. Aitrin kokemus ja tehokas hyökkäyspeli alkoivat tuottaa tulosta. Valepan vastaanotto ja puolustus pelaaminen alkoi rakoilla ja helpotkin pallot nousivat vastustajan puolella. Aitri otti seuraavat kaksi erää ja edessä oli ratkaiseva viides erä edellisen kohtaamisen tapaan. Erän ratkaisijoiksi nousivat Olli Kivimäki, jonka iskut suvanto vaiheen jälkeen menivät voimalla kenttään ja Aatu Niemelä, jonka pahat syötöt olivat myrkkyä Aitrin vastaanottajille. Valepa voitti pelin 3-2 (25-23,25-21,22-25,20-25,15-9).

Valepan parhaat pistemiehet olivat Aatu Niemelä +21, Olli Kivimäki +15, Aleksi Lepistö +11 ja Johannes Raittinen +10

Valepa matkusti seuraavaksi Oripään Urheilijoiden vieraaksi 2.3.2019. Ensimmäisessä erä vastaanottopeli takkuili koko erän ajan. Lukuiset omat virheet tekivät erästä todella vaikean. Erän onnistuja oli Miro Talvitie, joka pelasi yleispelaajan tontilla pirteästi. Ensimmäinen erä päättyi 25-20 Oripäälle. Toisessa erässä Johannes Raittinen ja Aatu Niemelä olivat tehokkaita verkolla ja Valepa siirtyi vakuuttavan pelin jälkeen 18-14 johtoon. Oripää alkoi kuroa eroa kiinni piste pisteeltä ja erän lopussa Valepan torjunta ei saanut otetta Oripään hyökkäyksistä. Toinen erä niukasti 25-22 Oripäälle. Kolmanteen erään Valepa lähti taistelemaan ja tavoittelemaan erävoittoa. Peli oli tasaista ja pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Erän loppuhetkillä Valepan lyönnit eivät pysyneet kentässä, hermoilu vastaanotossa ja syötössä antoivat Oripäälle tilaisuuden ja sen he myös käyttivät. Kolmas erä 25-23 ja koko ottelu suoraan 3-0 Oripäälle. Valepan erin loput eivät tänään onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla ja pallovarmuutta ja kovuutta on haettava tulevista otteluista.

Valepan parhaat pistemiehet olivat Olli Kivimäki 12/+7, Aatu Niemelä 10/+4 ja Johannes Raittinen 7/+5

Haminan Arsi oli vastassa 3.3.2019 Sylväällä pelatussa pelissä. Edellisessä kohtaamisessa Valepa oli parempi 3-2.

Ensimmäinen erä alkoi Valepan virheiden värittämänä. Sen jälkeen Veeti Ahlfors ja Johannes Raittinen ottivat keskikentän haltuun ja veivät Valepan 13-10 johtoon. Sitten oli yleispelaajien Olli Kivimäki ja Jonatan Rantanen vuoro moukaroida palloa lattiaan. Erä selvästi 25-16 Valepalle. Toinen erä alkoi Valepan viedessä peliä ja tilanteessa 6-2 Arsi otti aikalisän. Siitä alkoi Arsin nousu tilanteeseen 15-13. Johannes Raittinen ja Jonatan Rantanen hoitivat palloa kenttään ja toinenkin erän Valepalle varsin selkein luvuin 25-17. Kolmanteen erään Miro Lehtinen tuli liberoksi ja Aatu Niemelä yleispelaajan tontille. Vaihdolla oli positiivinen vaikutus vastaanotto ja puolustus pelaamiseen. Aatu Niemelä oli tehokas sekä verkolla että syöttöruudussa. Erä oli varsin tasainen ja Olli Kivimäki moukaroi lopullisen niitin erän lopussa. Kolmas erä 25-22 ja koko ottelu 3-0 Valepalle. Matias Suvanto pelasi loistavasti ja loukkaantumisesta toipunut Aaro Pihlajamäki hoiti viimeisen erän hienosti.

Valepan parhaat pistemiehet olivat Olli Kivimäki 14/+8, Veeti Ahlfors 11/+9 ja Johannes Raittinen 11/+8

Takaisin