VaLePan C-pojille SM-pronssi ja 9. sija

27.4.2017

VaLePan C-poikien kaksi joukkuetta olivat selvittäneet tiensä Kuortaneella 22.-23.4. pelattuihin SM-finaaleihin. C-Max 1-joukkue lähti turnaukseen taistelemaan kärkisijoista ja C-max 2 haastamaan ennalta koviksi tiedettyjä vastustajia.

C-Max 1:lle SM-pronssia

Kuluvan kauden aikana valtakunnalliseen sarjaan osallistui 52 joukkuetta, joista 12 parasta pääsivät lopputurnaukseen.

C-Max 1:n alkulohkossa pelasivat C-Max 2 ja Salon Viesti. Ensin oli vastassa C-Max 2. Vaikka C-Max 1 voitti ottelun suoraan 2-0 (25-15, 25-13), täytyy antaa tunnustus C-Max 2 joukkueen peliesitykselle. Erityisesti hyvä vastaanotto ja pelin rakentaminen antoivat viitteitä myös C-Max 2 mahdollisuudesta haastaa muita turnauksen joukkueita.

Toisessa alkulohkon ottelussa Salon Viestiä vastaan C-Max 1 paransi vastaanottopeliään ja hyökkäsi monipuolisesti. Ottelun puolivälissä sattui tapaturma, jossa joukkueen hakkuri Aatu Niemelä loukkasi kätensä. Matias Suvanto hyppäsi Aatun paikalle. Aaro Pihlajamäki jakoi passeja monipuolisesti koko joukkueelle ja tämä näkyi myös tilastoissa, jossa poikien tehot olivat lähes identtiset. Ottelu suoraan 2-0 (25-7, 25-17) C-Max 1:lle.

Lauantaina puolivälierässä vastaan asettui NaPa. C-Max 1 pelasi koko ottelun lähes virheetöntä syöttö- ja hyökkäyspeliä. C-Max 1 ei päästänyt Napaa missään vaiheessa peliin mukaan vaan otti voiton suoraan 2-0 (25-9, 25-6) ja paikan mitalipeleihin.

Sunnuntaina välierä vastustaja oli Masku Kataja. Ensimmäisessä erässä Maskun syöttö oli tehokas ja hetkessä tilanne oli jo Maskulle 16-6. C-Max1 kokosi rivinsä ja nousi tasoihin. Sen jälkeen Masku otti parin pisteen johdon ja piti sen loppuun saakka vieden ensimmäisen erän 25-23. Toisessa erässä Masku jatkoi vahvaa syöttöpeliä aiheuttaen toistuvasti ongelmia C-Max 1:n vastaanotto ryhmitykselle. Lukuisat syöttövirheet ja tehoton hyökkäyspeli tarkoittivat sitä, että himoittu finaalipaikka karkasi Maskun viedessä toisen erän 25-15. Tämän jälkeen siirrettiin katse kohti pronssiottelua, jossa vastaan tulisi PuMa.

 

Pronssi otteluun tehtiin muutos, jossa Miro Lehtinen siirtyi yleispelaajaksi ja Aleksi Savolainen keskipelaajan tontille. C-Max 1 aloitti välierän vahvasti tehden upeita hyökkäyksiä. Hyvä vastaanotto ja tehokas syöttö toivat ensimmäisen erän voiton luvuin 25-20. Toisessa erässä C-Max 1 jatkoi hyvää syöttö ja torjuntapeliä. PuMa jatkoi taistelua ja erityisesti painava syöttö aiheutti harmia C-Max 1 vastaanottajille. Jeremias Saukola tuli auttamaan vastaanotossa ja teki hienoja puolustuksia. C-Max 1 ei luovuttanut ja pääsi karkuun erän lopussa saaden 3 ottelupalloa tilanteessa 24-21. PuMa teki kolme peräkkäistä torjuntaa ja peli tasan 24-24. Tästä PuMa nappasi vielä kaksi pistettä ja peli PuMalle 26-24.

