VaLePan C-pojille SM-pronssia

10.4.2018

C-poikien SM-pronssimitalijoukkue.

VaLePan C-pojat -03 huipensi kautensa SM-lopputurnaukseen. Turnaus pelattiin Kuortaneen Urheiluopistolla 7.- 8.4. Mukaan pääsi kauden aikaisempien turnausten perusteella rankingin 12 parasta joukkuetta. VaLePa lähti turnaukseen sijalta 3. mitalin kiilto silmissä.

Reissuun lähdettiin perjantaina iltapäivällä. Muutaman tunnin matkustamisen jälkeen tiedossa oli vielä iltaharjoitukset suuressa Kuortane-hallissa. Noin tunnin iltaharjoitus, jonka jälkeen iltapalan kautta valmistautumaan seuraavan päivän peleihin.

Lauantai-aamuna oli ohjelmassa turnauksen avajaiset klo.9:00, jonka jälkeen alkoi rauhallinen valmistautuminen ensimmäiseen peliin. Alkulohkossamme pelasivat Nurmon Jymy ja Raision Loimu.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Nurmon Jymy. Kovin paljoa emme vastustajasta etukäteen tienneet. Ottelu käynnistyi VaLePan vahvalla syötöllä ja jatkopalloissa löytyi hyökkäyksissä tarvittavaa päättäväisyyttä. Jymy joutui turvautumaan aikalisään tilanteessa 6-0. Erä eteni samalla kaavalla Meidän syöttö sai jatkuvasti Jymyn vastaanoton vaikeuksiin ja passarimme pääsi jatkopalloissa pyörittämään peliä monipuolisesti hyökkääjille. Ensimmäinen erä VaLePalle 25-13.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi, jälleen erän alkuun vahvalla syötöllä Nurmon vastaanotto rikki, jonka jälkeen oma torjunta- ja puolustuspeli toimi hienosti. Jymy oli jälleen pakotettu aikalisään tilanteessa 7-0. Erä eteni omassa vahvassa hallinnassa, ja toisesta erästäkin selkeä voitto 25-15. Näin turnauksesta tärkeä avausvoitto 2-0.

Toisessa pelissä vastassa oli Raision Loimu, joka oli juuri ennen meidän kohtaamista voittanut kovan taistelun jälkeen Jymyn 2-1, joten nyt ratkaistiin lohkovoittaja. Tiedossa oli, että vastus on selvästi kovempi kuin ensimmäisessä pelissä. Ottelu lähti liikkeelle Loimun vahvalla syötöllä, oma vastaanotto oli helisemässä. Jatkopalloissa Loimun parimetrinen Aleksei Zhbankov takoi palloa kenttään ja erä eteni vastustajan tahdissa. Erän loppupuolella VaLePa sai myös omaa peliä toimimaan. Palloja alettiin saamaan kentän pinnasta ylös ja hyökkäyksissä riitti rohkeus. Kiri alkoi kuitenkin hieman liian myöhään ja ensimmäinen erä niukasti Loimulle 25-23.

Toisessa erässä VaLePan vastaanotto oli edelleen vaikeuksissa Loimun painavan syötön kanssa. Loimu hallitsi erää selvästi ja johti jo 17-13. Erä ei kuitenkaan vielä ollut ohi. Oma syöttö parani selvästi erän edetessä ja Loimulle alkoi tulla suoria hyökkäysvirheitä. Lopusta tuli erittäin jännittävä. Loimu oli kuitenkin jälleen terävämpi erän lopussa ja toinenkin erä heille niukasti 28-26. Näin ollen Loimu eteni 2-0 otteluvoittoon ja saavutti samalla lohkon piikkipaikan. VaLePalle tämä tiesi lohkon kakkospaikkaa, jonka myötä pelit jatkuisivat neljännesvälierissä.

