VaLePa OLI VAHVEMPI KÄRKIKAMPPAILUSSA

12.11.2018

Valepan naiset ottelivat Isänpäivänä Kalevan Lentopalloa vastaan Tampereella. Lohkon kärkikaksikon kohtaamisen voitti VaLePa luvuin 2-3 (16-25,25-10,25-21,26-28 ja 13-15).

 

Pukkipaidat saivat peliin hyvän alun, vastaanotto toimi ja joukkueen hyökkäysvoima oli liikaa vastustajalle. Toisessa erässä ote peliin katosi ja näytti siltä, kuin kentällä olisi ollut eri pelaajat. Vaihtopenkiltäkään ei löytynyt apuja ja erävoitto KaLe selvin numeroin.

 

Ottelun edetessä puntit tasoittuivat. Neljännessä erässä pääosin laidoista hyökännyt VaLePa otti keskihyökkäyksen vahvemmin mukaan kuvioihinsa. Tämä taktiikka hieman yllätti vastustajan ja kun vielä lisäksi VaLePa onnistui torjumaan KaLen keskihyökkäyksen  muutaman kerran, alkoi peli kääntymään Sastamalalaisille.

 

Loppuratkaisuissa  kovuutensa osoitti jälleen kokenut liigapeluri Johanna Pekkarinen, joka teki myös VaLePasta eniten (24) pisteitä, nuoren Teija Vuorenmaan säestäessä hienosti (18 pistettä). Pekkarinen otti myös ottelun loppuhetkillä henkisesti tärkeän torjuntapisteen, joka osaltaan johdatti VaLePan voittoon.

 

-Saimme peliin hyvän alun, pallo nousi tarkasti passarille. Kun meidän vastaanotto toimii, meillä ei ole mitään hätää, tuumasi valmentaja Teemu Ryyppä.

-Mustan 2-erän jälkeen hieno nousu nuorilta tytöiltä, tähän pitää olla tyytyväinen. Uskottiin itseemme emmekä luovuttaneet, vaikka peli oli jo menossa vastustajalle 3-1. Tällaiset taisteluvoitot kasvattavat henkisesti joukkuettamme, Ryyppä jatkoi.

 

Kamppailu lohkovoitosta naisten 2-sarjassa tiivistyy ja seuraava vastustaja tulee Vampulasta. Kotiottelu VaLePa – Vampulan Urheilijat pelataan ensi viikon sunnuntaina kello 15 alkaen Sylvään koululla.

 

Johanna Pekkarinen sekä vastaanotti että hyökkäsi jälleen varmoin ottein.

 

VaLePan nuoriin lupauksiin kuuluva Teija Vuorenmaa hyökkää parhaimmillaan aivan omissa korkeuksissaan.

Takaisin