JunnuValepan junioreilla vahva Beach Volley:n SM-finaaliviikonloppu

16.8.2017

Menneenä viikonloppuna 11.-13.8. pelattiin Jyväskylässä aikuisten ja juniorien SM-finaaliturnaus. Kaikissa sarjoissa finaaleihin oli SM-osakilpailuiden kautta itsensä pelannut kahdeksan parasta joukkuetta. VaLePan junioreita nähtiin tyttöjen ja poikien U14-sarjassa, poikien U16-sarjassa ja tyttöjen U18-sarjassa.

U14-sarjoista kaksi mitalia

Tyttöjen U14-sarjan finaaleihin oli kesän hyvien turnausten kautta itsensä pelannut Siiri Ruohonen ja Aada Haapanen, jotka biitsikentillä pelaavat joukkuenimellä biitsille.fi. Tyttöjen turnaus oli täynnä jännitystä. Alkulohkossa jatkopaikka varmistui niukalla 2-1-voitolla parista Korhonen/Jäppinen.

Lohkon toinen sija tiesi välieriin vastaan toisen lohkon voittajaa. Välierissä ensimmäisessä erässä sastamalalaisten peli oli vielä jännittynyttä, mutta erätappion jälkeen otteet vapautuivat ja kaksi seuraavaa erää olivat biitsille.fi halussa. Tuloksena 2-1-voitto.

Finaalin tytöt saivat vastaan parin Tarkkanen/Kallinen. Alkulohkon ottelu finaalivastustajaa vastaan oli päättynyt 2-0 tappioon. Finaalin alku näytti, että ottelu tulee menemään alkulohko pelin tapaan Tarkkanen/Kalliselle. Ensimmäisen hävityn erän jälkeen Aada ja Siiri saivat uuden vaihteen silmään pokkasivat Suomen mestaruuden luvuin 2-1 (16-21, 21-14, 15-13).

U14-tyttöjen Suomen mestarit Siiri ja Aada.

U14-tyttöjen Suomen mestarit Siiri ja Aada.

Poikien U14 sarjassa nähtiin kaksi JunnuValepan joukkuetta; Turri/Lehtinen ja Kortesuo/Niemelä. Molemmat joukkueet olivat ennen finaaliturnausta pelanneet hienon biitsikesän.

Finaaliranking heitti molemmat Sastamalan joukkueet samaan lohkoon. Äärimmäisen tasaisen lohkon jatkopaikan lunastivat lopulta raisiolaiset Lehto/Marttila sekä VaLePan Turri/Lehtinen. Ensiksi mainittu joukkue selvisi alkulohkon ilman tappioita, mutta kolme muuta joukkuetta sai tililleen vain yhden voiton, jolloin jatkoon mennyt joukkue ratkaistiin eräsuhteen avulla. Kortesuon ja Niemelän osaksi jäi tällä kertaa sijoittua lohkon viimeiseksi, mutta molemmat pojat mahtuvat vielä tulevana vuonna poikien U14-sarjaan, jolloin he tulevat olemaan vastustajille äärimmäisen kova kanto kaskessa.

Lohkon kakkossijan myötä Turri/Lehtinen sai välierässä vastaansa sarjaa koko kesän dominoineen Jyväskylän parin Kinnunen/Keinonen. Hyvästä taistelusta huolimatta vastustajan fyysisyys ja pelivarmuus oli Juholle ja Maxille liikaa. 2-0 (21-15, 21-15) tuloksella edessä oli pronssiottelu.

Sunnuntaina aamupäivällä pronssiottelussa valepalaiset olivat vahvoja. Vastassa ollut Salminen/Valkeajärvi ei missään kohtaa päässyt poikien kyytiin. Pronssit matkasivat Sastamalaan lukemin 2-0 (21-15, 21-15).

U14-pojat hopeajoukkue; Juho ja Max

U14-pojat hopeajoukkue; Juho ja Max

Pojat U16-sarjasta hopeaa

JunnuValepan pelaajista oli kesän biitsikentille tiensä löytänyt kaksi paria ja molemmat heistä olivat saavuttaneet myös SM-finaalipaikan. Kiven kovassa alkulohkossa Raittinen/Niemelä-parin kohtaloksi jäi viimeinen sija. Heidänkin otteet ovat kesän aikana olleet lupauksia herättäviä. Mikäli polte beach volley-kentille on jatkossakin kova, voidaan parempia sijoituksia odottaa.

Samassa alkulohkossa Raittisen ja Niemelän kanssa pelasi Pihlajamäki ja Lehtinen. Kahdella voitolla ja yhdellä alkulohkon tappiolla he varmistivat paikkansa välieriin, jossa toisen lohkon voittanut Pennan/Ivanov kaatui 2-1. Voiton arvoa nostaa se, että aikaisemmin kesällä Pennanen ja Ivanov ovat esiintyneet erittäin vahvasti.

U16-sarjan finaali päästiin pelaamaan sunnuntaina Jyväskylän satamaan rakennetulle stadionille. Aaro ja Miro saivat finaalissa vastaansa parin Kattelus/Muukkonen, joita vastaan alkulohkon ottelu päättyi suhteellisen selkeään 2-0-tappioon.

Heti finaalin alusta oli nähtävissä, että kyseessä on eri peli. Pihlajamäki ja Lehtinen taistelivat ja pelasivat järkevästi selvästi fyysisempää vastustajaa vastaan. Ensimmäistä erää pelattiin pitkälle jatkopalloille. Lopulta kahden pisteen ero saatiin Aaron ja Miron hyväksi.

