VaLePa taisteli voiton Rovaniemellä

Janne Kangaskokko

Team Lakkapää – VaLePa 0-3 (24-26, 23-25, 19-25)
VaLePa tuplapelireissu jatkui torstaina Team Lakkapään vieraana Rovaniemellä. VaLePan rosterista puuttui eiliseen tapaan neljä pelaajaa, mutta oli kotijoukkueellakin porukkaa pois kokoonpanosta. Lakkapään libero Davies ja keskitorjuja Grant seurasivat ottelua katsomon puolelta.
AloituskokoonpanotVaLePa: Esko, Sundberg, Karjarinta, Greene, Toimela, Kaurto ja DomingosLakkapää: Sippola, Marttila, Hautala, McCarthy, Mäkinen, Koskela ja Hakala
Ensimmäinen erä lähti VaLePalta hitaasti käyntiin. Virheitä tuli ja vastaanottokin oli hieman pulassa. Vastapuolella McCarthy ja Mäkinen vastasivat pisteiden teosta ja tilanteessa 9-5 Gacic otti aikalisän. Peli jatkui kuitenkin vaikeana ja Lakkapää piti johtonsa 23-17 tilanteeseen. Mikko Karjarinta meni syöttämään ja teki ässän. Tämän jälkeen pahoja syöttöjä sateli ja Kaurto napsi 3 torjuntaa. Lakkapään puntti alkoi tutista ja valmentaja Henri Tuomi käytti aikalisänsä. Karjarinnan toisella ässällä tilanne tasan 23-23. Greene tappoi seuraavan jatkopallon ja VaLePalla oli yhtäkkiä ilmiömäisesti eräpallo. Ensimmäisestä ei tullut tulosta, mutta Ilari Toimela päätti seuraavan tilaisuuden komealla rajalyönnillä ja VaLePa sai kuin saikin erän itselleen.

Toinen erä alkoi tasaisena. Eskon torjunnalla ja ässällä VaLePa pääsi hieman karkaamaan. Ainoastaan McCarthy sai tehoja vastapuolella, mutta VaLePa tuli laajalla rintamalla. Greenen ja Karjarinnan torjunnoilla päästiin turvalliseen johtoon tilanteeseen 17-12. Lakkapää tuli vielä iholle VaLePan tuskaillessa jatkopallojen kanssa, mutta erä päättyi jälleen Toimelan ratkaisuun nelospaikalta.

Kolmas erä alkoi jälleen tasaisena, mutta Esko ja Kaurto akseli laittoi kaasun pohjaan ja otti torjuntoja sekä hyökkäsi tehokkaasti. Myös Greene sai hyökkäysvastuuta erän puolivälissä ja  VaLePa johti kolmella pisteellä. Lakkapään hyökkäystehot tippuivat ja VaLePa sai enemmän ja enemmän palloja peliin. Kaurto ja Karjarinta vastasivat hyökkäystehoista, joten vastaanottokin alkoi toimimaan paremmin ja paremmin. McCarthykin päätyi vaihtoon ja tilalle tuli ex-VaLePa Olli Saarenmaa. Saarenmaa teki pari komeaa hyökkäystä, mutta ei onnistunut saamaan kotijoukkuetta uuteen lentoon. Ilari Toimela päätti tämänkin erän ja koko ottelun.

Parhaat pistemiehetVaLePa: Kaurto 13+11 ja Greene 13+5Team Lakkapää: McCarthy 20+13 ja Mäkinen 14+5