JunnuValepan sisäkausi päätökseen

13.5.2017

JunnuValepan kauden päätöstapahtumaa vietettiin keskiviikkona 10.5. Vexve Areenalla. Ohjelmassa oli kello 17.00 alkanut näytösottelu VaLePan valmentajat – VaLePa Volleyball Academy. Ottelua seurasi perinteinen mehu- ja munkkitarjoilu, jonka jälkeen päästiin viimeinen jakamaan mitaleja ja palkintoja hienosti sujuneen kauden jälkeen.

JunnuValepan kauden päätöstapahtuman yhteydessä on jo muutaman vuoden ajan pelattu erilaisia näytösotteluita. Niin tehtiin tänäkin vuonna. Tällä kertaa joukkueina olivat VaLePan valmentajat ja VaLePa Volleyball Academy. Viimeksi mainitussa joukkueessa pelasivat Vammalan Lukion ja Sastamalan koulutuskuntayhtymän opiskelijoita, jotka osallistuvat lentopallolinjan aamuharjoituksiin.

Itse ottelussa Valmentajat eivät jättäneet mitään mahdollisuuksia Academy:lle. Puhdas 2-0-voitto, jonka takeina olivat varmaa vastaanottopeliä esittäneet Antti Vihakas ja Miia Lähteenmäki. Tarkasta vastaanotosta kiitti passari Timo Mäkelä, joka esitti muutaman näyttävän yhden käden passin, sekä lukuisia vanhoja kunnon kuviohyökkäyksiä. Hyökkäyspelin ykkösniminä häärivät keskitorjujat Petri Kopi ja Juha Tapio sekä laidasta Teemu Paunuvuori. Ottelun päätuomarina toiminut Jesus Chourio esiintyi virheettömästi.

Kello oli hieman yli kuusi, kun päästiin päivän jännittävimmän asian äärelle. Alkoi palkintojenjako. 2012-2013-syntyneet H-juniorit olivat ensimmäisiä, joille jaettiin mitalit. Kaikkien juniori-ikäluokkien pelaajille aina E-junioreihin asti jaettiin mitalit. Jännitys ja into oli käsin kosketeltavissa, kun nuorimmat ikäluokat toisensa jälkeen kävivät pokkaamassa mitalinsa. Jännitystä lisäsi se, että mitaleja olivat jakamassa tuoreet Suomen Mestarit Olli Kunnari ja Timo Jokinen.

Alkaen D-junioreista palkittiin joukkuekohtaisesti kehittynein pelaaja ja tsempparipelaaja. Yhteensä pokaaleja jaettiin 24 kappaletta. Tämän vuoden päätöksessä jaettiin myös ensimmäistä kertaa Sauli ”Pappa” Vainiomäen muistorahastosta neljä kehittyneimmän pelaajan stipendiä sekä yksi stipendi monilajisesta harrastamisesta. Yhdessä rahaston ohjausryhmän kanssa tehdyn päätöksen mukaisesti 100€ stipendit kohdennettiin joukkueille, joita Pappa viimeisellä kaudellaan valmensi. Joukkueet olivat D-pojat ja C-tytöt.

Ensimmäiset Sauli ”Pappa” Vainiomäen muistorahaston stipendien saajat olivat; Max Lehtinen, Topi Tuomisto, Anna Turri ja Siiri Lehto (kehittyneimmät) sekä Leevi Laikko (monilajinen harrastaminen).

Muistorahaston stipendejä päätöstapahtumassa olivat luovuttamassa ohjausryhmän jäsenet Kari Kaaja ja Mauri Tuominen.

Palkitsemistilaisuuden loppupuolella oli jälleen vuorossa Toivo Satosen muistorahaston stipendit, jotka tänä vuonna jaettiin 2004- ja 2000-syntyneiden ikäluokille. Palkittaville pelaajille luovutettiin lupaavimpien pelaajien kiertopalkinnot sekä 100€ stipendit.

