VALEPAN NAISET TAAS VOITTOON

29.10.2018

Naisten edustusjoukkueella oli vuorossa vieraspeli Nakkilan Patereita vastaan lauantaina. Nakkilaan on rakenteilla uusi upea liikuntakeskus, joka valmistuu kevättalvella 2019 ja Paterit pelaavat siihen saakka kotipelinsä Ulvilassa. Nakkilan hallin on suunnitellut sastamalalainen suunnittelutoimisto Insar Oy. Sama toimija piirsi myös VexVe-areenan, ja Nakkilan liikuntakeskuksesta tuleekin hyvin saman tyyppinen rakennus.

 

Itse ottelu oli VaLePan hallintaa. Edellisinä kausina voittamaton Paterit kaatui nyt selvin numeroin 0-3 (21-25, 19-25, 19-25). Vierasjoukkueen valmistautuminen oli mitä ilmeisemmin onnistunut hyvin, ja se näkyi naisten otteissa. Erien aluissa VaLePa otti muutaman pisteen kaulan, pitäen sen aina loppuun saakka. Peli oli monipuolista ja viihdyttävää.

 

Patereitten hyökkäysvoima laidoista jäi vaatimattomaksi ja joukkueen tehot löytyivät nimensä mukaisesti keskihyökkäyksistä. Numero 11, Alina Martynova, löi keskeltä nopeita patereita, joihin VaLePa ei ollut löytää lääkettä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt vierasjoukkueen kaatamiseen.

 

-Olimme niskan päällä koko ottelun, eikä missään vaiheessa ollut mitään hätää, tuumi Teemu Ryyppä pelin jälkeen. -Erityisen iloinen olen Hekan (Henrika Malmi) liberopelistä tänään. Keskittyminen, ja sitä kautta pelinluku alkaa olla hyvällä tasolla. Myös Tuuli (Pajuranta) pelaa varmaa sekä järkevää peliä.

 

Ulvilankin illassa otteillaan ihastuttanut kapteeni Saara Esko teki yleispelaajana kolmanteen erään tilaa Johanna Pekkariselle. Vaihtopelaajien laatu onkin varmasti yksi tärkeimmistä tekijöistä joukkueen matkalla kohti tavoitettaan. Juuri nyt näyttää hyvältä.

 

Antti Turri

 

Valepan libero Henrika Malmi pelasi huippu pelin.

 

Voiton jälkeen on hymy herkässä! Voiton takuumiehinä olivat myös Pajuranta sekä Pekkarinen.

Takaisin