Loimu-pelin jälkeen oli tiukan palaverin paikka. Pojista näki, että pettymys oli todella kova. Kuitenkin muistutettiin että turnaus jatkuu, ja kaikki on vielä mahdollista. Palaverissa käytiin läpi otteluihin valmistautumista, joka on ollut yksi iso teema läpi kauden. Fyysinen ja henkinen valmistautuminen peleihin olivat ne osa-alueet, joita lähdettiin parantamaan seuraaviin peleihin.

Pienen tauon jälkeen oli jo pudotuspelit ja neljännesvälierässä vastaan tuli Haminan Arsi. Ottelu oli selvää VaLePan hallintaa ja tasoero tuli selvästi esille. Aivan pudotuspelin tuntua ei vielä ollut. Ottelun taso ei kovin korkealle noussut. Voisi sanoa, että tehtiin se mitä tarvittiin ja ottelusta voitto 2-0 (25-18,25-18).

Taas vain lyhyt tauko ja seuraavaksi vastassa oli JyLe. Ottelu oli puolivälierä, joten panokset jo erittäin kovat, kun voittajaa odottaisi sunnuntaina mitalipelit. Vastus oli tuttu ja kauden aikana kaikki pelit olleet erittäin tasaisia. JyLe oli voittanut alkulohkonsa, joten heillä oli yksi peli vähemmän pelattuna ja varmasti tuoreemmat jalat. Ottelu alkoikin Jylen hallinnassa, ja VaLePan peli ei lähtenyt millään rullaamaan. JyLe johti erää jo 18-13, kunnes Sastamalan pojat alkoivat heräämään taisteluun vielä erävoitosta. Puolustuspelaaminen parani jälleen selvästi ja jatkopalloissa löytyi riittävää rohkeutta. Tasainen erän loppu kääntyi kuitenkin JyLelle lukemin 25-23.

Toiseen erään lähdettiin melko tukalasta tilanteesta, sillä Jyle oli yhden erävoiton päässä ottelun voitosta ja samalla VaLePan haaveet mitalipeleistä kariutuisivat. Erä alkoi jälleen JyLen tahdissa ja se johti erää jo 17-14. Tässä kohtaa pojat näyttivät taistelijan luonnettaan ja alkoivat todenteolla viimeisellä mahdollisella hetkellä taistelemaan erä voitosta. Syöttöön alkoi löytyä tarvittavaa tehoa ja uhrauruva puolustuspeli sai JyLen pelaajat turhautumaan. Jyväskyläläiset tekivät loppuun monta suoraa hyökkäysvirhettä ja VaLePa eteni kuin hurmiossa lopulta erävoittoon 25-19. Näin ollen edessä herkullinen kolmas erä.

Erätauolla pojille painotettiin rohkeutta pelata. Toisen erän lopussa löytynyt taisteluilme jatkui myös kolmannessa ja puolustuspeli oli uhrautuvaa ja kaikista näkivät, että tämä ottelu haluttiin voittaa. Erä oli alusta loppuun VaLePan hallintaa. Lopulta riemukas voitto Tyrväälle 15-7 ja koko ottelu 2-1. Sunnuntaina tiedossa olisi tavoitteeksi asetetut mitalipelit!

Finaalipäivän ensimmäinen ottelu oli vasta klo. 12.00, joten joukkue pääsi hyvin levänneenä uuteen päivään. Tuo lepo tuli todella tarpeeseen, sillä lauantai oli todellinen työvoitto joukkueelta: Neljä peliä ja päivällinenkin päästiin syömään vasta viimeisen pelin jälkeen noin klo. 21.00.

Välierissä vastaan tuli Pielaveden Sampo. Tiedettiin että vastustaja on erittäin kova. Ennen peliä poikia rohkaistiin pelaamaan ennakkoluulottomasti ja rohkeasti vahvaa Sampoa vastaan. Ottelu alkoikin hienoilla palloralleilla ja puolin ja toisin taisteltiin jokainen piste loppuun asti. Erän edetessä Sampon painava aloitussyöttö sai oman vastaanottomme horjumaan ja näin hyökkäyksestä tuli vaikeaa Sampon ulottuvaa torjuntaa vastaan. Ensimmäinen erä Sampolle 25-13. Myös toisen erän alku oli näyttävää lentopalloa. Edelleen pelissä nähtiin monta hienoa pallorallia. Ajoittain saatiin myös vähän Sampon vastaanottoa rikki, mutta erän lopussa Sampo osoitti kovuutensa ja marssi erä voittoon 25-16. Sampo 2-0-voitolla finaaliin ja VaLePa pronssiotteluun.

