VaLePa taisteli voiton Oulussa

VaLePa vei ensimmäisen finaalin hyvällä pelillä selkeästi. Uusi päivä, uusi peli, uusi paikka. Edellisen pelin pisteitä ei voi tähän iltaan tuoda, joten kaikki on avoinna. Kastellin monitoimitalo on hieno pelipaikka ja yleisöä tuli peräti 1156.

Aloituskokoonpanot
Etta: Haapakoski, Väisänen, Kaksonen, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Hakala L
VaLePa: Esko, Kaurto, Siirilä, Sundberg, Suihkonen, Sivua, Alan L

Ensimmäisessä erässä pukkipaidat hallitsivat hienoisesti peliä koko erän ajan. Joukkueen vastaanotto toimi erinomaisesti ja etenkin Erik Sundberg pelasi erinomaisen erän, vastaanotto 71%, joista erinomaisia peräti 57% ja hyökkäys 62% ja mikä parasta ei yhtään virhettä. VaLePan vastaanotto oli kokonaisuudessaan erinomainen. Torjunnat menivät VaLePalle 4-1.
Toisessa erässä tahti muuttui. Etta sai vaimennuksilla ja puolustuksilla VaLePan laitahyökkääjät vaikeuksiin ja hallitsi erää, johti parhaimmillaan 20-15. VaLePa nousi jo pisteen päähän Urpo Sivulan 1-paikan hyökkäyksillä 22-23. Tämän jälkeen Ronkainen onnistui 4-paikan hyökkäyksessä ja erä päättyi Erik Sundbergin harmilliseen hyökkäysvirheeseen. 

Hävityn erän jälkeen pukkipaitojen vastaanotto palasi taas erinomaiselle tasolle, Suihkonen 80%, Sundberg 56% ja Alan 100%. Toisessa erässä Sundbergin hyökkäyspeli takkusi, mutta hän palasi taas erinomaiselle tasolle. Vastaavasti Ettan hyökkäyspelin tehot putosivat 25%:iin. 
Neljäs erä oli jännittävä ja tasokas. VaLePa johti jo 18-14, mutta Etta nousi hurjan puolustuspelin siivittämänä tasoihin 21-21. Nähtiin pitkiä palloralleja, koska myös VaLePa haki hienosti palloja peliin. VaLePa puolusti erässä peräti 20 palloa, Etta 16. VaLePa nousi ottelupalloon Jokelan syöttö- ja Pennasen hyökkäysvirheen jälkeen. Urpo Sivula päätti pelin voimakkaalla 2-paikan hyökkäyksellä. 
VaLePan pelissä parasta tänään oli uhrautuva puolustuspelaamien. VaLePan libero Alan pelasi mainion pelin, vastaanotto 67% ja hienoja hakuja puolustuspalloissa. Markus Kaurto palkittiin parhaana ja hän onnistui hyökkäyspelissä ja otti kaksi torjuntaa. Tommi Siirilä otti kaksi torjuntaa, hyökkäsi hyvin sekä syötti 3 ässää. Niko Suihkonen pysäytti kolmesti torjunnalla Joonas Jokelan, vastaanotti 67%:n tarkkuudella ja selvitti monta vaikeaa hyökkäyspaikkaa.

Ettan Antti Ronkainen oli joukkueensa tehokkain hyökkääjä sai myös eniten passeja.

Keskiviikkona 10.4. jatketaan Tampere Areenalla. Tänään Etta taisteli jo todella miehekkäästi ja ihailtavaa on heidän periksi antamaton taistelu kaikissa tilanteissa. Kun myös VaLePa taistelee kenttäpuolustuksessa hyvin on keskiviikkona odotettavissa hieno kamppailu Suomen mestaruudesta.