Edes Eskon hurja hyökkäyspeli ei auttanut VaLePaa voittoon

15.1.2019

Naisten joukkue kärsi jo toisen tappion ylemmässä jatkosarjassa hävittyään Turun Urheiluliitolle 3-0 (25-17, 25-21, 28-26). Hurjat tehot hyökkäyksessä takonut kapteeni Saara Esko oli ainoa tasonsa läpi ottelun pitänyt pukkipaita. Vastustamattomasti laidoilta ja kuutospaikalta hyökännyt Esko teki sunnuntain lyhyeen otteluun kovat 21 pistettä, joukkuetovereiden jäädessä alle kymmeneen.

  Pelin alku oli sastamalalaisille taas vaikea. Pallo ei tahtonut nousta, ja passari Anna Turri ei ehtinyt saamaan riittävän laadukkaita passeja laitoihin. Hakkurin tontilla nähtiin ensimmäistä kertaa avauksessa nuori Selma Räsänen, joka lukeutuu seuran tulevaisuuden lupauksiin. Ottelun edetessä VaLePa:n otteet paranivat. Vastaanotto alkoi toimimaan ja vaihdosta kentälle päässyt Teija Vuorenmaa antoi tukea Eskon hyökkäyskuormaan. 

  Turkulaisten suoritusten tasaisuus teki lopulta ratkaisevan eron joukkueiden välillä. Vaikka kolmannessa erässä VaLePa pääsi jopa viiden pisteen johtoon, kiri TuUL lopulta ohi suoraan otteluvoittoon. 

 -Pelasimme nousujohteisen ottelun, paransimme huonon alun jälkeen hienosti. Myös peli-ilme oli huomattavasti iloisempi kuin viikko sitten, kuten tyttöjen kanssa päätimme, summasi Esko. -Erot eivät loppupeleissä olleet suuret, muutama huolimattomuusvirhe pois ja loppulukemat näyttäisivät toisennäköisiltä.

 Naisten sarja jatkuu kotiottelulla Turun Iskua vastaan ensi sunnuntaina. Silloin naiset lähtevät tosissaan hakemaan jatkosarjan avausvoittoa.

Antti Turri

Takaisin