Turnauksen viimeisessä pelissä vastaan asettui Alahärmän Kisa. Kyseessä siis pronssiottelu, joten panokset olivat kovat. Etukäteen tiedettiin, että vastustajalla on riveissään kaksi kovaa laitapelaajaa, joiden kautta käytännössä kaikki hyökkäykset tulevat. Tavoitteena oli peliin lähdettäessä, että syöttöä suuntaamalla saadaan vaikeutettua huomattavasti Alahärmän ”syömähampaiden” hyökkäyspeliä. Ottelu alkoi hermoillen puolin ja toisin. Pelin iso panos näkyi molempien otteista. Erän edetessä VaLePan taktiikka alkoi toimia ja tämän lisäksi nähtiin meidän pojilta muutama mahtava kenttäpuolustus, jonka turvin ensimmäinen erä meille 25-20.

Toisen erän puolivälissä syöttömme teki edelleen tuhoa Alahärmän hyökkäysten rakentamiselle, mutta huolimattomuus jatkopalloissa piti erän tasaisena. Erän lopussa Alahärmä sai hyvällä syötöllä nuoret miehemme vaikeuksiin. Vastustajista jatkopallot päätti tehokkaasti yksi tunauksen parhaista pelaajista Nico Mäki-Valtari. Erä näin Alahärmälle 25-21.

Näin ollen turnauksen pronssiottelu huipentuisi kolmanteen erään. Jälleen pojille korostettiin rohkeutta pelata. Alahärmä tuli vahvasti erään ja Valepa turvautui aikalisään tilanteessa 2-5. Tämän jälkeen pelimme rauhoittui ja syöttö alkoi taas toimimaan toivotulla tavalla. VaLePan johtaessa tilanteessa 9-7 syöttämään asteli sastamalalaisista Kalle Santala. Painavat ja tarkasti juuri oikeaan paikkaan sijoitetut hyppyleijat saivat Alahärmän vastaanoton isoihin vaikeuksiin, ja ottelu päättyi ansaitusti Kallen tarkkaan ässäsyöttöön aivan kentän kulmaan. Näin kolmas erä Valepalle 15-7 ja Pronssimitalit!

Turnaus sujui siis loistavasti ja voi todeta, että SM-pronssimitali on todella kova saavutus. Tavoitteena oli juuri SM-mitali, joten erittäin tyytyväisiä poikia oli pelien jälkeen mitalit kaulassa. Joukkue osoitti hienoa luonnetta monta kertaa turnauksen aikana tulemalla tappioasemasta aina erä- ja otteluvoittoihin asti. Eli henkinen kantti kestää hyvin näillä pojilla ja se varmasti kantaa myös jatkossa.

Hieno kausi takana. Nyt hetkeksi treenitahti hieman rauhoittuu. Seuraava etappi Power Cup Kuopiossa.

Pronssimitali-joukkueessa pelasivat: Ville Pääkkönen, Miro Lammi, Joonas Lamminen, Mikko Haapaniemi, Kristian Ruohola, Valtteri Hujo, Kalle Santala ja Jonne Suutari. Joukkuetta valmensi Jukka Tapio ja Mikko Pääkkönen. Joukkueenjohtajana Tarja Santala. Rahastonhoitajana Timo Lamminen ja turnausvastaavana Hannu Haapaniemi.

Takaisin

JunnuValepan Kummiyritykset

lounea-ja-lahitapiola

pok-ja-neon-sport

op-levoranta-ja-kiri

Ajankohtaista