Tuominen/Koljonen ja Suonikko/Viljamaa Kirami Openin mestarit

24.7.2017

Kaalisaari on rauhoittunut, kun Kirami Openin viimeinenkin peli kuuli loppuvihellyksen.
 
Naisten ja miesten finaaleja oli seuraamassa täysi tupa. Sastamalalainen biitsikansa vertyi mukavasti juuri ratkaisupeleihin ja alueelle saatiin luotua arviolta lähes 600 katsojan voimin hieno tunnelma.
 
Naisten finaalissa ennakkosuosikki piti pintansa. Tuominen/Koljonen hävisi ensimmäisen finaalin erän Hyttinen Tokarenkolle ja olivat toisessa jo selkä seinää vasten, kun Hyttinen/Tokarenko johti aivan kalkkiviivoille asti parilla pisteellä. Nette ja Eve kuitenkin käänsivät vastustajan ottelupallot edukseen ja taistelivat kolmannessa erässä niukkaan voittoon 15-13.
 
Naisten finaali oli erittäin yleisöön menevää biitsiä, jossa pelattiin pitkiä palloralleja, voimasuhteiden ailahdellessa joukkueelta toiselle. Tuominen/Koljonen dominoivat voittonsa myötä kotimaisia biitsikenttiä. SM-finaaleissa vastus kovenee merkittävästi, kun naisten maajoukkuepelaajat saapuvat myös Jyväskylään.
 
Naisten turnauksen kolmannen sijan jakoivat Tuominen/Sikiö ja Heiskanen/Laukkanen, joista jälkimmäisenä mainitut laittoivat välierässä turnauksen voittaneen Team Voiman äärimmäisen tiukille.
 
Miesten finaalissa nähtiin uusintaottelu lauantai-illalta, kun Suonikko/Viljamaa sai vastaansa Haavisto/Vahelan. Voittajakaavion kautta edenneet Suonikko/Viljamaa saivat finaaliin unelma-alun johten jo 5-1, tämän jälkeen Team Kirami.fi sai pelistään kiinni ja tekniselle mentiin Haavisto/Vahelan 11-10 johdossa. Erä eteni aina jatkopalloille asti, joiden aikana Haavisto/Vahela selvitti muutaman vastustajan eräpallon. Tiukkojen vaiheiden jälkeen erä saatiin päätökseen Timon ja Tonin eduksi 24-22.
 
Toisessa erässä Suonikko ja Viljamaa kiristivät ruuvia. Saku tuntui olevan aina oikeassa paikassa puolustuksessa ja Harri oli torjuntapelin kuningas. Suonikko/Viljamaa suvereeniin 21-15 erävoittoon. Tapahtumarikkaan erän aikana nähtiin myös kuumia tunteita, kun erimielisyydet tuomiosta johtivat Vahelan punaiseen korttiin.
 
Kolmannen erän alussa Haavisto/Vahela näytti vielä löytäneen uuden pelivaihteen, mutta vastustajan vahva torjunta-puolustuspelaaminen oli kuitenkin heille liikaa. Saku ja Harri viimeistelivät hyvällä prosentilla niin side-out-hyökkäykset kuin jatkopallotilanteetkin. Erän lopussa Kirami.fi sai vielä kaunisteltua muutamalla pisteellä tilannetta. Erä ja ottelu kuitenkin ansaitusti Suonikko/Viljamaalle luvuin 22-24, 21-15, 15-11.
 
Kolmannen sijan miehissä jakoivat Suonikko/Viljamaalle välierissä hävinneet Määttänen/Määttänen ja Haavisto/Vahelalle välierissä hävinneet Hyvärinen/Ikonen.
 
Yleisön ja pelaajien palaute turnauksesta oli positiivista. Sen voimalla lähdemme rakentamaan tulevan vuoden tapahtumaa entistä isommin. Kaalisaaren alue luo loistavat puitteet näyttävien tapahtumien järjestämiselle.
 
Tämänkin viikonlopun aikana saimme kokea huikeita hetkiä. Ne hetket ovat pelaajien ja huikeiden vapaaehtoisten ansiota. Iso kiitos heille. Taloudellisesti tapahtuman mahdollistivat aktiiviset yhteistyökumppanimme. JunnuValepa kiittää.
 
Vielä loppuun tsemppiä kaikille SM-finaaleihin selviytyneille pareille. Määrätietoisella ja sitoutuneella tekemisellä tapahtuu yleensä hyviä asioita.

Takaisin

JunnuValepan Kummiyritykset

lounea-ja-lahitapiola

pok-ja-neon-sport

op-levoranta-ja-kiri

Ajankohtaista