VaLePalle voitto ja peli-ilo

VaLePa Sastamala Tampere – Kokkolan Tiikerit 3-1 (20-25, 25-23, 25-22, 25-11)

VaLePa kairasi Kokkolassa tiukan väännön jälkeen 3-2 voiton. Illan kysymys oli, joko pukkipaitojen peli vapautuu ja pystyykö Tiikerit jatkamaan hurmioitunutta pelaamista edelleen. Tiukka tilanne kiinnosti myös lajitietoista tyrvääläisyleisöä, Vexve Areenalla hienosti 975 katsojaa. Tyylikkäitä tiikerikannattajia oli myös mukavasti paikalla ja tunnelma kohosi pudotuspelin arvoiseksi. 

Aloitusokoonpanot
VaLePa: Esko, Siirilä, Kaurto, Suihkonen, Toimela, Sivula, Alan L
Tiikerit: Välimaa, Leppälä, Rekomaa, Hänninen, Seppänen, Buivids, Breilin L

Ottelu alkoi kotijoukkueen rauhallisena pelaamisena. Vastaanotto toimi hyvin, hyviä puolustuksia ja järkeviä ratkaisuja. Erän ratkaisu tuli tasatilanteessa 6-6. Buivids asteli syöttämään ja tyhjensi käden peräti 7 kertaa, joista kaksi ässää ja muitakaan pommeja ei kotijoukkue saanut hyvin ylös. Tiikereille 10-6 johto. Tämä sekoitti pukkipaitojen pelin, seurauksena yllättäviä helppoja virheitä. Tiikerit rallatteli erävoittoon, Leppälän peippi päätti erän. 

Toinen erä jatkui kotijoukkueen kannalta surullisena, Toimela löi yhden miehen torjuntaan ja Sivulalle kaksi peräkkäistä 2-paikan hyökkäysvirhettä. Tässä vaiheessa Erik Sundberg tuli Toimelan tilalle ja loi uskoa pukkipaidoille hienoilla 4-paikan hyökkäyksillä, erän tehot 5/+5 hyökkäys 83%. VaLePa pääsi tasoihin 12-12 pikkuhiljaa. Suihkosen kova syöttö nousi vastapalloksi, jonka Sundberg päätti. Siirilä otti verkolla äijäroolia ja torjui Tiikerit tylysti peräti kolme kertaa samalla verkkokierroksella. Tiikereiden uskomaton puolustuspelaaminen Breilinin johdolla oli jo viedä uskon pukkipaidoilta. Hännisen ja Seppäsen fiksut hyökkäysratkaisut. Buivids nosti tervällä 2-paikan hyökkäyksellä Tiikerit takaa-ajoon, 23-21 VaLePalle, mutta hänen syöttövirheensä toi pukkipaidat eräpalloon. Rekomaan hyökkäyksen ja Sivulan hyökkäysvirheen myötä peli meni vielä tiukaksi 24-23. Erän sankari Sundberg päätti 4-paikan hyökkäyksellä. Erästä tuli lopulta ottelun ratkaisu.

Kolmannen erän alku oli tasainen. Kaurton hyökkäyksellä VaLePa tasoitti 9-9. Sen jälkeen Kaurto meni syöttönurkkaukseen ja viihtyi siellä peräti seitsemän syötön ajan. Pahoja syöttöjä ja Tiikereille tuli virhesuma, Buivids kaksi kertaa rajarikko, Hänninen hyökkäysvirhe, Välimaa käsittelyvirhe ja vielä yksi vastaanotto niin lähelle, että Siirilä pääsi nappaamaan torjunnan. VaLePa eteni jo 20-13 johtoon, mutta Tiikerit nousi vielä. Sundbergin hyökkäyksellä VaLePa pääsi eräpalloon 24-19. Rekomaa kavensi 24-20, Suihkonen joutui hyökkäysvaikeuksiin ja Leppälän vastahyökkäyksellä 24-22. Suihkonen kuitenkin katkaisi erän hienolla 4-paikan hyökkäyksellä.

Neljännessä erässä VaLePa yltyi todella tehokkaaseen hyökkäyspeliin, 22 hyökkäyksestä 15 pistettä ja vain kerran Tiikerit sai torjunnan. Tiikereillä 21 hyökkäystä 7 pistettä, VaLePa otti 4 torjuntaa. Lopulta Tiikereillä oli aloituskokoonpanosta jäljellä vain keskimiehet ja Breilin.

Iloisinta VaLePan pelissä on Niko Suihkosen paluu loukkaantumisen jälkeen huipputasolle, hyvä vastaanotto ja vahva hyökkäyspeli. Tommi Siirilä alkaa olla huippukunnossa, tänään 16/+14, joista 7 tuli torjunnoilla! Erik Sundbergin tulo kentälle oli ratkaisevaa kotijoukkueen voitolle. Markus Kaurtolla oli pitkä tauko talvella, mutta nyt keskihyökkäykset alkavat olla viime kauden lennokkaalla tasolla. Mikko Esko pyöritti hyökkäyspeliä monipuolisesti hyvästä vastaanotosta. 

Tiikereiden Jiri Hänninen oli joukkueensa paras peluri. Edvarts Buivids oli myös tehokas, mutta virheitäkin tuli. Niklas Breilin vastaanotti 77%:n tarkkuudella ja haki hienoja puolustuksia. Rami Rekomaa oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies. 

Parhaat pistemiehetSuihkonen 17/+6, Siirilä 16/+14, Sivula 15/+8
Buivis 17/+5, Hänninen 12/+8, Rekomaa 9/+6

Otteluisäntä Telilän Sähkötyö palkitsi parhaat pelaajat, VaLePa Mikko Esko, Tiikerit Jiri Hänninen. Pakinnot ojensi Pekka Telilä.

Jatkoon pääsemiseksi tarvitaan 3 voittoa. Tiistaina 12.3.2019 ottelusarja on katkolla Kokkolassa. Fanibussi lähtee Kokkolaan klo 13.00 Vammalan torilta. Lippu 15€ ja matka 25€, 15 kyytiläisellä lähdetään reissuun! Ilmoittautumiset hanna@valepa.fi tai 0405314595. 

Hannu Moilasen ottelukuvia