Toisessa erässä jatkui sama kissa-hiiri-leikki. Muukkonen/Kattelus mättivät palloa kovaa kenttään ja VaLePan pojat vastasivat tarkoilla sijoituslyönneillä. Jälleen erän ratkaisuun vaadittiin jatkopalloja. Tällä kertaa kuitenkin kahden pisteen eron sai ensin aikaan Muukkonen/Kattelus-pari.

Kolmatta erää edettiin jälleen tasaisissa merkeissä. Ratkaisu nähtiin vasta aivan erän lopussa, kun Muukkonen ja Kattelus saivat itselleen kahden pisteen eron. Aaron ja Miron taistelusta huolimatta omalla syötöllä ei enää saatu pisteitä ja erä- sekä otteluvoitto Muukkonen/Kattelus-parille 2-1 (23-25, 22-20, 15-13).

U16-poikien SM-hopeaa; Miro ja Aaro.

U16-poikien SM-hopeaa; Miro ja Aaro.

Tyttöjen U18-sarjan mestaruus Sastamalaan

Tyttöjen U18 sarjassa esiintyi kaksi sastamalalaista paria. VaLePan junioreista Vilhelmiina Prihti pelasi Aliisa Vuorisen kanssa ja toisessa parissa pelasivat Tessa Lauri sekä Nea Kilpinen. Aliisa, Tessa ja Nea ovat pelanneet juniorivuotensa vain biitsiä. Aliisa harjoittelee kuitenkin Sastamalassa lentopallolinjalla ja Tessa on esiintynyt yhden Power Cup:n verran VaLePa:n väreissä.

Tessa ja Nea taistelivat alkulohkossaan näyttävästi, mutta saldoksi jäi yksi voitto ja kaksi tappiota. Tämä tiesi jäämistä alkulohkoon. Toisessa lohkossa lievinä ennakkosuosikkeina turnaukseen lähteneet Aliisa ja Vilhelmiina pelasivat tiukkoja otteluita, kääntäen kuitenkin ne edukseen rutiinilla. Ilman tappioita pelattu alkulohko varmisti paikan välieriin.

Lauantai illan viimeisenä otteluna pelatussa välierässä sastamalalaisten vastustajana oli Jyväskylän oma tyttö Oona Ojala sekä Järvenpäästä Mette Helminen. Tiukan ensimmäisen erän käännyttyä Vuoriselle ja Prihtille tyttöjen olemus rentoutui ja toisessa erässä ottelu pysyi heidän hallussaan. Finaalipaikka Biitsille.fi-joukkueelle luvuin 2-0 (21-19, 21-15).

Myös tyttöjen U18-sarjan finaali päästiin pelaamaan Jyväskylän satamassa. Ottelun aikana paikalla oli jo satoja katsojia. Joukkueet käsittelivät puitteen kuitenkin hienosti ja finaalissa nähtiin nuorilta naisilta hienoa otteita. Prihti ja Vuorinen olivat alkulohkossa voittaneet finaalivastustajansa Salminen/Laaksosen 2-0. Nyt edessä oli kuitenkin uusi peli, johon Salminen ja Laaksonen tulivat hyvin itsevarmasti ja päättäväisesti. Viikkoa aiemmin pelatussa U20-ikäluokan SM-finaalissa Netta ja Jessica voittivat Aliisan ja Vilhelmiinan, joten kaksi tasaista joukkuetta oli vastakkain.

Ensimmäistä erää hallitsi Netta ja Jessica. Aliisa ja Vilhelmiina eivät aivan pystyneet vastaamaan vastustajien väkevään esiintymiseen. Erävoitto Turun seudulle 19-21. Toisessa erässä ajoittain näytti jo, että Salminen/Laaksonen vie erän nimiinsä, mutta Vuorinen ja Prihti saivat kaivettua vielä yhden vaihteen lisää. Erävoitto Sastamalaan jatkopalloilla 23-21.

Kolmannessa erässä Prihtin ja Vuorisen peliin tuli ripaus lisää varmuutta ja kovuutta. Salminen ja Tuominen pyrkivät vielä vastaamaan, mutta eivät lopulta pystyneet haastamaan aivan loppuun asti. Biitseille.fi Prihti ja Vuorinen erävoittoon 15-10. Beach Volleyn parissa tehty työ palkittiin SM-kultamitalilla.

Aliisan ja Vilhelmiinan biitsi-kesä jatkuu vielä muutaman viikon. Kesän näyttöjen perusteella tytöt valittiin Suomen edustajiksi U18-ikäluokan beach volley:n EM-kilpailuihin, jotka pelataan Kazanissa Venäjällä 24.-27.8. Aliisalle nuorten kansaivälinen turnaus on jo toinen, kun aiemmin kesällä hän pääsi edustamaan Suomea nuorten Olympia-karsintaturnaukseen Moskovaan. Vilhelmiinan kohdalla arvokisat ovat ensimäiset laatuaan beach volley:ssa.

U18-tytöt Suomen mestarit Vilhelmiina ja Aliisa.

U18-tytöt Suomen mestarit Vilhelmiina ja Aliisa.

Kokonaisuudessaan SM-finaalit tarjosivat huikeaa menestystä Sastamalan alueelle. Voidaan todeta, että vahvan lentopallokulttuurin lisäksi paikkakunnalla vallitsee edelleen myös vahva beach volley-kulttuuri. Kesän menestymisestä pitää muistaa kiittää myös aktiivisia vanhempia ja valmentajia, jotka ovat kiertäneet junnujen mukana Suomea useana kesäviikonloppuna.

Takaisin

JunnuValepan Kummiyritykset

lounea-ja-lahitapiola

pok-ja-neon-sport

op-levoranta-ja-kiri

Ajankohtaista