VaLePa:n C-pojat -03 jatkoi vahvoja esityksiään

30.1.2018

Valepan C-pojat -03 joukkue aloitti vuoden SM-sarjan B-pooli turnauksella Himangalla. Reissuun lähdettiin jo perjantai-iltana ja välietapiksi otettiin Kokkola. Koko reissun shokeeraavin uutinen tuli pojille jo hotellilla perjantai-iltana: Valmentaja oli päättänyt kerätä kännykät pois ja ne annettaisiin takaisin vasta lauantaina viimeisen pelin jälkeen. Muutamia erittäin hyviä selityksiä tuli pojilta, miksi juuri hänen täytyy saada pitää kännykkä aamuun asti. Sen verran hyvin jo pojat tunnetaan, että tällä kertaa selitykset olivat turhia ja päätös pysyi voimassa.

Lauantaiaamun aamulenkin ja aamupalan jälkeen oli aika startata auton nokat kohti Himankaa. Matka meni kuunnellessa poikien arvioita siitä, kuinka monta ”snäppiä” on kukakin saanut kun rakkaan kännykkänsä saa taas takaisin. Hetken ehti jo valmentaja miettiä oliko kännyköiden talteenotto kuitenkaan hyvä idea. Noh, matka ei ollut kuitenkaan enää pitkä ja pikkuhiljaa poikien ajatukset alkoivat siirtyä matkan päätarkoitukseen eli lentopalloon. Päästyämme Himangalle hetken etsimisen jälkeen myös liikuntasali löytyi, ja täytyy sanoa että tunnelmallinen sali olikin. Vastassa oli joukkueet Himangalta, Kempeleeltä ja Jyväskylästä. Tiedossa oli erittäin tasaiset joukkueet, ja taistelu pääsystä A-pooliin tulisi olemaan kova.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui JyLe. Odotukset olivat pelin suhteen korkealla, sillä pojat vaikuttivat hyvin energisiltä jo alkulämmittelystä lähtien. Peli alkoi tasaisena, oma peli oli jopa hieman yli-innokasta ja tästä johtuen jatkopalloja sählättiin melko paljon. Erän puolivälissä pelimme rauhoittui ja erä loppujen lopuksi selvästi meille 25-19.

Toinenkin erä alkoi tasaisesti, mutta sen jälkeen näki, että pojat alkoivat lipsumaan sovituista asioista, ja JyLe karkasi muutaman pisteen karkumatkalle. JyLe taisi johtaa erää 22-20, kun taas aikalisällä korostettiin rohkeutta pelata ja sitä, että pidetään sovituista asioista kiinni jokainen. Hienosti pojilla ”kuuppa” kesti ja kovan taistelun jälkeen erä meille 27-25 ja koko ottelu 2-0. Passari Ville Pääkkönen pelasi hyvän pelin ja passit jakautuivat tasaisesti hyökkääjille. Tässä pelissä kokeilimme myös liberoa ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja liberona pelannut Kristian Ruohola oli kerrassaan loistava. Tarkkaa vastaanottoa ja hienoja puolustuksia läpi ottelun.

Pienen tauon jälkeen oli vastassa isäntäjoukkue Himangan Roima. Roima oli voittanut ensimmäisessä pelissä Kempeleen, joten tiedossa oli, että voitolla ollaan todella lähellä nousua A-pooliin. Peliin oli hieno lähteä, kotijoukkueen kannattajia oli pienessä salissa melko paljon ja tunnelma sen mukainen. Taas pistettiin kokoonpanoa hieman uusiksi tähän peliin. Ottelu alkoi erittäin hyvin, torjunta-puolustuspelaaminen toimi hienosti ja pitkät pallorallit päättyivät järjestäen Valepan hyväksi. Erä murskaavasti meille 25-15. Toisesta erästä muodostui tasaisempi, ja erä eteni tasaisena aivan loppuun asti. Lopussa Roima pelasi hienosti ja voitti ansaitusti tasaisen erän 25-23. Näin peli siirtyi ratkaisevaan kolmanteen erään. Erä alkoi tylysti vastaanoton hieman horjuessa, ja jatkopalloissa päättäväisyys puuttui hyökkäyksistä. Tilanteessa 0-4 aikalisä. Aikalisän jälkeen joukkue oli kuin uudesti syntynyt ja peli muuttui täysin. Hienoja puolustuksia ja päättäväisiä hyökkäyksiä. Roima sortui Valepan antaman paineen alla virheisiin ja erä meille selvästi 15-9 ja ottelusta voitto 2-1. Passarina tässä pelissä pelannut Jonne Suutari luotti ratkaisuhetkissä laiturikaksikkoon Miro Lammi ja Joonas Lamminen, ja kovalla prosentilla pojat takoivat palloja kenttään. Liberona pelannut Kalle Santala esitti ihailtavan rauhallista hihapelaamista.

Heti edellisen pelin perään oli vuorossa turnauksen viimeinen ottelu Kempelettä vastaan. Kokoonpanoa hieman taas muokattiin. Peli oli kahden jo hieman väsyneen joukkueen taistelu. Valepan pojilla kuitenkin oli peli alla ja olimme selvästi valmiimpia pelaamaan. Peli oli vapautunutta ja suoritukset olivat näyttäviä. Ensimmäinen erä selvästi meille 25-13. Toista erää johdettiin jo 13-8, kunnes jalka hieman nousi kaasulta ja luulotauti iski pelaajiin. Hetkessä tilanne olikin jo Kempeleelle 13-14. Aikalisä ja herättelyä, että kävelemällä peliä emme tule voittamaan. Jälleen kerran pojat hienosti ryhdistäytyivät, kun sitä tarvittiin. Loppu oli yhtä maalia ja erä meille 25-19. Näin ottelusta voitto 2-0.

Turnaus sujui siis loistavasti! Tuloksena turnausvoitto, nousu A-pooliin ja SM-lopputurnauspaikan varmistaminen. Etenkin poikien puolustuspeliä oli ilo katsella. Hienoa myös huomata että ottelun sisällä pienen notkahduksen sattuessa kurssia pystytään muuttamaan aiempaa nopeammin. Joukkue on melko tasainen ja tämä on hyvä valtti ajatellen kevään tärkeitä pelejä. Paljon on vielä kehitettävää joka osa-alueella, mutta koko ajan ollaan parempaan suuntaan menty ja peli on kehittynyt paremmaksi joka turnaukseen.

 

Jukka Tapio

Takaisin

JunnuValepan Kummiyritykset

lounea-ja-lahitapiola

pok-ja-neon-sport

op-levoranta-ja-kiri

Ajankohtaista