VaLePan NAISILLE TAAS TAPPIO

28.1.2019

VaLePa -SoPa 1-3 (25-20, 16-25, 22-25, 13-25).

  Naistenjoukkue koki jo neljännen perätäisen tappionsa ylemmässä jatkosarjassa. Tällä kertaa paremmaksi osoittautui perinteinen naislentopalloseura Someron Pallo. SoPa pelasi pääsarjatasolla SM-Liigassa vuosikausia, lukeutuen silloin maamme kärkiseuroihin.  Joukkueessa on pelannut monia huippunimiä, mm. muuan Saara Esko (kaudella 1999-00). Seura luopui lopulta sarjapaikastaan kesällä 2010 pelaajapulaan vedoten.

  Sunnuntain ottelussa Sylväällä käytiin taistelu lohkon jumbopaikan suhteen. Sarjataulukon hännille jumittunut kotijoukkue sai pelinsä hyvin käyntiin, ja vei ensimmäisen erän helpohkosti. Tytöt pelasivat hyvällä ilmeellä, vaikka reisivammasta toipuva joukkueen tukihahmo Saara Esko kannustikin omiaan vaihtopenkiltä käsin. Myös Johanna Pekkarinen oli poissa rosterista, joten nuoret tytöt joutuivat kantamaan vastuun itse.

  Loput erät veikin sitten vierasjoukkue, ja näin ollen myös kaikki kolme sarjapistettä matkasivat Somerolle. Jälleen kerran vastustaja pelasi vähemmillä virheillä ja tästä syntyi se merkitsevä ero. VaLePan onnistujia olivat varman vastaanottopelin pelannut libero Henrika Malmi, sekä juokkueen nuorimpiin pallon päättäjiin lukeutuvat Viia Rainio ja Pauliina Kaski.

Antti Turri

Takaisin