Lentopallokevään huipennus käynnistyy

Päivät pitenevät ja samaa tahtia kasvaa lentopallojännitys. Pudotuspelit eli playoff-pelit tuovat aina mukanaan jännitteen. Vain ottelusarjan voittaja jatkaa eteenpäin, jokainen peli tästä eteenpäin on Mestaruusliigassa kauden tärkein peli. Puolivälieristä pääsee jatkoon kolmella voitolla.

VaLePa Sastamala Tampere – Kokkolan Tiikerit Kauppi Sports Center ke 6.3. 2019 klo 18.30. Otteluisäntä Vexve Oy

Otteluennakko kuvan jälkeen

VaLePa Sastamala Tampereen vastustaja on Kokkolan Tiikerit. Tiikerit on koko 2010-luvun kiinnostanut yleisöä. Mestaruus 2013 sekä ylivoimaiset mestaruudet 2015 ja 2016 herättivät käsitteen Kokkolan Tiikerit, hieno joukkue, hienot fanit. Parin vaisumman kauden jälkeen Tiikerit on koonnut joukkueen, jossa on paljon potentiaalia. Kuin pisteenä i:n päälle ryhmään liittyi helmikuussa maajoukkuemies, yleispelaaja Niklas Seppänen. Seppänen valittiin viime keväänä Valko-Venäjän liigan parhaaksi hyökkääjäksi. Sääriluun rasitusmurtuma piti Seppästä sivussa koko alkukauden, mutta nyt mies on kuntoutunut ja valmis vahvistamaan Tiikereiden miehistöä. Ettasta Tiikereihin siirtynyt -98 syntynyt yleispelaaja Jiri Hänninen on pelannut erinomaisen kauden. Seppänen ja Hänninen on vahva kaksikko niin vastaanotossa kuin hyökkäyspelissä.

Nuorta potentiaalia joukkueessa edustavat Hännisen lisäksi libero Niklas Breilin sekä passari Anton Välimaa. Molemmat ovat syntyneet -99. Breilin on vahva ehdokas tulevaisuudessa maajoukkueen liberoksi. Välimaa on esittänyt varsin vahvoja otteita pelinjohtajana. VaLePasta Tiikereihin siirtynyt, keväällä 22-vuotias Rami Rekomaa on saanut paljon vastuuta ja vastannut huutoon hienosti. Viimeisessä Ducks pelissä hyökkäysprosentti 78 ja 4 torjuntaa! Kokkolan oma hymypoika Antti Leppälä on keskitorjujana kaudesta toiseen vastustajien kiusana niin verkolla kuin syöttönurkkauksessa. Pieni arvoitus on Tiikereiden latvialainen hakkurivahvistus Edvarts Buivids. Alkukaudesta hän johti pistepörssiä, mutta joulutauon jälkeen hän on ilmeisesti kärsinyt loukkaantumisista, koska ei ole välillä ollut lainkaan kokoonpanossa. VaLePa-pelissä hän kävi kentällä ja viimeisessä ottelussa Korsossa pelasi koko pelin.

Nuoria lupauksia löytyy myös pukkipaitojen riveistä. Mikko Karjarinta kamppailee vahvasti tittelistä Mestaruusliigan pahin leijahypäri, Ducks-pelissä 6 ässää ja vain yksi syöttövirhe! Niko Suihkonen on kuntoutunut juuri pudotuspelien alla pelikuntoon ja Ilari Toimela on osoittautunut kelpo vahvistukseksi. Arvis Greene voidaan myös laskea nuoreksi lupaukseksi, mahtavat tehot runkosarjan päätöspelissä. 

Hienoa on, että koko kevään sivussa ollut Olli Kunnari pystyi pelaamaan jo koko pelin. Sekä Kunnari että Suihkonen totesivat pelien jälkeen, että kuntoutuminen on edennyt hyvin ja ovat valmiita tosi toimiin. Myös Mikko Esko on täydessä pelikunnossa. Kokeneesta kaartista Urpo Sivula on jaksanut ällistyttävän hyvin, sillä pelejä on kertynyt tosi paljon, mutta tahti vain paranee kevään edetessä.

VaLePan puolivälierät