VaLePan NAISTEN TAPPIOKIERRE KATKESI

18.2.2019

Kaksi kotipeliä viikonloppuna pelannut VaLePan naisjoukkue hävisi ensin lauantaina Kalevan Lentopallolle 0-3 (26-28,14-25,11-25), mutta pääsi voiton makuun sunnuntain ottelussaan Turun Urheiluliittoa vastaan. Tasokkaaksi ja tiukaksi venynyt peli päättyi lopulta 3-2 (25-20,22-25,27-25,25-27 ja 15-12).

   Lauantain KaLe-pelissä jatkopalloilla hävityn ensimmäisen erän jälkeen joukkueen peli-ilme synkistyi jälleen. Vastaanotto herpaantui, ja hyökkäysten rakentelusta ei tullut mitään. Samanlaiseen tilanteeseen ovat tytöt hyytyneet jo monasti jatkosarjan peleissä. Pieniä piristymisen merkkejä oli kuitenkin jo havaittavissa, varsinkin avauserässä.

  Sunnuntain kokoonpanoon valmennuskaksikko Ryyppä-Inna tekivät yllättävän ratkaisun. Kapteeni Saara Esko otti toisen keskitorjujan paikan Johanna Pekkarisen ja Teija Vuorenmaan häärätessä yleispelaajina. Tämä ”arpa” oli voitto-arpa, sillä hienosti keskeltäkin hyökännyt Esko aiheutti turkulaisille todellisen pelotteen laitureiden lisäksi. Kun vielä sekä Pekkarinen että Vuorenmaa pelasivat väkevän hyökkäyspelin, oli passari Anna Turrilla vain hyviä vaihtoehtoja joille passata. Ristipaikkaa hakkurina pelannut Pauliina Kaski teki vähemmän, mutta sitäkin tärkeämpiä pisteitä ratkaisuhetkillä, sekä puolusti mallikkaasti.

  Kaiken kaikkiaan VaLePa pelasi nyt hienosti. Liekö syynä kevätauringon paiste, mutta selvästi se ”henkinen lukko” loksahti auki. Palloja puolustettiin uhrautuvasti ja myös hieman kateissa ollut torjunta saatiin Eskon avulla tiiviiksi. Vaikea alkuvuosi näyttäisi kääntyvän paremmaksi yhdennellätoista hetkellä. Jos joukkue saa sunnuntaina nähdyn taisteluilmeen säilymään, on voittoja lupa odottaa jatkossakin.

  Naisten 2-sarjan ylempää jatkosarjaa on VaLePalla jäljellä vielä kaksi vieraspeliä, Turun Iskua ja Someron Palloa vastaan. Tämän jälkeen selviää loppukevään ohjelma.

Saara Eskon lisäksi nuorta joukkuetta osaamisellaan auttaa Johanna Pekkarinen.
Kokenut erotuomari Seppo Sundberg seuraa silmä tarkkana kuinka VaLePan laitatorjujat Esko ja Turri pysäyttävät turkulaisten hyökkäyksen.

Takaisin