VaLePa:n C-pojat -03 hyvistä asetelmista SM-lopputurnaukseen

27.3.2018

C-poikien -03-joukkue aikalisässä kuuntelemassa valmennuksen ohjeistuksia.

Valepan C-pojat -03 osallistui 6 joukkueen SM-välieräturnaukseen lauantaina 24.3. Turnaus pelattiin Kiuruvedellä. Muut joukkueet turnauksessa olivat isäntäjoukkue Pielaveden Sampo, Salon Viesti, Raision Loimu, Jyväskylästä JyLe sekä Himangan Roima.

Reissuun lähdimme perjantaina iltapäivällä ja kohteena oli Iisalmessa Hotelli Koljonvirta. Sinne saavuimme hieman ennen ilta kymmentä, hotellilla maukas iltapala ja lepäämään matkan rasitukset pois. Lauantaina kevyt aamureippailu ja tukevan aamupalan jälkeen matka jatkui kohti Kiuruvettä.

Alkulohkon ensimmäisessä pelissä vastaan asettui JyLe Jyväskylästä. Ennen peliä pojille korostettiin jälleen kerran huolellista valmistautumista peliin. Varsinkin, kun tiedettiin, että Jylellä oli peli jo alla, joten meidän tulisi olla valmiina heti ensimmäisestä pallosta lähtien. Jo alkulämmittelystä huomasi että pojilla on hyvä lataus päällä, ja ottelu alkoikin erinomaisesti. Syöttö oli painava ja kenttäpuolustuksesta loisti juuri se aktiivisuus, jota on omassa harjoittelussa paljon painotettu. Hienojen puolustuksien jälkeen passari Ville Pääkkönen pääsi rakentamaan hyviä hyökkäyspaikkoja, ja hyökkäyksissä oli tarvittavaa päättäväisyyttä. Ensimmäinen erä tasapainoisen pelin jälkeen meille 25-17. Erätauolla pojille muistutus, että Jyle varmasti parantaa peliään, joten yhtään ei saa jalkaa nostaa kaasulta. Jälleen erittäin hyvä ja energinen alku erään VaLePa:n pojilta, ja Jyle joutui turvautumaan aikalisään meidän johtaessa tilanteessa 7-2. Aikalisä ei juuri pelin luonnetta muuttanut, peli kulki mallikkaasti sastamalalaisten tahdissa. Aivan toisen erän lopussa JyLe sai painavalla syötöllä hieman tilannetta kavennettua, mutta Mikko Haapaniemen muutama näyttävä torjunta jatkopalloissa lopetti lopullisesti jyväskyläläisten kirin ja näin erä meille 25-21 ja ottelusta tärkeä voitto suoraan 2-0.

Heti perään oli vuorossa alkulohkon viimeinen ottelu isäntäjoukkue Pielaveden Sampoa vastaan. Tiedossa oli että vastus on erittäin kova. Tarkoitus oli lähteä ennakkoluulottomasti haastamaan, mutta käytännössä Sampo teki omalla virheettömällä pelillään tästä mahdotonta. Oma syöttömme ei ollut riittävän painava ja Sampon monipuolinen ja erittäin lahjakas passari Ilya Ivanov pääsi pyörittämään peliä miten tahtoi. Ensimmäinen erä Sampolle murskaavasti 25-8. Toiseen erään lähdimme ottamaan hieman virheenkin uhalla riskiä omassa aloitussyötössä, ja se selvästi erän alussa tuotti tulosta. Erän puolivälissä virheitä alkoi kuitenkin tulemaan. Samalla taistelutahto lopahti ja Sampo marssi loppujen lopuksi selvään voittoon myös toisessa erässä 25-15. Näin ottelusta Sampolle selvä voitto 2-0.

Kahden peräkkäisen pelin jälkeen oli vuorossa energiavarastojen täyttäminen, tällä kertaa maukkaan lihasopan muodossa. Lounastauon jälkeen vuorossa oli päivän viimeinen peli. Pelissä ratkottiin turnauksen sijat 3-4, ja vastassa oli Himangan Roima. Ottelu alkoi erittäin hyvin, jälleen oli kaivettu ”työhaalarit” esiin ja kenttäpeli toimi mallikkaasti libero Kristian Ruoholan johdolla. Roima turvautu aikalisään tilanteessa 5-1. Tilanteessa 9-4 VaLePa:n pojat ajattelivat, että erä on jo hoidettu, vaan kuinka kävikään. Huolellisuus loisti poissaolollaan, kommunikointi kentällä ei toiminut ja yhtäkkiä tilanne Roimalle 9-11 ja turvautuminen aikalisään. Aikalisällä valmentaja joutui jo hieman korottamaan ääntään ja pojat selvästi ymmärsivät viestin. Joukkue oli jälleen kuin uudesti syntynyt. Etenkin laiturikaksikko Joonas Lamminen ja Miro Lammi ottivat vastuuta jatkopallojen päättämisestä. Hieno ryhtiliike ja ensimmäinen erä näin Valepalle 25-19. Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi, VaLePa:n syöttö sai Roiman vastaanoton hyvin rikki ja jatkopalloja hyökättiin monipuolisilla ratkaisuilla vastustajan kenttään. Erän ehdoton nimi oli laituri Kalle Santala, joka monipuolisella hyökkäyksellä teki puolet VaLePa:n pisteistä. Näin toinenkin erä sastamalalaisille 25-21 ja ottelusta voitto suoraan 2-0.

Turnaus sujui hyvin, ja tyytyväinen täytyy olla etenkin siihen peli-ilmeeseen, mikä joukkueella oli heti ensimmäisistä pisteistä lähtien. Myös teemat, mitä on harjoituksissa painoitettu, eli aktiivisuus, asenne puolustuksessa sekä päättäväisyys hyökkäyksessä, näkyivät hienosti koko päivän.

Turnauksesta siis kolmas sija ja näin ollen joukkueella hyvät lähtökohdat 8. ja 9.4. Kuortaneella pelattavaan SM-lopputurnaukseen. Siispä positiivisin mielin kohti kauden huipentumaa.

Loppuun vielä erityiskiitos Levorannan Autoliikkeelle, jonka autolla joukkue sai tehdä turvallisesti pitkän välierämatkansa.

 

Jukka Tapio

Takaisin

JunnuValepan Kummiyritykset

lounea-ja-lahitapiola

pok-ja-neon-sport

op-levoranta-ja-kiri

Ajankohtaista