Suomen uudistunut maajoukkue tositoimissa lauantaina

Miesten maajoukkueen ensiesiintyminen on jo etukäteen herättänyt suurta mielenkiintoa. Suurin mielenkiinnon kohde on tuore valmentajakaksikko Joel Banks ja Sami Kurttila. Maajoukkueen valmennusringissä on mukana useita ensikertalaisia. Kiinnostusta herättää, miten nuori joukkue saa pelin toimimaan. Maajoukkueella on hieno kesä edessä, Kultaisen liigan lisäksi olympiakarsinnat elokuussa ja vielä syyskuussa EM-kisat. Varaa ennakkoon mieleisesi paikka katsomosta seat4.me. Valittavana on päivälippu, lippu naisten tai miesten peliin ja VIP-lippu. 

25.5. HAKAMETSÄN JÄÄHALLI
Klo 16.00 Suomi-Espanja
Klo 19.00 Suomi Ukraina

Banks ja Kurttila ensiesiintyminen
Vapun alla Lentopalloliitto sai päätökseen jännityksellä odotetun päävalmentajavalinnan. Uudeksi päävalmentajaksi tuli britti Joel Banks. Hän on ollut kaksi kautta Greenyard Maaseikin, aiemmin Noliko Maaseik, päävalmentajana ja molempina vuosina on tullut mestaruus. Noliko Maaseik on erittäin menestynyt seura ja tunnetaan erityisesti nuorten lahjakkaiden pelaajien kehittäjänä ja ponnahduslautana. Sieltä ovat isompiin ympyröihin lähteneet mm. Mikko Esko ja Vital Heynen. Seura valitsee hyvin tarkkaan pelaajansa ja valmentajan, siksi Maaseikin valmentajaksi pääseminen on jo suuri meriitti. Erittäin hyvä valinta Banksin apuvalmentajaksi oli Sami Kurttila. Kulta ja Kurttila kuuluvat yhteen. Sami valmensi kaudella 2009-2010 Sun Volleyn Suomen mestariksi ja Suomen Cupin voittajaksi. Näin kävi myös VaLePassa 2016-2017 sekä 2017-2018. Kurttila tuntee hyvin suomalaiset pelaajat ja on siksikin tärkeä tuki Banksille.

Joel Banksin lähtökohta on hyvin samankaltainen kuin Mauro Berrutolla aikoinaan. Hän on ehtinyt olla jo mukana Britannian olympiaprojektissa, mutta näkee, että tämä pesti on todellinen näytön paikka. Sama tilanne on myös Sami Kurttilalla, Suomessa kaikki on saavutettu, mutta nyt on mahdollista saada kansainvälisiä meriittejä.

Nuoret miehet uhkuvat intoa ja näytönhaluja
Näytön paikka on myös Suomen nuorella joukkueella. Joukkueen kokeneimmat pelaajat ovat kolmekymppinen Sauli Sinkkonen, 26-vuotias Lauri Kerminen sekä 25-vuotiaat Tommi Siirilä ja Elviss Krastins. – Paljon uusia äijiä on mukana, mikä tarkoittaa, että energiaa on treeneissä aika rajusti. Into ja tekemisen halu on hurjaa. Muistan omiltakin maajoukkueen alkuajoilta, kuinka kova into silloin oli näyttää osaamistaan, Krastins toteaakin Lentopalloliiton tiedotteessa.

Eemi Tervaportin pitkä kausi päättyi äskettäin ja hän ei ole ryhmässä mukana. Passarivastuun jakavat Niko Haapakoski ja Akseli Lankinen.

Hakkureina ovat tässä vaiheessa mukana Samuli Kaislasalo, Joonas Jokela sekä Aaro Nikula.

Yleispelaajina Krastinsin lisäksi ovat mukana Niko Suihkonen, Peetu Mäkinen, Antti Ronkainen ja Ilari Toimela

Keskimiehinä Siirilän ja Sinkkosen lisäksi ovat Henrik Porkka ja Mikko Karjarinta

Ykköslibero on juuri Venäjän mestaruuden voittanut Lauri Kerminen, mutta Niklas Breilin on hyvässä opissa.

Lopullista ryhmää ei vielä ole ilmoitettu, mutta maajoukkueringistä putoaa vielä kaksi pois.