Kolmannessa erässä PuMa karkasi nopeasti 8-4 johtoon. Koko turnauksen ajan C-Max 1 oli osoittanut luottavansa omaa tekemiseen. Matias Suvannon huima syöttöputki nosti joukkueen tasoihin. Tämän jälkeen Keskipelaajat Johannes Raittinen ja Aleksi Savolainen tekivät hyvää työtä keskellä ja laiturit Olli Kivimäki ja Miro Lehtinen takoivat palloa PuMan Kenttään. Hienon esityksen jälkeen C-Max 1 johti 14-11 ja taas oli tarjolla kolme ottelupalloa. Aaro Pihlajamäki passasi tarkan laitapassin ja Olli Kivimäki niittasi pallon kenttään. Kolmas erä päättyi 15-11 ja koko ottelu 2-1 C-Max 1:lle. Näin C-Max 1:lle hienon peliesityksen jälkeen C-poikien SM-pronssia.

Turnauksen aikana järjestäjät pitivät tilastoja peleistä. Joukkueen tasaisuudesta kertoo se että koko turnauksen +/- tilastojen top-10:ssä on 4 C-Max pelaaja (Aleksi, Olli, Aaro ja Miro) kun muista joukkueista löytyy vain yksi edustaja. Olli oli yksi turnauksen parhaista vastaanottajista, Johannes torjuntatilastojen top-10:ssä ja Aaro/Matias ässäsyöttötilastojen top-10:ssä. Aaro Pihlajamäen valinta All-stars joukkueeseen kruunasi upean pelipäivän.

C-Poikien mestariksi nousi Maskun Kataja, joka löi LuoWon loppuottelussa.

 

C-pojat kilpa

C-Max 2 upeasti haastajan paikalta 9. sijalle

 

Matkaan lähdettiin jo perjantaina hyvissä ajoin ja päästiin tutustumaan saliin, mikä olikin pojille pieni yllätys, sillä se oli todella iso.

Pelit aloitettiin paikallispelillä VaLePa C-Max 1 vastaan ja peli olikin ajoittain hienoa, mutta ykkösjoukkue vei pelin rutiinilla 2-0 (25-15,25-13).

Toisessa pelissä vastus ei huonontunut, vaan vastaan tuli Salon Viesti, joka vei pelin nimiinsä 2-0 (25-13,25-17). Tässäkin pelissä pojat näyttivät osaamistaan aika ajoin, mutta vastus oli vaan taitavampi meidän lyhyttä joukkuetta vastaan.

Kolmanteen peliin tulikin sitten vastaan tutumpi joukkue LPK Red Kangasalalta. Tässä pelissä olikin panosta, sillä voittaja menee pelaamaan 1-8 sijoista ja tappion kärsinyt 9-12.

Peli oli ailahtelevaa puolin ja toisin ja vastus veikin ensimmäisen erän nimiinsä (25-20). Mutta sitten saimme poikiin uutta intoa ja seuraava erä meille (19-25). Näin ollen pelin voittaja jouduttiin ratkomaan kolmannessa erässä, mikä taas hurjasta taistelusta huolimatta vastustajalle (15-11) ja koko peli 2-1. Nyt tiedettiin, että pelataan 9-12 sijoista.

Sunnuntai aamuna oli peli heti klo. 9.00 ottelulla Virtain Veikkoja vastaan ja voittaja menisi pelaamaan 9-10 sijoista. Peli oli supertiukkaa koko ajan ja nyt oli poikiin löytynyt peli huumorikin mukaan. Näin ollen peli meille 2-0 (27-25,27-25)

Viimeiseen peliin tuli vastaan Savonlinnan East Volley. Tähänkin peliin pojilla oli hieno asenne ja iloinen peli-ilme, mikä toikin meille hienon 2-0 voiton (25-19,25-23). Olimme nyt saavuttaneet SM-kisoissa loistavan 9.sijan, mikä oli todellakin hieno saavutus tälle joukkueelle.

KUKA OLISI USKONUT ENNEN KAUTTA MOISEEN VENYMISEEN?

C-pojat haastaja

Takaisin

JunnuValepan Kummiyritykset

lounea-ja-lahitapiola

pok-ja-neon-sport

op-levoranta-ja-kiri

Ajankohtaista