2004 vuonna syntyneiden palkitut olivat Jenny Kulkkula sekä Matias Tuominen. 2000-syntyneiden osalta palkinnon pokkasivat Siiri Inna ja Paavo Kaski.

Perinteiseen tapaan JunnuValepan aikuistoimijat saavat odottaa omia palkintojaan päätöksen loppumetreille. Ensimmäisenä aikuistoimijoiden palkintona jaettiin erikoispalkinto, jonka sai A-tyttöjen pelaaja ja joukkueenjohtaja Eeva Sakari. Eeva sai 50€ lahjakortin rohkeudestaan ottaa vastaan pelaamisen ohella oman ryhmänsä joukkueenjohtajan tehtävät. Kauden aikana Eeva suoriutui toimestaan esimerkillisesti ja joukkueen asiat rullasivat sujuvasti eteenpäin.

Vuoden tyttöjen valmentajaksi valittiin vahvasti VaLePa:n tyttölentopalloa muutaman vuoden kehittämässä ollut Teemu Ryyppä. Poikien puolella vuoden valmentajan tittelin sai Osku Pihlajamäki, joka johdatti oman joukkueensa C-pojissa aina SM-pronssiin asti. Menestystä täydensi C-poikien haastajajoukkueen selviytyminen niin ikään SM-finaaleihin, joissa joukkue saavutti hienosti 9. sijan.

Vuoden junnuvalepalaiseksi valittiin Jenni Malmström, joka on D-tyttöjen joukkueenjohtajan tehtävien lisäksi ollut mukana jo muutaman vuoden junnujaostossa ja sen myötä käynnistämässä myös uuden joukkueenjohtajajaoksen toimintaa. Jenni otti myös viime vuonna vastuulleen JunnuValepan Power Cup-turnauksen järjestelyt, joista hän huolehtii myös tänä vuonna.

Päätöksen jälkeen JunnuValepan kausi jatkuu vielä Power Cup:n merkeissä, joka tänä vuonna pelataan Vantaalla. Power Cup:n jälkeen nuorimmat ikäluokat suuntaavat kesälomille ja muiden harrastusten pariin. C-ikäluokasta ylöspäin joukkueet aloittavat omilla aikatauluillaan kesäharjoittelun.

JunnuValepa kiittää tässä vaiheessa kaikkia toimintaan kauden aikana osallistuneita. Iso kiitos toiminnan pyörimisestä kuuluu vapaaehtoisille aikuistoimijoille sekä lasten ja nuorten vanhemmille. Merkittävässä roolissa ovat myös Kummiyrityksemme, jotka luovat taloudellisen pohjan kokonaisuudelle ja mahdollistavat lasten merkittävästi halvemman harrastamisen.

D-A-junioreiden palkitut pelaajat:

D-tytöt -05-06; Kehittynein Laura Reunanen ja Tsemppari Wilma Kulonpää

D-tytöt -04; Kehittynein Siiri Ruohonen ja Tsemppari Ida Dörig

D-pojat; Kehittyneimmät Max Lehtinen ja Topi Tuomisto, Tsempparit Jere Koivuniemi ja Arttu Kunnari

C-tytöt; Kehittyneimmät Anna Turri ja Siiri Lehto, Tsempparit Emmi Laikko ja Fanny Hakanen

C-pojat; Kehittyneimmät Johannes Raittinen ja Aarne Ollila, Tsempparit Olli Kivimäki ja Ville Pääkkönen

B-tytöt; Kehittynein Venla Ryyppä ja Tsemppari Ella Marila

B-pojat; Kehittynein Jarno Koivuniemi ja Tsemppari Matias Tihumäki

A-tytöt; Kehittynein Emilia Kokemäki ja Tsemppari Kaisa Kruuda

A-pojat; Kehittynein Ville Kuusisto ja Juuso Tulonen

Takaisin

JunnuValepan Kummiyritykset

lounea-ja-lahitapiola

pok-ja-neon-sport

op-levoranta-ja-kiri

Ajankohtaista