C-tytöt taistelivat E-poolin voittoon Somerolla

27.11.2017

VaLePan C-tytöt -03 pelasivat sunnuntaina Somerolla E-poolin turnauksessa. Joukkue on kärsinyt viime viikot erilaisista vaivoista, mutta matkaan päästiin lopulta seitsemän tytön voimin.

Päivä alkoi ottelulla Vantaan Lentopalloa vastaan. Ensimmäistä erää edettiin tasaisesti, kun  molempien joukkueiden sideout-hyökkäys toimi hyvän vastaanoton ansiosta. Tilanteessa 23-24 VaLePa ehti juhlia jo tasoitusta hyökättyään jälleen kerran näyttävästi laidasta. Lopulta pallo tuomittiin kuitenkin pitkäksi ilman vantaalaisten kosketusta.

Toisessa erässä VaLePa jäi tappiolle heti alussa ja ero vaihteli lähes koko erän 3 ja 5 pisteen välillä. VaLePa selvitti jo kaksi ottelupalloa, mutta tilanteessa 24-25 vastustaja löi reilusti leveältä näyttäneen lyönnin, joka kuitenkin myös vantaalaisten yllätykseksi vihellettiin sisälle, ja ottelu oli ohi.

Toisessa pelissä lähdettiin kamppailemaan Maskun Katajaa vastaan.

VaLePalla oli pitkin ottelua vaikeuksia vastustajan kovan hyppysyötön kanssa. Oma syöttö saatiin kuitenkin myös pidettyä pahana, ja hyvän hyökkäyspelin ansiosta VaLePan tytöt ottivat päivän ensimmäisen erävoittonsa lukemin 25-22. Toisen tasaisen erän Masku vei lopulta vähempien virheidensä ansiosta 23-25. Tässä vaiheessa VaLePan peliin löytyi uusi vaihde. VaLePa vei kolmannen erän nopeasti 15-10 käytännössä virheettömällä pelillä ja peräti 80 %:n hyökkäystehoilla, ja säilytti näin vielä ohuet mahdollisuudet turnausvoittoon.

Viimeiseen otteluun verkon toiselle puolelle asteli kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut Someron Pallo. Nousuhaaveiden toteutuminen edellytti selvää 2-0 voittoa ennalta ajatellen turnauksen kovimmasta vastustajasta. VaLePan tytöt vastasivat huutoon ja nousivat aivan uudelle tasolle vieden peliä alusta alkaen. VaLePa nosti varmasti sekä hyökkäsi tehokkaasti ja lähes virheettömästi laajalla rintamalla. Ottelu oli nopeasti ohi 25-17, 25-16. Haastavissa ja osin epäonnisissakin merkeissä alkanut päivä sai komean lopun, ja hienon venymisen kautta tytöt saavuttivat kuin saavuttivatkin turnausvoiton ja tavoittelemansa paikan D-poolissa.

Kokonaisuutena päivä oli nousujohteinen, ja tyttöjen pelin taso otti jälleen ison harppauksen eteenpäin. Valmennuksen opit ovat selvästi alkaneet tarttua joukkueeseen, ja pelaajat löytävät yhä paremmin toisensa. Ylemmistä pooleista löytyy paljon tuttuja vastustajia, ja päivän viimeisessä pelissä nähdyllä esityksellä on mahdollisuuksia haastaa kenet tahansa näistä. Koko joukkue taisteli upeasti, mutta päivän positiivisin onnistuja oli kuitenkin passari Siiri Lehto, joka löysi hyökkääjät selvästi aiempaa monipuolisemmin ja tarkemmin. Tehoja saatiin usealta pelaajalta ja eri hyökkäyspaikoilta, mikä teki vastustajien pelaamisen huomattavasti aiempaa vaikeammaksi.

Takaisin

JunnuValepan Kummiyritykset

lounea-ja-lahitapiola

pok-ja-neon-sport

op-levoranta-ja-kiri

Ajankohtaista