Espanja haastaa Suomen näyttävällä pelillä


Lauantaina klo 16.00 päästään nauttimaan nosteessa olevan Suomen maajoukkueen ja kovatempoista peliä pelaavan Espanjan välisestä ottelusta. Koska itselläni on juuri Espanjan joukkueen kohdalla pieni tietoaukko, sain joukkueesta tietoja päävalmentaja Tapio Kangasniemeltä sekä Toni Flinkiltä. Lämmin kiitos heille. Liput ennakkoon seat4.me. Sastamalasta on bussikuljetus, 10 e, lähtö Vammalan linja-autoasemalta, paluu heti miesten pelin jälkeen.

Espanjan joukkue pyrkii pelaamaan näyttävää kovatempoista peliä. Joukkueen peliä pääasiassa pyörittää #2 Maria Jose Corral, joka talvisin ottelee Portugalin ammattilaissarjassa. Hänen kanssaan vuorottelee nuori 19-vuotias #9 Raquel Lazaro. Tällä pelityylillä he voittivat viime kesänä oman EM-karsintalohkonsa. 

Yleispelaajan paikan ovat kevään peleissä vallanneet #13 Helia Gonzales ja#17 Ana Escamilla, jota Kangasniemi ennakkoon pitää joukkueen syömähampaana. Heille on kelpo vaihtoehto, #4 Jessica Rivero, joka pelasi viime kauden Italian pääsarjaa, serie A1, Brescian joukkueessa. Hänen pistekeskiarvonsa 12 pistettä/peli on kova. Keskipelaajista #1 Aina Berbel saa eniten hyökkäysvastuuta.

Espanja on mielenkiintoinen tasonmittaus Suomen joukkueelle. Joukkueet ovat ennakkoon hyvin samantasoiset, ranking-pisteissä Suomi on yhtä sijaa ylempänä.