VaLePa M2 aloittanut 2-sarjan hienosti – 3 pelin raportit alla!

5.11.2018

Valepa M2 pelasi Aitolahden Riento M2 vastaan 28.10.2018 Hervannan vapaa-aikakeskuksessa

 

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä pisteistä. Libero Juuso Palonen teki varmaa työtä vastaanotossa ja puolustuksessa. Aatu Niemelä aloitti vahvasti tehden vakuuttavaa työtä verkolla. Erän lopussa vastaanotto takkusi ja vaihdosta peliin tullut Olli Kivimäki teki nipun tärkeitä pisteitä. Pirteästi pelannut hakkuri Aleksi Savolainen teki erän päättäneen ratkaisevan pisteen Valepalle.

 

Tämän jälkeen Aitolahden Riento siirtyi kuskin paikalle vieden seuraavat kolme erää ja koko pelin 3-1. Valepan vastaanotto toimi hyvin mutta lukuisat suorat syöttö- ja hyökkäysvirheet tekivät Valepan pelistä vaikean.

 

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Olli Kivimäki (14), Aleksi Savolainen (9), Jonatan Rantanen (7) ja Aleksi Lepistö (5)

 

Valepa M2 ja Kuortaneen Urheiluopisto kohtasivat 31.10.2018 Kiikoisissa Toukolan Koululle

 

Valepa aloitti pelin vahvasti ja hakkuri Aleksi Savolaisen johtaessa pistetehtailua. Valepan johtaessa 22-13, Kuortane aloitti kirin Joonas Kontion hyppysyöttöjen tehdessä tuhoa ja syöttövuoron päättyessä eroa oli enää yksi piste. Erä meni jatkopisteille ja Kuortaneen hyvä nousu palkittiin erävoitolla lukemin 29-27. Toinen erä oli hyvää peliä ja erässä nähtiin toinen toistaan komeampia lyöntejä. Kuortaneen joukkueesta Jere Tikkala ja Veikka Lindqvist olivat tehokkaita verkolla. Aatu Niemelä ja Veeti Ahlfors pelasivat pirteästi Valepan puolella. Myös toinen erä meni jatkopisteille ja Joonas Kontio niittasi viimeisen pallon kenttään voimalla. Erä Kuortaneelle luvuin 32-30.

 

Tämän jälkeen Valepa kovensi hyökkäyspeliä. Jonatan Rantanen ja Olli Kivimäki tekivät hyvää tulosta ja kun vastaanotto- ja puolustuspeli toimi, Valepa nappasi voiton erästä luvuin 25-22. Neljäs erä oli Valepan näytöstä, jossa syöttö- ja torjunta peli oli todella tehokasta. Jonatan Rantanen otti kentän haltuun ja pommitti palloa voimalla lattiaan. Valepa pelasi lähes virheettömästi ja se näkyi myös erän loppulukemissa 25-9.

 

Viides erä alkoi Kuortaneen komennossa. Tilanteessa 6-2, Valepa aloitti nousunsa Johannes Raittisen johdolla ja siirtyi 9-6 johtoon. Tämän jälkeen Valepa ei enää luovuttanut johtoa ja loistavan pelin pelannut Veeti Ahlfors torjui ratkaisevan pisteen tuoden 15-12 erävoiton Valepalle. Kaksi sarjapistettä Valepalle erin 3-2.

 

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Olli Kivimäki (20), Aleksi Savolainen (18), Jonatan Rantanen (9), Aaro Pihlajamäki (8) ja Veeti Ahlfors (8)

 

Kiikoisten Säästöpankin parhaan pelaajan palkinnon saivat Aaro Pihlajamäki (Valepa) ja Jere Tikkala (Kuortane)

 

Valepa M2 kohtasi Isku-Veikot 2.11.2018 Valkeakoskella Apian Liikuntahallissa

 

Valepa aloitti pelin pirteästi ja hakkuri Aleksi Savolainen teki komeita hyökkäyksiä. Isku-Veikot teki paljon suoria syöttö- ja hyökkäysvirheitä ja Valepa siirtyi jo 18-12 johtoon. Tästä alkoi Isku-Veikkojen nousu ja Valepan puolustus tuskaili ja ei saanut otetta pelistä. Isku-Veikot nousi jo pisteen päähään 18-17 ja vasta Isku-Veikkojen syöttövirhe vapautti Valepan palaamisen. Erä niukasti 25-22 Valepalle.

 

Valepa aloitti toisen erän tehden paljon suoria virheitä varsinkin hyökkäyksissä ja Isku-Veikot siirtyi nopeasti 19-13 johtoon. Sen jälkeen Valepan keskipelaajat Johannes Raittinen ja Aleksi Lepistö tekivät vakuuttavaa työtä verkolla kaventaen Isku-Veikkojen johdon 20-16 lukemiin. Sitten alkoi Aaro Pihlajamäki show. Painavat syötöt vaikeuttivat Isku-Veikkojen peliä ja Valepa siirtyi 22-21 johtoon. Erä päättyi lopulta Valepalle 25-23.

 

Kolmannessa erässä Isku-Veikot otti 3-0 johdon ja sen jälkeen Valepan hyökkäykset alkoivat toimia Aleksi Savolaisen ja Olli Kivimäen johdolla. Isku-Veikot tekivät paljon suoria virheitä ja tilanne 22-14 Valepalle. Sitten alkoi Valepan virheputki ja Isku-Veikot kavensi tilanteen jo 22-19 lukemiin. Aikalisän jälkeen Valepa sai taas pelinsä kulkemaan ja erävoiton lukemin 25-20. Koko peli Valepalle suoraan 3-0.

 

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Olli Kivimäki (12), Aleksi Savolainen (11), Aaro Pihlajamäki (6) ja Aleksi Lepistö (6)

Takaisin