VaLePan NAISET OTTIVAT TÄRKEÄT PISTEET VAMPULALTA 2-SARJASSA

20.11.2018

Paikallisderbyssä Sylväällä VaLePa väänsi 3-1 (25-11,18-25,25-18,25-13) kotivoiton Vampulan Urheilijoista, ja vankisti näin asemiaan lohkon kärkipäässä.

 

Lähtökohdat sunnuntain peliin eivät olleet helpot. Kotijoukkue joutui lähtemään otteluun ilman kahta kokenutta peluriaan, kun sekä Saara Esko, että Johanna Pekkarinen olivat estyneitä. Valmentaja Teemu Ryyppä odottikin näin ollen uusia vastuun kantajia nuoresta joukkueesta. Mukaan kokoonpanoon oli myös kutsuttu laajennetusta harjoitteluryhmästä 2004 syntyneet Nea Malmström ja Selma Räsänen.

 

VaLePa lähti otteluun kaikesta huolimatta ennakkosuosikkina, olihan VU jumittunut lohkon hännille. Kotijoukkueen peli lähti iloisesti käyntiin, ja se ”rallatteli” erävoittoon. Toisen erän alku oli sastamalalaisille vaikea. Vampula karkasi selvään johtoon kotijoukkueen löysäillessä vastaanotossa. Vaikka otteet hieman terävöityvät erän edetessä, sai vierasjoukkue kauden ensimmäisen erävoittonsa.

 

Kolmannen erän puolivälissä herätteli Ryyppä joukkuettaan yllättävänkin kovasanaisesti. Tämä ”ravistelu” taisi olla paikallaan, sillä VaLePa alkoi kääntämään peliä itselleen kovemmalla tarmolla. Tuuli Pajuranta johti joukkueen vastaanottopeliä ja hyökkäsi taas vähillä virheillä. Myös hakkurin paikan kolmannessa erässä ottanut Pauliina Kaski antoi pallolle kyytiä Teija Vuorenmaan lisäksi. Erän vahva esitys vei Vampulalta uskon omaan tekemiseen, ja näin ollen neljäs erä olikin taas selvää VaLePan hallintaa alusta loppuun.

 

Naisilla on alkulohkossa vielä kolme ottelua. Vieraspelit SupiVolleytä sekä Vesilahden Visaa vastaan, sekä 2.12. pelattava kotipeli jolloin vastaan asettuu Nakkilan Paterit. Alkulohkon kaksi parasta joukkuetta sijoittuu alkuvuodesta starttaavaan ylempään jatkosarjaan. Tänne pääsyn on VaLePan naisten joukkue asettanut tavoitteekseen.

 

Tuuli Pajuranta oli avainpelaajia naisten kotivoitossa Sylväällä.

 

Myös nuorempi Ryyppä, Lyyti, pääsi kentälle jakelemaan passeja sunnuntaina.

Takaisin