Kultainen liiga, Ukrainan kova joukkue

Hei

Kesän Kultainen liiga käynnistyy Suomen osalta lauantaina 25.5. 2019 Hakametsän jäähallissa. Naiset aloittavat Espanjaa vastaan klo 16.00 ja miehet ottelevat klo 19.00 vastustajana Ukraina. Varaa mieleisesi paikka osoitteesta www.seat4.me. Sieltä voi ostaa päivälipun, erillislipun naisten tai miesten peliin sekä VIP-lipun. Aiheeseen liittyen huomenna Ylen aamu-tv:n lähetyksessä kerrotaan, miten vanha jäähalli muutetaan Elämysareenaksi.

Päivän otteluissa on useita mielenkiinnon kohteita. Yksi niistä on ex-valepalaisen Ugis Krastinsin valmentama Ukrainan maajoukkue. Joukkue selvitti viime kesänä tiensä EM-lopputurnaukseen eikä hävinnyt karsintapeleissä yhtään erää. Ukraina on siis erinomainen mittari Suomen nuorelle joukkueelle. Mikko ”Korppi” Korpela on koonnut tietoa Ukrainan maajoukkueen mielenkiintoisimmista pelureista.  

Mikko Korpela: Ukrainan pelaajistosta

Kuva:www.cev.eu

Viikonloppuna vastaan asettuvan Ugis Krastinsin luotsaaman Ukrainan, Suomeen matkaavan joukkueen tunnetuimpana pelaajana voidaan pitää kokenutta 32-vuotiasta keskitorjujaa Dmytro Teryomenkoa. Tällä kaudella Ranskassa Toursin paidassa mestaruuden ja cupin voittaneelta Teryomenkolta, löytyy kahdelta edelliseltä kaudelta myös Puolan Plusliigan Cerrad Czarni Radomista ja venäläisjätti Belogorie Belgorodista sekä kattavasti menestystä kotimaansa liigasta.

Ukrainan joukkueen keskitorjujaosastolla on toinenkin hyvin mielenkiintoinen pelaaja nimittäin Yurii Semeniuk. Tällä 25-vuotiaalla seurajoukkueessakin Krastinsin alaisuudessa pelaavalla roikaleella on mittaa 210 cm , hän on pelannut vain 5 vuotta lentopalloa ja nousi 3 vuodessa maajoukkuetasolle. Eikä menestyskään ole Semeniukia kiertänyt, sillä lyhyen uran aikana ehtinyt voittaa kaksi Ukrainan mestaruutta, kaksi supercupia ja cup mestaruuden kolmesti.

Yleispelaaja puolella taustaltaan kokeneimmasta päästä on 28-vuotias Ian Iereshchenko. Kaudesta 2015-2016 Venäjän liigaa pelannut Iereshchenkon palkintokaapista löytyy mm. maailmantähtiä vilisevän Belogorie Belgorodin paidassa voitettu CEV cup mestaruus keväältä 2018. Päättyneen kauden mies edusti Ural Ufaa.

Maan suurimpiin lupauksiin kuuluva 22-vuotias yleispelaaja Oleh Plotnytskyi kuuluu suurella todennäköisyydellä Krastinsin kuusikkoon. Kahden viimeisen kauden aikana nuoren miehen edesottamuksia on voinut seurata Italian A1 liigan Monzan riveissä. Tämän viuhuvan vasurin meriittilistalta löytyy myös vuodelta 2016 U-20 EM-kisojen hopea ja valinta kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).

Plotnytskyin lisäksi joukkueesta löytyy myös kaksi muuta 2016 U-20 EM-kisojen hopeamitalistia. Menneellä kaudella ensimmäiset kautensa ulkomailla ammattilaisina pelanneet yleispelaaja Timofii Poluian ja hakkuri Dmytro Viietskyi. Kultaiseen liigaan valitusta isosta ryhmästä löytyy myös Mestaruusliigaa seuranneille tuttu passari Dmytro Dolgopolov. Nähtäväksi jää onko Hurrikaani-Loimaata edustanut Dolgopolov mukana Suomeen matkaavassa joukkueessa.