VaLePa taisteli hienosti välieriin

Kokkolan Tiikerit – VaLePa Sastamala Tampere 2-3

Puolivälierät ovat usein pudotuspelien tuskaisimmat, varsinkin kärkijoukkueiden osalta. Viime keväänä Ducks taisteli kuin leijona, ankan olemuksesta huolimatta. Silloin VaLePa pääsi jatkoon 3-1 voitoin ja 4. peli Vantaalla 3-2 VaLePalle. 

Tänä keväänä uudistunut Tiikerit päätti ottaa mittaa sarjakakkosesta. Buivids kuntoutui pudotuspeleihin ja Niklas Seppäsen liittyminen ryhmään vahvisti joukkuetta. Kolme ensimmäistä peliä oli tiukkaa vääntöä. Vähitellen pukkipaitojen puserrus suli, virheet vähenivät ja hymy palasi kasvoille. 

Kotisalissaan Hollihaan palloiluhallissa Tiikerit päätti, ettei tänään raitaturkkia kynitä helpolla. Aikamoista jännitysnäytelmää saatiin tänäänkin elää. Ensimmäistä erää pelattiin 18 pisteeseen tasaisesti. Sen jälkeen VaLePan vastaanotto mureni ja Tiikerit vei selvästi loppuerän.

Toinenkin oli tasaista, kunnes Suihkosen syöttövuorolla pukkipaidat repivät eroa vastustajaan, Sundbergin torjunta Buividsista johto 15-11. Sivula vei 16-12 johtoon. Samassa osoitteessa kanssani asuva lentopalloasiantuntija totesi tässä vaiheessa. – Ei ole mitään hätää Sivula hymyilee.

Kolmas erä eteni taas tasan 19-19. Sundberg sai pahoilla syötöillä hajoitettua Tiikereiden vastaanoton 21-21 tilanteesta erävoittoon 25-21. Neljäs erä oli edelleen äärimmäisen tasainen. VaLePa pääsi Suihkosen hyökkäyksellä ottelupalloon 24-23. Erän ratkaisijaksi nousi Rekomaa, ensin verkolla torjunta ja heti perään ässäsyöttö. Tähän erään VaLePalle tuli 6 syöttövirhettä ja 4 hyökkäysvirhettä.

Viides ratkaiseva erä oli vielä tasan 8-8. Tommi Siirilän hyökkäyksellä 9-8, Rekomaan hyökkäysvirheellä 10-8. Sen jälkeen Siirilän pahasta syötöstä pallo helppona VaLePalle ja Sivula päätti seuraavan 11-8. Sundberg ja Suihkonen päättivät myös tärkeitä hyökkäyspalloja. Ottelupallossa Sivula syötti pahan ja Seppänen joutui hyökkäämään pahasta asemasta. Kaurto nappasi ottelun päättäneen torjunnan.  

VaLePa onnistui karsimaan erityisesti suorat hyökkäysvirheet varsin kohtuullisiksi. Pukkipaitojen peli-ilme on saanut herättänyt kritiikkiä, mutta tänään pelurit tuulettelivat onnistumisia näyttävästi. Urpo Sivula näköjään nauttii pelata Kokkolan ilmapiirissä, 31/+21 ja hyökkäysteho peräti 67%. Tommi Siirilä jatkaa huippupelejä 20/+18, joista 14 tuli hyökkäyksillä, 1 ässällä ja taas hienosti 5 torjunnalla. Myös Markus Kaurto hyökkäsi tehokkaasti 13 passista 10 pistettä. Sundberg ja Suihkonen olivat syöttöjen kohteena, mutta selvisivät hyvin. Mikko Esko jakoi passeja tasaisesti ja piti vastustajan torjujat varpaillaan.

Tiikereiden yleispelaajat Jiri Hänninen ja Niklas Seppänen pelasivat taas pelin kaikilla osa-alueilla. Edvarts Buivids ei päässyt tänään huipputehoille ja joutui tekemään tilaa Teemu Lahdelle. Nuori passari Anton Välimaa voi olla varsin tyytyväinen pelaamiseensa koko ottelusarjan ajan. 

Seuraavaksi VaLePa jatkaa taistelua välierissä sunnuntaina 17.3. klo 17.00 Vexve Areenalla. Vastustajaksi saapuu aina mielenkiintoinen Savo Volley.

Sivula 31/+21, Siirilä 20/+18, Sundberg 15/+9Seppänen 19/+12, Hänninen/+7, Buivids 12/0

Ottelun parhaat pelaajat palkitsi Keski-Pohjanmaan Osuuspankin toimitusjohtaja Jyrki Rantala, VaLePasta Sivula, Tiikereistä Välimaa.