VaLePa N2 sai tuta TUTOn kovuuden

7.1.2019

Ylempään jatkosarjaan naisten 2-sarjassa tiensä raivannut VaLePa aloitti kevätkautensa kotiottelulla TUTO Volleytä vastaan. Jatkolohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuva Turun Toverit voitti ottelun selvin lukemin 0-3 (17-25,12-25,16-25). Odotettavissakin oli että pelit kovenevat keväällä, mutta aivan tällaista ”tukkapöllyä” ei Vammalassa osattu pelätä. -Eniten harmittamaan jäi tyttöjen haluttomalta näyttänyt pelaaminen. Helppojen pallojen toimittaminen ja valmiustila puolustuksessa ontui tänään pahasti, vaikka näitä asioita paljon harjoitellaan, harmitteli Teemu Ryyppä Sylvään salin hiljettyä.

VaLePan ylivoimaisesti tehokkaimmin hyökännyt Johanna Pekkarinen (15/+8)uurasti lisäksi myös vastaanotossa sekä puolustuksessa. Ottelun alussa kotijoukkue sai pelinsä kulkemaan ja erää edettiinkin tasatilanteessa aina 17-17 pisteisiin asti. Ratkaisupisteissä turkulaiset olivat terävämpiä ja näin erävoitto luisui käsistä. Toisessa ja kolmannessa erässä vieraat olivat ”kuskin paikalla” alusta loppuun. Flunssasta toipuva joukkueen kapteeni Saara Esko ei pelannut ollenkaan.

Naisten pelit jatkuvat ensi sunnuntaina vieraspelillä Turun Urheiluliitoa vastaan. Pääosin lukiolaistytöistä koostuvan joukkueen kevättalvi on ruuhkainen, kun jatkosarjan 10 peliä pelataan käytännössä koulujen hiihtolomaan mennessä. Näiden pelien lisäksi tulee osalle kierrettäväksi vielä B-tyttöjen turnaukset, joten kuormaa on tiedossa. -Hienoa on, ettei kukaan pelaajamme ole loukkaantumisen tai ylirasituksen vuoksi sivussa, kommentoi fysiikkavalmennuksesta vastaava Mikko Inna.

Turussa uusia tuulia

TUTO Hockeynä tunnettu perinteinen turkulaisseura on lähtenyt kasvamaan määrätietoisesti myös lentopallon suuntaan. Jääkiekon ja salibandyn lisäksi seuran Volley-jaos pelaa miesten 1-sarjaa, ja tällä kaudella siis myös naisten 2-sarjaa. Sylväällä sunnuntaina vieraillut naisten joukkue koostuu käytännössä Liedon Parman A-tytöistä, jotka ”karkasivat” Parmasta lähinnä salivuoro-ongelmien vuoksi. Jo vuosia yhdessä eri juniorisarjoja kiertänyttä ryhmää valmentaa Mikko Raitis. TUTO Volleyllä on kunnianhimoisia suunnitelmia käynnistää myös junioritoiminta lähivuosina.

Antti Turri

Takaisin