C-tytöt -03 kotiturnauksen raportti

7.11.2017

VaLePan C-tytöt -03 pelasivat lauantaina kotiturnauksessa D-poolia Sylväällä. Mukana olivat myös Ylöjärven Ryhti, Lempäälän Kisa sekä Someron Pallo. Turnauksen voittajalle oli tarjolla paikka C-pooliin ja SM-sarjaan. Pelit pelattiin isolla kentällä, ja kun katsojiakin oli saatu hyvin paikalle, oli tunnelma taattu.

Ensin kohdattiin Ylöjärven Ryhti. Ryhti on tytöille tuttu joukkue, joka on toistaiseksi joka kerta vienyt keskinäiset ottelut. Ensimmäisessä erässä jännitys näkyi virheinä molemmilla. VaLePa hallitsi tapahtumia saaden jo kolme eräpalloa, mutta Ryhti käänsi peippihyökkäyksillään erän lopulta itselleen 26-24. VaLePa vei peliä pitkään toisessakin erässä edeten jo 16-11 johtoon. Muutamien peräkkäisten virheidemme myötä vastustaja pääsi peliin mukaan, ja vaikka loppuerä vielä taisteltiin, oli Ryhti lopulta vahvempi lukemin 25-21.

Katkeran tappion jälkeen vastaan asettui Someron Pallo. VaLePan peli ei lähtenyt kulkemaan, ja hyvien hyppyleijojen avittamana SoPa vei erän 25-14. Erätauolla kotijoukkue kaivoi jälleen taisteluilmeensä esiin, ja etenkin kovien nelospaikan hyökkäyksten ansiosta erä VaLePalle selkeästi 25-18. Edessä oli ratkaiseva kolmas erä, joka eteni Sylvään yleisön vahvasti kannustaessa tasatahtiin. Tilanteessa 14-14 hyvillä tehoilla koko päivän pelannut Pauliina Kaski ratkaisi pelin kotijoukkueelle peippaamalla ensin nelosesta hallitusti torjunnan taakse ja syöttämällä perään kylmähermoisesti ässän vastustajan vitoskulmaan aivan takarajalle.

Viimeisessä pelissä vastassa oli selvänä suosikkina päivään lähtenyt Lempäälän Kisa, jonka vahvaan hyökkäyspeliin VaLePa ei syksyn harjoitusturnauksessa pystynyt vielä vastaamaan. LeKi oli aiemmin hävinnyt yllättäen Ryhdille 1-2, joten ottelun voittajalle oli tiedossa säilyminen D-poolissa. Sisuuntunut LeKi tuli otteluun todella kovalla hyökkäyksellä vieden ensimmäisen erän 25-15. VaLePan tytöt eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan toisiaan kannustaen ja kotikatsomon tukemana taisteluun herättiin vielä tosissaan. Hienojen puolustusten sytyttämänä ja rohkeasti hyökäten parasta peliään esittänyt VaLePa pysyi upeasti LeKin kyydissä. Tasainen erä lopulta riemukkaasti VaLePalle 25-23. VaLePan hyvä ote ja taistelu jatkui kolmannessakin erässä, mutta tiukkojen vaiheiden jälkeen LeKi vei erän lopulta 15-12.

VaLePalle jäi lopulta turnauksesta kolmas sija, mikä tietää pelien jatkumista E-poolissa. Ottelut olivat kuitenkin pienestä kiinni, ja päivä näytti, että VaLePan tyttöjen pelillä on mahdollisuuksia vielä pitkälle, kun hyvää harjoittelua jatketaan ja taistelutahto pysyy korkealla. Ylöjärvi ansaitsi turnauksen voittajana paikkansa SM-sarjaan, mihin VaLePalla on kauden mittaan vielä hyvät mahdollisuudet.

Takaisin

JunnuValepan Kummiyritykset

lounea-ja-lahitapiola

pok-ja-neon-sport

op-levoranta-ja-kiri

Ajankohtaista