VaLePa taisteli Suomen mestaruuteen

4. Finaali Etta – Sastamala Tampere (26-28, 25-19, 25-20,20-25,23-25,15-13) 

Kastellin Monitoimitalossa odotettiin neljättä finaalipeliä jännittävissä tunnelmissa. Suomen mestaruus oli katkolla pukkipaidoille, se tuo mukanaan paineita. Etta on parantanut peliään sarjan edetessä ja nyt oululaiset pääsevät haastamaan VaLePan täpötäydessä kotisalissaan.  

Aloituskokoonpanot
Etta: Haapakoski, Väisänen, Kaksonen, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Hakala L
VaLePa: Esko, Kaurto, Siirilä, Sundberg, Suihkonen, Sivua, Alan L

VaLePa hallitsi keskittyneellä pelillä ensimmäistä erää ja johti parhaimmillaan 17-11. Sen jälkeen joukkueelle tuli virhesuma. Pukkipaidat olivat vaikeuksissa Markus Väisäsen syöttövuorolla eikä VaLePa saanut kunnon vastaanottoja. Etta hiipi pikkuhiljaa rinnalle ja tasoitti kotiyleisön kannustaessa hurjasti. Siirilän keskihyökkäyksellä ja Suihkosen nelospaikan hyökkäyksellä erävoitto. 

Tämä ekan erän moodi jäi VaLePalla päälle ja Etta vei peliä selvästi toisessa ja kolmannessa erässä. Antti Ronkaisen loistava hyökkäyspeli niin nelosesta kuin kutosesta sai VaLePan pois tolaltaan. Myös Pennanen hyökkäsi kutospaikalta terävästi ja Joonas Jokela oli hakkurina mies paikallaan. Ettan puolustuspeli oli jälleen ihailtavaa. Anssi Hakalan ohjaamana miehet olivat oikeissa paikoissa ja napsivat ihailtavan rauhallisesti palloja peliin. 

Ottelun lopullinen käänne tuli neljännessä erässä. Etta johti jo 18-12. Sen jälkeen sekä Erik Sundberg ja Markus Kaurto onnistuivat vuorotellen. Tommi Siirilän ja Olli Kunnarin pitkillä syöttövuoroilla VaLePa hiipi tasoihin ja ohi. Nyt oli Ettan pelaajien vuoro mennä kipsiin. Erä päättyi Siirilän hyökkäykseen.

Viides erä oli VaLePan hallintaa, kun myös Arvis Greene sai onnistumisia. Kunnari ässä vei pukkipaidat 12-9 johtoon. Väisäsen pahat syötöt saivat VaLePan vaikeuksiin, mutta Sundbergin kutospaikan hyökkäys päästi VaLePan piinasta ja kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteen. 

Markus Kaurto 22/+18 pelasi aivan loistavan pelin ja avainhenkilöitä voitossa. Erik Sundberg palasi hienosti vaihdosta peliin. Kiitokset ansaitsee koko joukkue urheasta taistelusta ja uhrautuvasta puolustuspelistä. Joukkueen kantti kesti tiukassa paikassa. Ettan parhaita olivat Ronkainen, Jokela ja Pennanen. 

VaLePa voitti kolmantena vuotena peräkkäin tuplamestaruuden eli Suomen Cupin ja Suomen mestaruuden. Kaikkiaan mestaruus on VaLePan viides ja yhdeksäs mitalivuosi peräkkäin.

Kultajuhlat ovat lauantaina 20.4. klo 16.00 torilla. Saman päivän iltana vietetään kauden päätösjuhlaa Vammalan Seurahuoneella klo 19 alkaen.