VaLePalle finaaleissa kolmas kiinnitys

3. finaali
VaLePa Sastamala Tampere – Etta 3-1 (25-22, 19-25,25-22, 25-22)

Edellinen VaLePan ja Ettan kohtaaminen oli tasaista ja tasokasta peliä Oulussa Kastellin monitoimitalolla. Olikin odotettavissa tiukkaa taistelua myös tänään ja sitä 1206 päinen yleisöjoukko myös sai. Ottelu pelattiin Tampere Areenassa, jossa VaLePa on viimeksi pelannut keväällä 2012 eikä joukkue ole siellä myöskään päässyt harjoittelemaan. Molemmille joukkueille tasapuolisesti uusi pelipaikka.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Siirilä, Sundberg, Suihkonen, Sivua, Alan L
Etta: Haapakoski, Väisänen, Kaksonen, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Hakala L

VaLePa lopulta vei tiukan ja tasaisen taiston. Tänään otteluisäntä Kalaneuvos palkitsi parhaana Tommi Siirilän. Hän tekikin joukkueesta toiseksi eniten pisteitä 16/+10 Urpo Sivulan 19/+11 jälkeen. Keskimiehillä, Markus Kaurto 9/+4, oli tänään tärkeä rooli voitonmetsästyksessä, sillä he tekivät yhteensä 20 hyökkäyspistettä ja ottivat 4 torjuntaa, joista Siirilälle 3. Mikko Esko rakensi keskihyökkääjille hienot hyökkäyspaikat. Pelissä nähtiin erikoisuus, kun puolustuspallo nousi Sivulalle kakkospaikalle, Upi passari ykköspaikalle Mikolle. Hakkurin ja passarin roolit vaihtuivat hetkeksi. Lisäksi Esko oli joukkueen tuloksekkain aloitussyöttäjä ja myös puolustuspalloja nousi useita. Alan pelasi ehkä parhaan pelinsä, vastaanotto 67% ja täydelliset peräti 52%. Lisäksi Alan puolusti erinomaisesti ja haki yhden pallon jopa led-aidan takaa. Erik Sundberg paransi tapansa mukaan loppua kohti, hoiti tärkeitä vaikeita palloja pukkipaidoille. Myös terävät kutospaikan hyökkäykset ilahduttivat.

Etta on kyllä periksi antamaton joukkue. Pelaajat taistelevat palloja peliin hienosti.  Hentoiset iskut tulevat paluupostissa kovaa takaisin. Hienosti on Olli Kuoksa valmentanut joukkueen puolustuspeliin, sijoittuminen on ensiluokkaista. Joonas Jokelan hyökkäyspeli oli nautittavaa katsottavaa, erityisesti kakkospaikan hyökkäys oli pitelemätön. Antti Ronkainen antoi hyvää tulitukea ja syötti kolme ässää. Ronkaisen ja Eetu Pennasen kutospaikan hyökkäykset olivat jatkuvasti kotijoukkueen kiusana. Passari Niko Haapakoski pyöritti Ettan hyökkäyspeliä järkevästi.

Parhaat pistemiehet
Sivula 19/+11
Siirilä 16/+10
Sundberg 15/+8

Ronkainen 18/+7
Jokela 17/+13
Pennanen 12/+9

Suomen mestaruuteen tarvitaan 4 voittoa. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla ensi keskiviikkona 17.4. Oulussa. Ilmoittautumiset fanibussiin Satu Savolalle satu.savola@gmail.com tai 050 5624772.