NAISTEN JOUKKUEEN NOUSUKIITO JATKUU

23.10.2018

Naisten 2-sarjaa pelaavan VaLePan kausi on alkanut hienosti, ja jo kolmas peräkkäinen voitto vankisti sen asemaa lohkokärjessä. Nyt VaLePan paremmakseen joutui toteamaan lohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuva Supi Volley Tampereelta. Sunnuntain ottelu Sylväällä päättyi 3-1 (25-22,25-22,18-25,25-23), jännittävien vaiheiden jälkeen.

 

Ensimmäiset erät etenivät tasaisesti, kotijoukkueen ollessa lopussa aina riittävästi päättäväisempi. Yleispelaajana pelannut kapteeni Saara Esko rauhoitteli nuorten pelaajien tunteita, ja näytti esimerkillään kuinka tulee pelata voittaakseen eriä.

 

Kolmannen erän vei vierasjoukkue ansaitusti, omilla avuillaan. Se kovensi syöttöpeliään, ja puolusti kenttäänsä paremmin. Erityisesti Supi Volleyn numero 12, Anni Kivinen teki monta ässää sastamalalaisten tuskaillessa vastaanottonsa kanssa.

 

Tamperelaiset johtivat myös neljättä erää jo 3-12, kun Teemu Ryyppä lähti hakemaan vaihtopenkiltä ratkaisua. Johanna Pekkarisen tulo kentälle lisäsi VaLePan hyökkäysvoimaa, ja Tuuli Pajuranta rauhoitti vastaanottoa. Myös Pajurannan syöttövuoro venyi todella pitkäksi, ja kun vielä passari Anna Turri nappasi pari peräkkäistä torjuntaa, alkoi vastustajan itseluottamus murentua. Tämänkin erän lopussa VaLePalta löytyi riittävää päättäväisyyttä erän, ja näin koko ottelun voittamiseen.

 

-Pärjäämme kyllä, kun pelaamme omaa peliämme. Hienosti tytöt jaksoivat puurtaa tappioasemassakin ja uskoa mahdollisuuteemme. Tuulilta hieno sisääntulo neljännessä erässä, kommentoi pelin jälkeen Esko.

 

Myös päävalmentaja oli tyytyväinen. -On hienoa, kun vaihtopenkiltä löytyy ratkaisijoita, peli paranee vaihtojen myötä, tuumasi Ryyppä. Myös vastustaja sai tunnustusta, -Supi Volley on tasokas joukkue, tällaiset pelit kehittävät joukkuettamme.

 

Saara Eskon lyöntivoima on aivan omaa luokkaansa. ”Lyö kuin miehet” -totesi joku katsomossa sunnuntaina.

VaLePan kausi Teemu Ryypän valmennuksessa on alkanut loistavasti.

Passari Anna Turrin ja keskitorjuja Viivi Liemolan yhteinen tempo alkaa löytyä. Muutama näyttävä pateri nähtiin Sylvään salissa.

Takaisin